Annonce

Tidligere Venstre-profil stopper karrieren

Den tidligere forsvarsminister Carl Holst genopstiller ikke ved næste folketingsvalg
Venstres social- og kirkeordfører Carl Holst genopstiller ikke til næste folketingsvalg. Han vil gerne have ”mere tid til familien”, lyder begrundelsen.

”Jeg vil gerne have et liv, hvor jeg har en bedre balance mellem arbejdsliv, familieliv og venskaber,” siger Carl Holst i et interview med avisen Danmark.

Dermed bliver der sat et – foreløbigt – punktum for en 25 år lang politisk karriere, der begyndte, da den i dag 48 år gamle Carl Holst, i 1993 blev valgt til amtsrådet i Sønderjyllands Amtsråd, og som kulminerede da han efter folketingsvalget i 2015 blev udnævnt til forsvarsminister.
Forfulgt af dårlige sager

Men her blev det kun til 93 dage i stolen. For med sig ind i ministerkontoret havde han en række sager fra sin tidligere post som regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Her havde han blandt andet brugt en ansat embedsmand i Region Syddanmark til at føre folketingsvalgkamp for sig – og ladet regionen betale visse valgkamp-udgifter.

Han blev også kritiseret for at have taget imod et stort eftervederlag, selv om han samtidig fik ministerløn. Først nægtede han at afstå pengene, men efter pres gav han sig og afstod dem delvist.

Sagerne var med til at lægge et pres på ministeren, så han til sidst trak sig.

I interviewet med avisen Danmark bliver Carl Holst spurgt om, om han i virkeligheden trækker sig nu for at undgå vælgernes dom i form af ikke at blive genvalgt:

”Ja, se det får vi aldrig afklaret. Når det så er sagt, så har jeg før oplevet at blive dømt ude. Men jeg er da sikker på, at jeg ville have en sværere valgkamp, hvis jeg genopstillede”.

Carl Holst var opstillet i Esbjerg Omegnskredsen i Sydjyllands Storkreds, hvor han blandt andet skulle kæmpe med sundhedsminister Ellen Trane Nørby, fiskeriminister Eva Kjer Hansen, udviklingsminister Ulla Tørnæs og tidligere transportminister Hans Chr. Schmidt.
Afviser borgmesterambitioner

Carl Holst blev, sideløbende med den politiske karriere, uddannet folkeskolelærer og arbejdede som lærer på en folkeskole i Vojens, indtil han blev amtsborgmester.

Det ligger dog ikke umiddelbart i kortene, at han skal tilbage til lærergerningen.

Til avisen Danmark siger han, at han gerne vil arbejde i ”et krydsfelt mellem formidling på den ene side, og så det frivillige foreningsdanmark”.

Han bliver også spurgt om, om det ligger i kortene, at han eventuelt kunne blive borgmesterkandidat i Vejen Kommune, hvor den nuværende borgmester, Carl Holsts partifælle, Egon Fræhr, hastigt nærmer sig pensionsalderen.

”Nej, det gør det ved Gud ikke,” lyder svaret fra Holst.
Pind, Lunde og Gade

Carl Holsts afgang er den fjerde fremtrædende Venstre-mand, som har annonceret, at han ikke genopstiller til det forestående folketingsvalg.

Nu tidligere uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, nu tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen samt tidligere forsvarsminister Søren Gade har alle meldt ud, at de ikke genopstillet til Folketinget. De to første forlader politik, mens Søren Gade stiller op til EU-Parlamentsvalget i maj næste år.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce