Annonce

Socialdemokrater vil undersøge kvotekongernes pengestrømme

Hvor mange penge har de såkaldte kvotekonger tjent og hvor meget har de givet til bl.a. Venstre, vil Socialdemokraterne gerne vide
Hvor mange penge har de såkaldte kvotekonger hentet på et lukrativt hul i kvotereglerne? Og har de samme kvotekonger bidraget med støtte til fødevareministre eller ministrenes partier?

De spørgsmål ønsker Socialdemokratiet svar på, og partiet efterspørger nu en undersøgelse af sagen om kvotekongerne.

”Vi er optaget af, hvor mange millioner kroner som er røget i kvotekongernes lommer som del af en misforvaltning,” siger politisk ordfører Nicolai Wammen til DR. Han ønsker i samme omfang også en undersøgelse af, pengestrømmene mellem kvotekongerne og politikerne.

”Og så synes vi sideløbende, at det er naturligt at spørge, om der er enkeltpolitikere, partier eller projekter med politisk deltagelse, som har fået penge fra de her kvotekonger.”

Historisk belastende oplysninger
Tidligere har partifællen Simon Kollerup været ude med et lignende krav.

”Vi kan se, at der er fremlagt historisk belastende oplysninger om kvotekongerne i Danmark. Der er endda indgivet politianmeldelser om nogle af fiskerne. Og samtidig har vi haft en regering, som intet har gjort i to år. Lars Løkke Rasmussen har et ansvar for at fremlægge den dokumentation, der kan vise, om der har været økonomiske relationer mellem Venstre og kvotekongerne,” sagde Simon Kollerup til DR, den 18. august.

Socialdemokratiet har ikke lagt sig fast på hvordan den konkrete undersøgelse skal udformes. At pengestrømmene skal undersøges er der dog opbakning til fra Alternativet.

”Vi står helt bag Socialdemokratiet i denne sag. Pengestrømmene mellem kvotekonger og Venstre må frem i lyset,” skriver den nyudnævnte politiske ordfører Carolina Magdelena Maier på Twitter.

V: Ingen penge til landsorganisationen
I Venstre afviser man behovet for en undersøgelse. Ifølge partisekretær Claus Richter, så fremgår det jo af Venstres landsorganisations regnskab, hvem der giver penge til Venstre og her fremgår ingen af kvotekongerne.

”Det fremgår af Venstre partiregnskab, hvem der har bidraget økonomisk til Venstres Landsorganisation, og her fremgår det tydeligt, at Venstre ikke har modtaget bidrag fra de i medierne omtalte fiskere,” skriver han i en skriftlig kommentar til DR.

Det er dog tidligere kommet frem, at flere af kvotekongerne har bidraget til Venstres arbejde lokalt.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet