Annonce

Løkkes blodtørst udstiller Ellemanns fedtspilleri

Det udstiller den borgerlige rådvildhed, når det pludselig er en genopstanden Lars Løkke, der samler blå blok ved at trække de lange knive overfor regeringen
Den slumrende bjørn er vågnet og den er godt vred.

Venstres detroniserede partiformand Lars Løkke Rasmussen har pludselig, som en anden Fugl Føniks af asken rejst sig, som en enmandshær, der nu forsøger at bekrige den socialdemokratiske regering med alt hvad den end kan finde på.

Hvorvidt Lars Løkke Rasmussens nyfundne politiske engagement skyldes frustration over socialdemokratiets seneste rekord-måling, håb om at redde sit eget flossede eftermæle, eller blot handler om at han er sendt i byen af Venstres formand, er svært at svare på.

placeholder

Men en ting er sikkert, Lars Løkke er på krigsstien.

Ellemanns skildpadde-strategi

Det næste spørgsmål er så om Lars Løkkes politiske blodtørst gavner eller skader den siddende Venstre-formand? Er Løkke en pestilens eller en gevinst for Ellemann?

Der kan næppe være den store tvivl om, at Jakob Ellemann-Jensen på førersædet for Venstre har valgt en skildpaddestrategi, hvor hovedet er trukket så langt ind i skjoldet, som overhovedet muligt.

Det er givetvis klogt ikke spille alt for smart midt under en global krise. Hos Venstre er devisen derfor at voldsomme angreb og anklager fra formanden vil skade Venstre mere end det vil gavne.

Derfor er det heller ikke usandsynligt, at Lars Løkke direkte skulle være sendt i byen eller som minimum have fået et fripas til sine angreb.

Lars Løkke kan være ligeglad og det samme kan Ellemann

Lars Løkke er - som flere af de politiske kommentatorer også peger på - en ”fri fugl”.

Han er færdig i dansk politik, og han kan derfor holde til at angribe Socialdemokratiet med anklager om alt lige fra at regeringen koster menneskeliv, til at de underkuer den frie debat.

Lars Løkke kan være ligeglad, og det samme kan Ellemann, så længe medierne opfatter angrebene som et tilfældigt kamikaze-show uden forbindelse til officiel Venstre-politik.

Rådvilde dådyr,  fanget i bilens forlygte

Alligevel bliver Venstre fanget som en lus mellem to negle. Når man på den ene side gerne vil helgardere sin partiformand og på den anden side gerne vil “slå til Søren” på en lidt for succesfuld regeringsleder, så går det hurtigt galt.

Jakob Ellemann-Jensen bliver udstillet som en fraværende og svag leder over for Lars Løkke, der pludselig fremstår som en frelsende engel

For Venstre betyder det, at  Jakob Ellemann-Jensen bliver udstillet som en fraværende og svag leder, som står i skyggen af Lars Løkke, der pludselig fremstår som en frelsende engel for en ellers splittet højrefløj.

Det er Lars Løkke, der optræder som den samlende stemme for blå blok. Som den tidligere LA-politiker, Christina Egelund, rammende beskriver det: ”Befriende, at oppositionen har fået en stemme".

Ellemann spiller russisk roulette

Uanset om Lars Løkke er sendt i byen eller ej, så er han blevet højrefløjens ideologiske isbryder. Han har sat sig for at afbryde borgfreden og samle blå blok.

Løkke har med sin letkøbte kritik af S-regeringens genåbning af Danmark, formået at frame den blå corona-ideologi og lagt de skinner, som en mere nølende og fedtspillende Ellemann efterfølgende har kørt på.

Men strategien er ren hasardspil fra Venstre. Den understreger at oppositionen fortsat er sprængt i atomer, og at Ellemann fortsat er milevidt fra at træde i karakter som oppositionsleder. Det siger meget, når Ellemanns glansnummer under corona-krisen var et nærmest socialistisk forslag om at bremse udbyttebetalingen for virksomheder, der modtager hjælpepakker.

Strategien er ren hasardspil fra Venstre

Den danske højrefløj er reduceret til en flok rådvilde dådyr, der er fanget i bilens forlygten og efterladt paralyseret i forårsnattens mørke. Så længe rådvildheden er den foretrukne  strategi, vil Lars Løkke forblive deres åndelige leder

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Danmark har ikke brug for LARS LØKKE og hans ligemænd. Det bogerlige kompagni har vist sit sande ansigt.Og det er mere end nok.

Nu må det være slut med de borgerliges useriøse ageren i en alvorlig krise. De borgerlige godt støttet af Dansk Erhverv ved Brian Mikkelsen forsøger hele tiden med overbudspolitik, hvor blækket på indgåede aftaler om krisepakker næppe er tørt, før man fremturer med krav om ekstra millarder, der er styret af rene ideologiske hensyn.

Hvor var Løkke da Venstre havde møde i Brejning, lige så stille listet ud af bagdøren, da han blev gået..
Har åbenbart ikke lært at hans tid er forbi som hovedperson i Venstre, men er egentlig i tvivl om han overhovedet møder på arbejde i sit parti som menig medlem..

Løkke er sig selv nærmest. Ingen ringede og tilbød et topjob, hverken udenfor DK i EU eller i dansk eller for den sags skyld udenlandsk virksomhed. Og hvorfor ikke, han var jo udråbt som et nærmest politisk geni af kommentatorer, Hans Engell bl.a. Mon det er fordi et er bluff, at retninger, hensigter, holdninger, mere af mere, men mest af det der ikke er mere af..han har måttet ty til opsøgende arbejde. Rådgiver i et firma, showtime med journalist og showmand m.m.
Og nu klummeskribent i B.T.
Han undergraver Ellemann, fordi nok er han færdig i politik, men han sidder i folketinget, og han genopstiller. Han er en Judas mod den ny formand kort og godt. Så med troede jeg trods alt ikke han var.

Led

Er jeg i øvrig den enseste, der synes, det er klamt og noget af et demokratisk roblem, at BT og Tanten (som jo burde være objektive medier) på en mpde agerer mikrofonholder for venstre?