Annonce

Stjal 12,7 milliarder fra danskerne. Det eneste han fortrød var lystyachten

Rigmand fortrød køb af en lystyacht han ikke brugte. Danskerne kan fortryde, at vi har en uambitiøs regering, når det kommer til at stoppe skattefuskere.
Britiske Sanjay Shah har i dén grad regnet den ud. Han bor i Dubai med sin kone og sine børn. Residensen er henlagt til et luksushus på en menneskeskabt ø, der er formet som en palme. I garagen står luksusbiler, og i marinaen ligger den obligatoriske lystyacht.

Aftenerne fordrives med privatkoncerter med navne som Prince, Sting og Lenny Kravitz. Og til sin fødselsdag fik hans hustru en håndtaske fra Hermès til lidt over 950.000 kr.

Nåh ja, og så har du for øvrigt betalt for hele gildet.

Ja, du læste rigtigt. Det er dig, og mig, og resten af de danske skatteborgere, der har betalt for familien Shahs liv i luksus. For Sanjay Shah var nemlig bagmanden bag den massive svindel med udbytteskat, som har kostet den danske statskasse op mod 12,7 milliarder kroner.

Penge, der slet og ret er stjålet fra almindelige hårdtarbejdende danskere, der betaler deres fair skat og svarer enhver sit. Penge, der nu mangler på vores plejehjem, hospitaler og folkeskoler.

Fortrød køb af en lystyacht

Men ret skal være ret. Som Sanjay Shah selv udtaler i en portrætartikel fra sidste år, så fortryder han faktisk. Eller, han fortryder i hvert fald, at han brugte ca. 8,5 mio. kroner på en lystyacht. Ser du, han får den nemlig ikke rigtigt brugt, forklarer han videre.

Hvor er det bare synd for Sanjay.

Det er jeg sikker på, at sygeplejerskerne der er ved at gå ned med stress, og børnehavepædagogerne, der står alene med 20 unger, godt kan sætte sig ind i. Hvor er det bare synd for Sanjay.

Som det hedder på Facebook, så kan ironi forekomme. Det her er intet mindre end noget forbandet svineri.

Bankunion har intet med skattesagen at gøre 

Men hvad gør vi så? Harme, om end på sin plads, løser jo ikke problemet. Heldigvis er Statsminister Lars Løkke Rasmussen allerede er på banen med et forslag: Vi skal da melde os ind i bankunionen, som en direkte konsekvens af udbytteskandalen.

Men ro på, Lars Løkke. Bankunionen har absolut intet med skatteskandalen at gøre. Den handler, som navnet antyder, om banker. Mens skatteskandalen handler om manglende kontrol og dårligt samarbejde mellem EU-landenes skattemyndigheder. Lars Løkke kunne lige så godt vade direkte ind i et hus, der havde været indbrud i, og foreslå at de skulle have købt sig en røgalarm.

En røgalarm er vigtig. Men den hjælper altså ikke mod indbrudstyve. Nej, Lars. Her har vi brug for nogle helt andre værktøjer. Og sjovt nok, nogle værktøjer som netop Venstre og Lars Løkke-regeringen har været imod i årevis. Det gælder for eksempel vores forslag om en skat på finansielle transaktioner såsom aktiehandler.

Og endelig, så skal vi simpelthen turde tage banklicensen fra de her svindelbanker

Det ville kunne ødelægge hele forretningsmodellen i at handle med aktier på korttidsbasis, som man blandt andet har brugt til at begå noget af den her enorme svindel med. Et andet konkret forslag er en slags skatte-Europol, som kan koordinere indsatsen blandt Europas skattemyndigheder, så de hurtigere kan opdage, stoppe, efterforske og retsforfølge svindlere som Sanjay Shah.

Og endelig, så skal vi simpelthen turde tage banklicensen fra de her svindelbanker der bevidst, systematisk og gentaget begår eller medvirker til skattesvindel. Men det stemte Venstre også imod i Europa-Parlamentet.

Sanjay Shah fortryder han købte en lystyacht han aldrig gider bruge. Danskerne kan så fortryde, at vi har en så uambitiøs og fodslæbende regering, når det kommer til at stoppe skattefuskere som Shah.

Gruppeformand for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet og ordfører for Europa-Parlamentets Særlige Skattesnydsudvalg.


Flere artikler om emnet

Annonce