Stadig flere coronasmittede, partier vil hæve dagpengene og nyt om Trump

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til onsdagens udgave af Netavisen Pios korte nyhedsoverblik, på en dag hvor fødevareminister Mogens Jensens afgang i den grad har trukket overskrifterne i de dansk medier.

Mogens Jensens afgang, reaktioner på samme og spekulation om hvem der kan tage over, kan du alt sammen læse mere om andetsted her på avisen.


Dagens coronatal: Næsthøjeste antal smittede nogensinde

Der er registreret 1257 nye coronatilfælde det seneste døgn, oplyser Statens Serum Institut.

Det er det næsthøjeste antal nye smittetilfælde, der er registreret på daglig basis, siden epidemien ramte landet tilbage i februar. Men det skal også siges, at der testes langt mere nu, end der gjorde i foråret.

Antallet af indlæggelser er faldet med 11 til 248 personer. 43 er indlagt på intensivafdelinger og 26 er i respirator.

Læs hele historien her.

 

Omdiskuteret mundbindsstudie konkluderer intet

Et dansk forsøg med mundbind, der længe har været diskuteret i medierne, er nu endelig blevet publiceret.

Studiet kommer dog ikke med afgørende nyt, som kan rokke ved myndighedernes anbefalinger. Det skriver videnskab.dk.

Hypen om det danske forsøg med mundbind er opstået, fordi det er det første i verden, som måler, om folk, der bliver opfordret til at bruge mundbind, har lavere risiko for at blive smittet med COVID-19, end folk der ikke bliver bedt om at bruge mundbind.

Forsøget viser, at forskellen på antallet af smittede i de to grupper er minimal. Kun lidt færre af dem, der brugte mundbind, blev smittet.

Læs hele historien her.

 

Flere partier vil stoppe udhuling af dagpenge

Nu vil både Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF hjælpe de arbejdsløse ved forhandlingerne om finansloven for 2021. Det skriver Fagbladet 3F.

Over mange år er dagpengene langsomt blevet mindre værd sammenlignet med udviklingen i lønnen. Det skyldes, at dagpengene hvert år stiger 0,75 procent mindre end lønnen.

Derfor har flere partier nu bragt en genopretning af dagpengene i spil ved forhandlingerne om næste års finanslov. Det drejer sig om SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Regeringen er ikke enig. her mener man at pengene i finansloven først og fremmest skal bruges på at få arbejdsløsheden ned og henviser til de initiativer, der allerede er taget på dagpengeområdet under krisen.

Læs hele historien her.

 

Amerikanerne mener Biden vandt

I USA, hvor den amerikanske præsident Donald Trump stadig ikke har anerkendt valgresultatet. Han har desuden kørt kraftigt på med argumentet om, at Demokraterne svindlede sig til sejren. Men en meningsmåling som Reuters har lavet, viser at 73 procent af de adpurgte mener Biden vandt, mens 5 procent mener Trump vandt valget.

52 procent af de republikanske vælgere mener at Biden snød sig til sejren, mens 29 procent mener at valget gik lovligt til.

Læs hele historien her.


Biden øger forspring

Hvis man interesserer sig for stemmeoptællingen i USA, så kan det nævnes at Joe Biden i dag rundede et semiskarpt hjørne. Der bliver nemlig fortsat talt brevstemmer op i flere stater og Biden kom i dag op på 51 procent af stemmerne.

I faktiske tal så er Joe Bidens totale antal stemmer 79.189.695, mens modkandidaten Donald Trump er på 73.407.471 stemmer. I kun syv stater og Washington D.C. er der et endeligt resultat.

Se resultatet her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce