Annonce

Thulesen Dahl om Liverpool FC: ”Det giver et særligt fællesskab at være fan”

Kulturserie: Det er vigtigt at have et frirum og kunne te sig tosset og råbe sammen med andre, siger DF-formand om forholdet til fodboldklubben Liverpool
Kultur kan være alt fra sport, over scenekunst, madfællesskaber, hvad vi ser i fjernsynet, til det diffuse danskhedsspørgsmål. Det kan være svært at definere, og er derfor også en underlig størrelse i den politiske debat.

Men politikere er jo mennesker ligesom alle andre med hobbyer, fritidsinteresser og kulturforbrug.

Derfor har Netavisen Pio i en serie af artikler sat sig for at undersøge, hvad politikere går og sysler med i deres fritid, og hvilke særlige kulturelle oplevelser, der har sat sig spor hos dem.

De første tre besøg var hos Roskildes borgmester Joy Mogensen om klassisk musikFaaborg-Midtfyns borgmester Hans Stavnsager om forfatteren Tolkiens univers og SF's næstformand Signe Munk om fodbolden. I denne uge har vi spurgt Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, som er stor fan af den engelske fodboldklub Liverpool FC.

Jeg tror, det er vigtigt for os alle, at vi kan finde plads til frirum engang imellem.

Din interesse og kærlighed til fodboldklubben Liverpool FC er næppe gået nogens næse forbi. Hvorfor er netop det blevet en hobby og personlig interesse eller kulturel forkærlighed for dig?

”Jeg tror, det er vigtigt for os alle, at vi kan finde plads til frirum engang imellem. Steder, hvor vi kan té os lidt tosset, hvis vi vil. Hvor vi kan få lov til at råbe og synge sange sammen med andre. Og på den måde glemme lidt af hverdagens trummerum. Nogle hører opera for at koble lidt af – jeg ser fodbold – og især gerne Liverpool FC.”

Hvad er din vigtigste enkeltstående oplevelse og minde med Liverpool FC?

”Jeg har haft fornøjelsen af at besøge Liverpools hjemmebane, Anfield, et par gange. En kæmpe oplevelse. Specielt engang, hvor jeg også mødte Daniel Agger. En prægtig fyr, der har været og er en rigtig god ambassadør for Danmark.

Men ellers står sejren i Champions League i maj 2005 selvfølgelig som det største. Den så jeg hjemme i en Liverpool FC-pyntet stue sammen med en god kammerat.”

Kristian Thulesen Dahl mødte også Daniel Agger i Folketinget i november 2014, da han sammen med andre Liverpool-begejstrede kolleger havde inviteret 150 medlemmer af Liverpools danske fanklub ind på Christiansborg for at fejre fanklubbens 25 års fødselsdag:

placeholder

Når jeg møder folk – også fra andre lande – er det altid nemt at få snakken i gang omkring fodbold.

Hvad giver det dig at være fan?

”Det giver et særligt fællesskab at være fan af noget, som mange andre også er fan af. Eller som andre har en holdning til. Når jeg møder folk – også fra andre lande – er det altid nemt at få snakken i gang omkring fodbold. Og så er “isen” på en måde brudt op, og andre temaer kan komme på bane.”

Hvor meget tid og hvor mange ressourcer bruger du på det? 

”Det er svært at sige, hvor mange timer jeg bruger på min fodboldinteresse. Når der er kamp, er det typisk et par timer, der går. Men derudover følger jeg livligt med i transferrygter og skadesmeldinger osv. Man må jo følge ordentligt med for at kunne være en rigtig fan,” slutter Kristian Thulesen Dahl med et smil.

Artiklen er en del af en ny kulturserie på Netavisen Pio, hvor vi over de næste uger vil præsentere forskellige politikeres kulturelle interesser. 

Line Sofie Gluud er student på Netavisen Pio.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


Flere artikler om emnet