Pape: Ingen går fra hus og hjem på grund af karensdage

Mens Pape ikke tror på at karensdage i dagpengesystemet vil få nogen til at gå fra hus og hjem. Stigende grundskyld vil derimod ifølge Pape presse almindelige mennesker ud af deres bolig.
Den Konservative formand Søren Pape Poulsen tror ikke på, at nogen må gå fra hus og hjem på grund af karensdage i dagpengesystemet. Det mener han til gengæld bliver konsekvensen af højere grundskyld. Man skal imidlertid eje en stor ejendom for at blive ramt lige så hårdt af stigende grundskyld, som af karensdage.

Dagpengekommissionen foreslog i går, at der indføres otte årlige karensdage, hvor dagpengemodtagere ikke modtager dagpenge, med mindre de arbejder mindst fem dage om måneden.

Og det har dagpengemodtagerne ingen grund til at bekymre sig over, mener Søren Pape: ”Der er ikke nogen som skal bilde mig ind, at nogen skal gå fra hus og hjem på grund af nogle karensdage”, siger han tirsdag eftermiddag til TV2/News.

Helt anderledes er bekymringen hos Pape, når talen falder på den stigende grundskyld: ”Det er helt ude i hampen, at helt almindelige danskere, der har købt og betalt et hus, kan blive beskattet fra hus og hjem”, lød det eksempelvis fra den konservative formand forud for årets finanslovsforhandlinger.

Mens det altså er noget vrøvl, at karensdage kan tvinge almindelige danskere fra hus og hjem, så er stigende grundskyld en meget alvorlig trussel, hvis man skal to Søren Pape.

Karensdage koster dagpengemodtager 6.616 kroner om året
Lad os prøve at se lidt på fakta. Den højeste dagpengesats, som mere end fire ud af fem dagpengemodtagere er berettiget til, er på 827 kroner om dagen. Otte karensdage vil altså koste en dagpengemodtager 6.616 kroner om året.

Lad os så se på grundskylden. Grundskylden kan maksimalt udgøre 34 promille af grundens værdi, og den kan maksimalt stige med syv procent om året. Det betyder, at man skal have en grund til en værdi på 2.779.831 kroner, hvis man som husejer i et worst-case scenarie skal opleve en årlig stigning i grundskylden, der er lige så voldsom som otte karensdage i dagpengesystemet.

Der kan bestemt være grund til at se på den stigende grundskyld som en del af en samlet reform af hele den danske boligbeskatning, der siden Anders Fogh Rasmussens skattestop i 2002 er blevet til et regulært misfoster i dansk skattepolitik. Men Papes bekymring for boligejerne virker helt ude af proportioner, når de sammenlignes med hans bekymringer for dagpengemodtagerne.

 

Udpdate: Det fremgik af det oprindelige indlæg, at man skulle have en ejendom til en grundværdi på 27 millioner for at blive ramt af stigningerne. Det er lige i overkanten - der var et komma der havde forrykket sig. Der skulle selvfølgelig have stået 2,7 millioner kroner. 


placeholder

Annonce