Annonce

S-opsving har bidt sig fast

Socialdemokratiet står til at score 58 mandater, hvis der var valg nu
Det socialdemokratiske opsving i meningsmålingerne efter coronakrisen har bidt sig fast.

En ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau, afslører således en mindre fremgang til Socialdemokratiet i forhold til sidste uges måling. Socialdemokratiet vil således få 32,4 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag.

Ved folketingsvalget i 2019 fik Socialdemokratiet 25,9 procent af stemmerne, og 31,8 procent i sidste uges Voxmeter-måling. Omsat i mandater giver de 32,4 procent 58 mandater til Socialdemokratiet. En fremgang på ti i forhold til valget sidste år.

En fremgang på ti i forhold til valget sidste år

Ellemann har tabt Løkkes stemmer

Venstre går også en smule frem i meningsmålingen i forhold til sidste uges måling. Men største oppositionsparti ligger stadig markant under valgresultatet fra 2019.

Under ledelse af Venstres daværende formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen, satte 23,4 procent af vælgerne dengang deres kryds ved Liste V. Hvis der var folketingsvalg i dag, så ville kun 19,2 procent af vælgerne stemme på Venstre og partiets nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen. I sidste uges Voxmeter-måling fik Venstre 18,5 procent af stemmerne.

placeholder

 

Uændret styrkeforhold

Styrkeforholdet er stort set uændret mellem de to blokke i dansk politik (flere partier får endda det samme resultat som i den forrige meningsmåling).

Hvis der var folketingsvalg i dag, ville rød blok (A, B, F, Ø og Å) få 55,5 procent af stemmerne - mod 55,6 procent i den forrige meningsmåling og 52,2 procent ved folketingsvalget. Rød blok står nu til at få 99 mandater - mod 96 af slagsen ved folketingsvalget.

Blå blok står til (C, D, I, O, V, E og P) at ville få 42 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag, mod 41,6 procent i den forrige meningsmåling og 47,7 procent ved folketingsvalget. I mandater giver det 76 mandat nu - mod 79 ved folketingsvalget.

I mandater giver det 76 mandat nu - mod 79 ved folketingsvalget

Voxmeters meningsmåling er gennemført i perioden fra den 24. og til den 30. august. 25,1 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt ”i tvivl om partivalg”, ”vil ikke stemme”, ”vil stemme blankt” eller ”er ikke stemmeberettiget”.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i meningsmålingen er +/- 2,9 procentpoint.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Men i en valgkamp kan man ikke nøjes med to spørgsmål PR medie!