Tre fagforbund vil være akademikere og sidste omgang i Riskærs Fredagsbar

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Selvom vi i dag har ventet forgæves på, at Lars Løkke ville udskrive folketingsvalget, så gør flere partier og medier sig klar til valgkamp.

Den racismedømte partileder Rasmus Paludan har fundet to nye kandidater til sit parti Stram Kurs: En ukendt sosu-assistent og en kontroversiel filminstruktør.

På Radio24syv lukker og slukker ‘Riskærs Fredagsbar’, da programmet vært, finansmanden og partistifteren Klaus Riskær Pedersen, nu starter sin valgkamp i Jylland.

Og så afviser både TV 2 og DR blankt, at Kristendemokraterne kan få lov at sende deres vestjysk kandidat i stedet partileder Stig Grenov i jagten på et kredsmandat.

Velkommen til en ny uge på Pio.
 

Klaus Riskær stopper som vært på Radio24syv

Der er slut med at ringe ind til Riskærs Fredagsbar. Finansmanden kan ikke forene sit folketingskandidatur med at være radiovært og trækker sig fra sendefladen.

Riskærs fredagsbar’ var tænkt som et håndholdt debatprogram med vide rammer for emnerne, men efter Riskær stiftede et parti og nu stiller op til folketinget har henvendelserne især drejet sig om politik, forklarer han:  

“Som man sagde i 1970erne: ’Alt er politik’, og uanset hvor meget jeg stritter imod, må jeg sande, at lytterne vil tale politik med mig. Og da min egen kampagne starter i Jylland i dag, så vil jeg også gerne diskutere politik med vælgerne, og det er ikke foreneligt med rollen som public service radiovært, så derfor har jeg bedt om, at vi standser for denne gang” lyder begyndelsen fra Riskær i en pressemeddelelse.

Læs mere om Riskærs farvel til Radio24syv på Politiken.
 

En filmmand og en sosu-assistent stiller op for Stram Kurs

Stram Kurs kan nu føje yderligere to navne til listen af folketingskandidater. Den en er filmmanden Søren Grinderslev Hansen fra Næstved. Den anden er sosu-assistenten Pernille Pedersen fra Holbæk.

Søren Grinderslev Hansens politiske holdninger har tidligere bragt ham på kant med den danske filmbranche. Ifølge en artikel i filmmagasinet Ekko bad formanden for Danske Dramatikere Nikolaj Scherfig sidste år Søren Grinderslev Hansen om at 'stikke piben ind'.

“Søren Grinderslev har arbejdet i mediebranchen i mange år, og han ved en masse om den venstreorienterede bias, der præger den danske mediebranche,” siger Rasmus Paludan, der forventer at kunne præsentere flere kandidater løbende.

Tidligere er provo-kunstneren Uwe Max Jensen er også blevet opstillet for Stram Kurs.

Læs mere lige her.

 

DR og TV2: Kristendemokraterne skal sende Grenov

DR og TV 2 afviser Kristendemokraternes forslag om, at partiet kan sende vestjyske Kristian Andersen til partilederrunderne i stedet for partileder Stig Grenov.

Kristendemokraterne havde ønsket at stille med vestjyske Kristian Andersen i jagten på et kredsmandat i Vestjylland, som de anser som partiets største chance for at komme i Folketinget.

“Det er DR, der bestemmer, hvem vi inviterer til vores programmer. Vi har til en række valgformater inviteret partiets leder. Det er et princip, vi håndhæver over for alle partier,” skriver nyhedschef Thomas Falbe.

Piben har samme lyd hos TV 2, hvor Ulla Pors Nielsen, chefredaktør for TV 2 Event:

“Når TV 2 sender partilederrunder, er det partilederen, som er inviteret til at deltage i debatten,” oplyser Ulla Pors Nielsen.

Læs mere om afvisningen lige her.

 

Tre fagforbund forlader FH

På den faglige front, har dagen budt på en mindre god nyhed for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Tre fagforbund er på vej til at sige farvel til Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Danske Fysioterapeuter, Ergoterapeutforeningen og Jordemoderforeningen forlader FH til fordel for Akademikerne.

Tilsammen har de 27.000 medlemmer.

Mens både fysioterapeuter og ergoterapeuter er optaget i Akademikerne, venter jordemødrene på, at den formelle beslutning falder på plads tirsdag.

Læs mere om skiftet på Netavisen Pio.

 

Trump-tweet om Kina giver røde tal

I weekenden var USA's præsident, Donald Trump, endnu engang ude og varslede øgede toldsatser på varer fra Kina.

USA og Kina har længe forhandlet om en ny handelsaftale, og Trump har flere gange signaleret, at et gennembrud var på vej. Men søndag tabte præsidenten tilsyneladende tålmodigheden. I to tweets skrev han, at forhandlingerne går "for langsomt", og at toldsatserne på en række kinesiske varer vil blive hævet til 25 procent på fredag.

Trumps tweet har givet røde tal på det danske aktiemarked, og truslen skabte spekulationer om, at Kina ville blive hjemme fra de forhandlinger, som efter planen skal finde sted i Washington D.C. senere på ugen. Men en talsmand for Kinas regering har i dag bekræftet, at den kinesiske delegation forbereder sig på at tage til USA.

Læs mere om konsekvenserne at Trumps seneste udmelding på Twitter på DR.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook