Venstre-borgmester mister flertal

Ny politisk gruppe, der spænder fra Enhedslisten til konservative, danner nyt flertal uden om borgmesteren i Glostrup
”Ny politisk aftale med fokus på at samarbejde om at gøre det bedste for Glostrup!” Sådan lyder overskriften i en meget kortfattet pressemeddelelse, som fem partier står bag.

I pressemeddelelsen kan man læse følgende:

”Der er indgået en aftale mellem Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og den nye liste, Bylisten, om at danne en ny samarbejdsgruppe i kommunalbestyrelsen i Glostrup.”

Bag den kortfattede melding ligger der en ret markant nyhed gemt. Nemlig at de fem partier og lister sidder på 11 ud af byrådets 19 mandater. Og dermed har vestegnskommunens borgmester siden 2009, Venstre-manden John Engelhardt, mistet det flertal, som tilbage i november sikrede ham borgmesterposten på et meget yderligt mandat. De to der har skiftet side er den konservative Dan Christiansen og Bylistens Lars Thomsen, der oprindeligt blev valgt fra Venstre.

Det betyder ikke at John Engelhardt mister borgmesterposten, men det betyder at han fremover vil være en situation, hvor han skal administrere en politik som et andet flertal dikterer. En situation som borgmesteren kalder ”trist”.

”Det er selvfølgelig trist, at de to kommunalbestyrelsesmedlemmer bryder det samarbejde, vi indgik efter valget og jeg håber fortsat på det brede samarbejde i Glostrup, som det har været praktiseret igennem de senere år,” skriver John Engelhardt i en besked på Facebook.

At lokalpolitikere i Glostrup kan skifte side, kan dog ikke komme helt bag på John Engelhardt. Han blev i sin tid borgmester, da en politiker - valgt for SF - valgte at konstituere sig sammen med de borgerlige.
Socialdemokrat skal samle byrådet

Det største parti i den nye samarbejdsgruppe er Socialdemokratiet og her er gruppeformand Lisa Ward spændt på hvad de nye samarbejde kan føre til.

"Nogle gange sker der ting i politik, så tingene ændrer sig markant og det er det der er sket her. Det vigtigste lige nu er at få skabt et godt samarbejde. Det er det som vores by og vores område har brug for,” siger Lisa Ward til Netavisen Pio.

Hun fortæller, at samarbejdsgruppen nu skal mødes for analysere hvilke opgaver, muligheder og udfordringer der er og derefter udarbejde et fælles politisk arbejdsprogram for det fremtidige samarbejde.

”Vi er stadig i en fase, hvor vi skal se hinanden an og se hvor langt vi kan tage det her samarbejde.  Vi kan se, at der er rigtig mange ting, som vi er enige om, men der er også nogle områder hvor vi er uenige. Sådan er det jo også i politik, så der er selvfølgelig nogle steder hvor vi skal give og tage,” slutter hun.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce