Annonce

S-kandidat langer ud efter mediers fokus på kendisfaktor: Hvad med erfaring, indflydelse og indsigt

Ny meningsmåling viser, at vælgernes kendskab til de danske EU-spidskandidater er begrænset
Foto: Gruppen for det progressive forbund af socialdemokrater i Europa-Parlamentet
Christel Schaldemose (S)
Kendskabet til de 12 danske spidskandidater til sommerens valg til Europa-Parlamentet er begrænset.

For ni ud af de 12 kandidater svarer over halvdelen af danskerne "Kender ikke den pågældende".

Det viser en måling, som Epinion har lavet for netmediet Altinget og DR.

Altinget vurderer, at den manglende kendskab til partiernes EU-spidskandidater kan skyldes, at der ved tidligere EP-valg “har været flere kendte hjemlige profiler, hvoraf flere er endt som deciderede stemmeslugere. De er helt fraværende ved dette valg.”

S-kandidat: Drop den dovne ‘de er ikke kendte’-journalistik 

Socialdemokratiets spidskandidat, Christel Schaldemose, er - ifølge målingen - kendt af 47 procent af vælgerne.

Professor i statskundskab ved Københavns Universitet , Kasper Møller Hansen, hæfter sig særligt ved, at Schaldemose - efter 18 år som medlem af EU-Parlamentet - ikke er kendt af flere: 

"Det er alligevel vildt, at så toneangivende en politiker ikke er mere kendt. Det siger også noget om, hvordan kandidaterne kæmper forgæves gang på gang for at trænge igennem til danske medier," siger Kasper Møller Hansen til Altinget.

Christel Schaldemose er træt af Altingets og eksperternes fokus på EU-kandidaternes kendisfaktor. Der burde i stedet fokuseres på kandidaternes erfaring, indflydelse og indsigt:

“Så er vi her igen. Altinget laver endnu en historie om de ukendte spidskandidater. Det var også historien om mig, da jeg blev valgt. Eksperten Derek Beachsiger partierne ikke stiller med deres stærkeste kort. Det må så være fordi "kendisfaktor" og “stærkeste kort” er det samme,” skriver Schaldemose på det sociale medie X og fortsætter:

Ville være dejligt hvis Altinget droppede den dovne “de er ikke kendte” journalistisk

“På erfaring, indflydelse, indsigt er jeg klart Socialdemokratietsstærkeste kort. Ville være dejligt hvis Altinget droppede den dovne “de er ikke kendte” journalistisk, og brugte deres viden om EU til at gøre danskerne klogere.” 

Professor: De vil ikke kunne trække som Nyrup og Messerschmidt

EU-professor ved Aarhus Universitet, Derek Beach, har svært ved at se, at nogle af de aktuelle EU-spidskandidater kan trække 300-400.000 stemmer som DF-formand Morten Messerschmidt og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) har gjort det ved EP-valgene i henholdsvis 2009 og 2004.

Han siger til Altinget, at det tyder på, at partierne ikke stiller med det stærkeste hold.

De mest kendte af EU-spidskandidaterne er, ifølge Epinion:

Morten Løkkegaard (V), som 70 procent af vælgerne kender. Løkkegaard er tidligere TV-vært.

Stine Bosse (M), som 63 procent af vælgerne kender. Stine Bosse er tidligere højprofileret erhvervskvinde.

Martin Henriksen (NB), som 60 procent af vælgerne kender, ifølge målingen. Martin Henriksen var i en årrække medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

På grund af partiets usikre situation er det dog tvivlsomt, om Nye Borgerliges opstilling til EU-Parlamentet fastholdes. Lige nu er det uvist, om partiet overhovedet fortsætter som parti - eller om det opløses.  

Her er dem med den laveste kendisfaktor

De fire mindst kendte EU-spidskandidater er:

Sigrid Friis Frederiksen (Rad.), som kun 23 procent kender.

Kristoffer Storm (DD), som kun 23 procent kender.

Jan Kristoffersen (Å), som kun 24 procent kender.

Kira Marie Peter-Hansen (SF), som kun 24 procent kender.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Flid og enormt stor arbejdsindsats er Schaldemose vartegn, derfor får hun med n stemme til EU valget 2024.

Schaldemose har desværre en for markant feministisk ideologi der får mange yngre mænd til at fravælge Socialdemokratiet og andre feministisk partier. Mænds ligestilling fylder ingen ting hos Schaldemose på trods af millioner af timelønnede arbejdere i EU har elendige liv med ufrivillige barnløse, ingen nærfamilie, ringe sundhed, depressioner og korter liv.

Det såkaldte EU-Parlament har ingen parlamentarisk legitimitet på den måde vi praktiserer parlamentarisme. EU-Parlamentet kan ikke afsætte Kommissionen og rammerne bestemmes af medlemsstaternes statschefer. En forsamling uden reel betydning. Men koster kassen. Også det faste rejsecirkus mellem Bruxelles og Strassbourg. Spild af penge og belaster CO2 regnskabet.

CO2 regnskabet er jeg ligeglad med, men rejsecirkusset er til grin under alle omstændigheder, og Christel Schaldemose skal roses for sit solide arbejde.
Men ja da, demokrati er ikke rigtigt EU's kop te.

EU parlamentet har indflydelse. De godkender kommissionen og al lovgivning - og påvirker gennem “trilog” med rådet og kommissionen det konkrete indhold. Det har været helt afgørende for EU’s klimalovgivning, der på mange punkter er mere progressiv end den danske, at de grønne stemmer har haft stor indflydelse i parlamentet.

Hvis man ikke vil stemme borgerligt, er der ikke andet end jubeleuropæere at stemme på. Altså nogle som tiljubler hver gang der flyttes magt fra medlemslandene til Bruxelles. Tilbage bliver kun sofaen, der så vidt jeg kan se, er det bedste valg lige nu.

Helle - Helt Enig.
Dygtig,flid engagement..og en enorm arbejdsomhed&indsats...det er hvad Christel Schaldemose viser &har..
Får også min stemme,🎈🚩 selvom Marianne Vind har samme arbejds-iver🎈. Og har skabt mange gode resultater..der er brug for stærke personer der vil&kan "gå" foran i EU🚩

Christel Schaldemose rammer skiven lige i "øjet".
Når danskerne er så uvidende om, hvem der er kandidater til EU parlamentet, skyldes det primært mediernes manglende evne til, at formidle andet end konflikter og tomme rygter. Det samme gælder iøvrigt partierne.
Jeg mangler i ekstrem høj grad saglig og seriøs information om både EU og om de øvrige EU lande. Den opgave burde DR sagtens kunne løse ved, at skære ned på ligegyldige genudsendelser af tvivlsomme serier.