Annonce

S-rokade: Jesper Petersen ny politisk ordfører

Afløser Nicolai Wammen på posten - ny S-gruppeformand er hidtidig sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen
Tidligere S-finans- og skatteordfører, Jesper Petersen, bliver ny politisk ordfører for Socialdemokratiet. Han afløser Nicolai Wammen, der udnævnes til finansminister torsdag.

Den hidtidige sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen bliver ny socialdemokratisk gruppeformand. Han afløser den sygemeldte Henrik Sass Larsen på posten

Det bliver næstformand i HK/Privat, Marianne Vind, der afløser Jeppe Kofod i Europa-Parlamentet. Jeppe Kofod tiltræder torsdag som udenrigsminister i regeringen Mette Frederiksen.

Marianne Vind fik 27.396 personlige stemmer ved valget til Europa-Parlamentet 26. maj. Det gjorde hende til 1. suppleant for Socialdemokratiet.

"Europa-Parlamentet er en vigtig partner for os i fagbevægelsen, når vi arbejder for at sikre ordentlige forhold. Så sammen med resten af fagbevægelsen ser vi frem til at fortsætte samarbejdet med Marianne og de andre nyvalgte MEP’er, der forhåbentlig vil arbejde for et EU med endnu mere fokus på at beskytte lønmodtagerne, end vi har set tidligere," siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat ifølge en pressemeddelelse.

Borgmester-afløser skal findes

I foråret blev Tomas Breddam (S), byrådsmedlem og udvalgsformand i Roskilde Byråd, udpeget til barselsvikar i en afgrænset periode fra oktober 2019 til sommeren 2020. Men det er ikke ensbetydende med, at han så også skal være den permanente afløser for Joy Mogensen. Det fortæller Tomas Breddam til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner:

"Jeg sagde ja til at blive vikar i en afgrænset periode efter budgettet var på plads i oktober og så administrere ud fra det budget indtil sommerferien, hvor Joy ville komme tilbage. Nu er opgaven blevet en anden og lidt større opgave. Så nu handler det om, at vi i den socialdemokratiske gruppe kigger hinanden i øjnene og finder ud af, hvem der bedst kan lede Roskilde Kommune og bedst varetage Socialdemokratiets interesser i Roskilde," siger Tomas Breddam.

Opdateres

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet