Annonce

Tesfaye i ærligt interview: ”Skolen er et beskyttet værksted”

Justitsministeren fortæller om sin opvækst, værdien af arbejde og hvad der har formet ham i første afsnit af ny podcast.
Foto: Keld Navntoft
Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S)
Den socialdemokratiske justitsminister, Mattias Tesfaye, er gæst i første afsnit af den nye podcast ”Hvor mange politikere?”. I programmet fortæller han ærligt om sit liv og de ting, som har formet ham.

”Jeg var glad for at gå i gymnasiet, jeg gik der bare kun nogle få måneder. Det var sjovt, men det var skole. Og det syntes jeg bare ikke var det sjoveste. Så i december måned sagde jeg til rektor, at jeg stoppede, fortæller Mattias Tesfaye i podcasten.

”Jeg trængte til at lave noget. Sådan tror jeg, mange unge kan have det. Jeg glædede mig til at komme i gang med det virkelige liv”.

Mattias Tesfaye blev murer, og efterhånden blev politik en større og større del af hans liv.  

”Skolen og undervisningssektoren er en sindssygt vigtig del af vores samfund. Men det er også lidt et beskyttet værksted, hvor du tumler rundt og leger. Hvorimod på arbejdsmarkedet, der leger du ikke. Der er du faktisk til stede, og der forventes noget af dig, fordi der er nogle andre mennesker, der har betalt dig for den ydelse, som du skal levere,” lyder det fra Mattias Tesfaye.

Politik i evig valgkamp

”Jeg synes - og nu skal jeg passe på med, hvad jeg siger - men jeg synes måske, at der er gået lidt for meget taktik og positionering i den i politik. Det er som om, vi er i permanent valgkamp,” siger Mattias Tesfaye.

Han har ikke noget imod valgkamp og kan godt lide, at der er nogle uger, hvor politikerne tager nogle sværdslag, så man kan se forskel på rød og blå. Men han foretrækker at løse problemer fremfor at diskutere, hvem der måtte være skyld i problemerne:

”Det er som om, Christiansborg har udviklet sig til en permanent valgkamp og positioneringskrig i stedet for bare at få løst problemerne. Altså, hvis du kommer ud en morgen, og det drypper igennem taget, så må du jo få løst problemet i stedet for bare at diskutere, hvis skyld det er.”

Lyt til hele interviewet med Mattias Tesfaye her.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Helt enig med Mattias Tesfaye. Det er også derfor, at det er helt afgørende, at uddannelse alene ikke tæller som beskæftigelse i relation til opholdstilladelse og indfødsret. Der er mange indvandrere, som sagtens kan følge nogle fag på VUC i nogle år, uden at de har bidraget til samfundet.

Hvis man er vokset op gennem partiernes ungdomsorganisationer, har man jo brugt ret meget tid på at diskutere og på at prøve på at VINDE de diskussioner. Ungdomspolitikerne har jo ikke meget reel indflydelse, så deres resultater må tælles i antal vundne diskussioner og evnen til at udmanøvrere hinanden.

Når de så kommer i folketinget, fortsætter de legen fra ungdomsorganisationerne.
Hvad skal de ellers? Det er jo den erfaring, de tager med sig derfra.

Tesfays sammenligning af skolen med et beskyttet værksted et langt ude og temmeligt foruroligende. Som om børn er handicappede. Antyder han, at skolen skal være mere arbejdsplads eller hvad?