Arne-udspil: De røde vil have flere med

Enhedslisten og SF er positive over for regeringens pensions-udspil, men begge partier kræver at flere nedslidte omfattes af ordningen
Både Enhedslisten og SF ser positivt på regeringens udspil til tidlig pension, men begge partier kræver at flere nedslidte omfattes.

Når man stempler ud for sidste gang, så skal der altså stadig være kræfter til at løfte barnebarnet op på skødet eller til at gå og rode i haven

"Det er fuldstændig afgørende, at vi nu hjælper dem med de hårdeste job og med mange år på arbejdsmarkedet. Højrefløjen slagtede efterlønnen, og vi ved, at de fleste ufaglærte slet ikke kan holde helt til pensionsalderen. Når man stempler ud for sidste gang, så skal der altså stadig være kræfter til at løfte barnebarnet op på skødet eller til at gå og rode i haven. Jeg ser gode takter fra regeringen," siger Pernille Skipper.

Anciennitets-krav for skrappe

Hun mener dog, at regeringen har opsat et alt for skrappe anciennitets-krav for at man kan komme i betragtning til tidlig pension:

Hvis du er startet med arbejde som 20-årig eller senere, er der ingen hjælp. Det går simpelthen ikke

"Problemet med det her forslag er, at man skal være alt for mange år på arbejdsmarkedet, før man kan gå fra. Hvis du er startet med arbejde som 20-årig eller senere, er der ingen hjælp. Det går simpelthen ikke, hvis det her for alvor skal være en håndsrækning til dem, der har knoklet mange år på stilladserne, eller de mange sygeplejersker, sosu’er og pædagoger, der har været længe på arbejdsmarkedet. Flere skal med," siger Pernille Skipper.

Pernille Skipper understreger samtidig, at partiet ønsker at diskutere den generelle pensionsalder:

Det skal vi pinedød diskutere

"For Enhedslisten hænger forslaget uløseligt sammen med den generelle pensionsalder. Den vil jo bare stige og stige og stige i årene, der kommer. Det skal vi pinedød diskutere, for det kan hverken sosu’en, mureren, rengøringsassistenten eller slagteriarbejderen holde til – selv med regeringens forslag. I Enhedslisten vil vi stoppe den stigende pensionsalder, og det kommer vi til at slås for i de forhandlinger, der nu starter.

SF: "Et vigtigt skridt i den helt rigtige retning"

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, betegner i et tweet S-udspillet "et vigtigt skridt i den helt rigtige retning."

Et vigtigt skridt i den helt rigtige retning

"Godt udspil fra Socialdemokratiet om ret til tidlig pension! Et vigtigt skridt i den helt rigtige retning. I SF ønsker vi at tilføje en mulighed for at gå tidligere, hvis man er nedslidt både fysisk og psykisk, baseres på en individuel vurdering."

placeholder

 

På Facebook takker Pia Olsen Dyhr statsminister Mette Frederiksen for at foreslå, "at folk, der har knoklet, slidt og slæbt, skal have ret til pension før resten af os". Og: "Det skal vi bare igennem med":

Tak for at foreslå, at folk, der har knoklet, slidt og slæbt, skal have ret til pension før resten af os

"Tak, Mette Frederiksen!. Tak for at foreslå, at folk, der har knoklet, slidt og slæbt, skal have ret til pension før resten af os.

Det er altså et historisk skridt mod at genoprette en velfærd, der bare er blevet skåret og skåret og skåret i de sidste 20-30 år.

Det SKAL vi bare igennem med. Så det er vigtigt, at vi spreder budskabet og viser de partier, der tøver, at det her, det er altså noget danskerne vil!

Jeg er så glad for, at det røde flertal viser vejen og tør give danskerne håbet tilbage."

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Arne udspillet" skal omfatte FLERE "slidere". Og tallet 13,5oo,-der kun er en almisse SKAL sættes op til et større tal. I samme forbindelse BURDE FOLKEPENSIONSSATSEN også sættes op til en sats folk kan leve af. Og ikke kun trække vejret på. Hvad er 13,5oo, FØR SKAT...? Et usselt tal ingen kan være tjent med. Imens stiger huslejerne overalt. Og fødevarer også. Er det meningen at alle der har forladt arbejdsmarkedet skal gå ud og "skralde" ?

Annonce

Annonce