Annonce

Regering sløjfer udskældte besparelser på erhvervsuddannelser

Den stærkt kritiserede årlige besparelse på to procent annulleres for erhvervsuddannelserne fra 2019, har regeringen og Dansk Folkeparti aftalt.
Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at annullere omprioriteringsbidraget på 2 procent på erhvervsuddannelserne allerede fra næste år. Et skridt i den rigtige retning, lyder det fra flere faglige organisationer.

”Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om, at der er behov for en ekstraordinær indsats for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Vi har behov for mennesker, der kan bruge både hovedet og hænderne. Det skaber vækst og nye job, som vi har brug for,” siger finansminister Kristian Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Regeringen havde i finanslovsforslaget lagt op til, at omprioriteringsbidraget på 2 procent på uddannelser, kultur og andre offentlige myndigheder skulle udfases fra 2022, men nu slipper erhvervsuddannelserne allerede fra næste år.

Det betyder, at 1,3 milliarder kroner bevares i erhvervsskolernes system over de næste tre år.

Dagens udmelding er et skridt i den rigtige retning

Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen er sikker på, at dagens aftale vil skabe glæde på erhvervsskolerne rundt omkring i Danmark.

"Nu får vi en gang for alle fjernet omprioriteringsbidraget. Det tror jeg, at der er rigtigt mange, der arbejder med det område, som er rigtigt glade for i dag. Det er rigtig godt for erhvervsskolerne," siger han til DR.

Fagforbund: Godt at sparekniven kasseres

Aflysningen af besparelserne vækket umiddelbart glæde i den danske fagbevægelse, hvor man længe har ønsket et opgør med omprioriteringsbidraget og besparelserne på erhvervsskolerne.

”Det er fint, at regeringen og Dansk Folkeparti nu lægger erhvervsuddannelses-sparekniven i skuffen. Der har længe været et gab mellem ambitionerne for og finansieringen af erhvervsuddannelserne. Dagens udmelding er et skridt i den rigtige retning,” siger formanden for HK, Kim Simonsen, til Netavisen Pio.

HK-formanden udtrykker håb om, at partierne nu også vil finde flere penge til at opfylde de mål, som er sat i erhvervsskolereformen.

”Vi er selvfølgelig også opmærksomme på, at der følger en lang række opgaver med som konsekvens af aftalen. Det håber jeg at regeringen og Dansk Folkeparti anerkender, og at de vil arbejde serøst for at finde ekstra midler til at gennemføre de mange gode forslag fra EUD-udspillet,” siger han.

HK-formanden bakkes i sin glæde over aflysningen op af Bente Sorgenfrey, der er formand for FTF. FTF-formanden så dog gerne, at også ungdomsuddannelser og professionsbacheloruddannelserne blev fritaget.

”Fint at fjerne besparelser på erhvervsuddannelser, men regeringen springer igen let og elefant over de massive besparelser på professionsuddannelser, gymnasier med videre.  Dansk Folkeparti, husker I også at presse på her,” spørger hun på Twitter,

placeholder

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce