Værdig tilbagetrækning: Befolkningen stoler mest på Mette F.

Danskerne stoler mest på, at rød blok kan give de nedslidte en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet
Foto: Socialdemokratiet
Når det kommer til, hvem der bedst kan sikre, at nedslidte på det danske arbejdsmarked kan trække sig tilbage med værdighed, så stoler befolkningen mest på Mette Frederiksen (S).  

Det viser en måling, som Wilke har foretaget for Avisen.dk.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), kommer ind på en sjetteplads. Mens både SF’s Pia Olsen Dyhr og Enhedslistens Pernille Skipper slår DF-formanden Kristian Thulesen Dahl.

Befolkningen har altså størst tillid til rød blok, når det kommer til spørgsmålet om nedslidning og tilbagetrækning, som mange spår bliver et af de vigtigste temaer i den kommende valgkamp.

Hvor stor tillid har du til partilederne i forhold til at finde løsninger
på nedslidtes tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet?

 

Kilde: Avisen.dk på baggrund af undersøgelse fra Wilke med 1.007 besvarelser.

Ser man alene på svarene fra de faglærte og ufaglærte, har 34,5 procent givet Mette Frederiksen 4 eller 5 på en skala fra 1-5.  Det tilsvarende tal for Lars Løkke Rasmussen er 18,3 procent, mens det er 22,6 procent for Kristian Thulesen Dahl.

Tilbage står, at Mette Frederiksen ramte plet, da hun fremlagde sit pensionsudspil i januar. Hun tog føringen i en debat, der betyder noget

Pensionsudspil ramte plet

Den politiske kommentator Hans Engell er ikke overrasket over målingen, som han mener viser, at Mette Frederiksens pensionsudspil fra januar ramte plet.

“Det mest overraskende er, at Thulesen Dahl ikke ligger højere, men tilbage står, at Mette Frederiksen ramte plet, da hun fremlagde sit pensionsudspil i januar. Hun tog føringen i en debat, der betyder noget,” siger han til Avisen.dk

I øjeblikket forhandler regeringen med Socialdemokratiet, Radikale og Dansk Folkeparti om at forbedre den omstridte seniorførtidspension.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Sammen med tidligere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet må der følge en ANSTÆNDIG FOLKEPENSION med.På en sats folk kan leve af.Og ikke som nu bare en beskeden almisse.