Rød og blå journalist i slagsmål om Nordic Waste: "luddoven"

Ugen på X har som altid budt på en del verbale håndgemæng af vidt forskellig art. Men i denne uge har der været en række slagsmål med borgerlige medier som omdrejningspunkt.
Foto: Randers Kommune
Nordic Waste, jordrensningsvirksomhed ved Randers, ejet af mangemilliardæren Torben Østergaard-Nielsen
Ugen på X har som altid budt på en del verbale håndgemæng af vidt forskellig art. Men i denne uge har der været en række slagsmål med borgerlige medier som omdrejningspunkt.

Rød og blå journalist i slagsmål om Nordic Waste

Sagen om jordskredet ved det nu konkursbegærede virksomhed Nordic Waste ved Randers, og slagsmålet om hvem der har ansvaret, præger landets forsider i disse dage.

Der bliver skudt med skarpt mellem røde og blå politikere, men slagsmålene stopper ikke der.

På det sociale medie X har Kristian Madsen, chefredaktør på A4 og til den røde side, langet ud efter mediernes generelle dækning, eksemplificeret med en artikel fra den borgerlige avis Berlingske.

placeholder

Berlingske-journalisten Kalle Kehlet kvitterer for lussingen med denne bredside:

”Du mener ikke, det er et problem, hvis kommunen ikke har ført tilsyn og ignoreret advarsler i årevis?”

Hvortil Kristian Madsen vender tilbage med denne svada:

”Jeg synes, at jeres vinkel er ekstremt sigende og luddoven, og historien spindelsvævstynd. I stedet for spørge, hvordan og hvorfor og med hvilket formål virksomheden har brudt miljøloven, så spørger i hvorfor kommunen ikke har opdaget det.”

 

Berlingske og Børsen krydser klinger om demokratiet

Tidligere socialdemokratisk finansminister Bjarne Corydon er nu chefredaktør på dagbladet Børsen.

Han ønsker et opgør med mediernes ”foxificering” med henvisning til den amerikanske Fox News.

Corydon kritiserer medier som har et politisk eller ideologisk udgang punkt for at risikere at skade demokratiet.

Corydon, som vist heller ikke som politiker var så ideologisk drevet, at det gjorde noget, har med sin nye positionering af Børsen fået skabt rav i den lille danske medieverden.

Børsen vil nu kun tage erhvervslivets position, hvilket Corydons kritikere har påpeget jo også er en position.

På det sociale medie X skyder Berlingskes chefredaktør Tom Jensen igen med en længere omgang.

placeholder

 

EU-kandidat langer ud efter borgerlig chefredaktør

Nummer fire på Socialdemokratiets liste over kandidater til det kommende valg til Europa-Parlamentet, Magnus Barsøe, ligger ikke på den lade sigde når det kommer til at kaste sig ind i hårde tacklinger på sociale medier.

På det sociale medie X går han hårdt til B.T’s næsten nye chefredaktør, Simon Richard Nielsen, og resten af ledelsen i Berlingske Media, som Barsøe mener er ved at køre den gamle tabloidavis i sænk.

Her tænker han på den seneste sparerunde, hvor flere prominente profiler har forladt avisen.

placeholder

Simon Richard Nielsen leverer en ganske habil lige højre tilbage til Barsøe:

”Det er trist at være vidne til en så kynisk og manipulerende politiker, der benytter en svær tid for den frie presse til at høste billige point på X.”

Den ser dog ikke ud til at få Barsøe helt ud i tovene, som sender denne svirper afsted:

”Du er chef på BT, ik? Eller er det nu også kommunens skyld, at du er ved at køre avisen i sænk?”

Med den sidste kommentar hentyder Barsøe formentlig til Nielsens tiltrædelsesinterview, hvor han tydeligt sagde at han var borgerlig, og kom med denne karakteristik af venstreorienterede:

”Venstreorienterede for mig er sådan nogle, der spørger, hvordan kan kommunen hjælpe mig med at udfolde mit liv bedst, og hvis det går galt i livet, hvordan kan staten hjælpe mig.” 

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Og mens redaktørerne skændes, går læserne på nettet og får deres nyheder fra de alternative medier. Som når vi læser Pio for at få den socialdemokratiske vinkel på nyhederne. Atter en gang tak til avisens journalister for åbent at stå ved deres politiske overbevisninger.

Det er en ærlig sag at have en ideologi, vi har alle sammen én. Det er når de tror, at deres ideologi ikke er en ideologi, at det går galt for de borgerlige. Hvad der fremstår som selvindlysende sandt for en borgerlig sjæl, kan af en ikke-borgerlig læser opleves som indbegrebet af partisk misinforation.
.

Faktisk er det al ære værd, at chefredaktøren på BT melder klart ud, at han er borgerlig. Så kan vi som læsere selv afgøre, om vi gider læse BT. Og det gider vi så ikke.

Det blå hold vil ALTID forsøge at sælge cigaretter som sundhedsfremmende...

Alle de større medier fortier nogle forhold og lyver om andre, og de graver derved deres egen grav - eller rettere de har allerede gravet deres egen grav. Ingen af dem overlever ti år mere, og deres hovedrige ejere, de internationale oligarker, vil næppe fortsætte med at poste milliarder i det der er blevet deres egne propagandamaskiner, for færre og færre gider efterhånden læse deres propaganda og færre og færre bliver derfor heller ikke påvirket af deres vanvittige påfund om Trumps gøren og laden eller klimaet, de igangværende krige og andre ulykker.
I det lys er småfnidderet om blå og rød presse fuldstændigt uinteressant, ligesom forskellen mellem blå og røde partier er uinteressant. Ingen af dem kan alligevel ændre noget væsentligt i denne verden.

Annonce