10 tirsdagsnyheder du ikke bør snydes for

Netavisen Pio har samlet de ti mest interessante nyheder, begivenheder og kommentarer fra dagens gang i dansk politik.
1. Dagens citat. DSU-formand Camilla Schwalbe tager de borgerliges retorik om ’lappeløsninger’ under kærlig behandling: ”Venstre kalder dagpengeaftalen en lappeløsning. Erkender de så, at de har efterladt et kæmpe hul, der skal lappes? Det ville klæde dem at tage ansvar, se folket i øjnene og vågne op til virkeligheden”.

2. Dagens løgn. Claus Hjort Frederiksen har tidligere påstået, at ”Hvis vi havde den samme procentdel tilkendelser af førtidspension som i Sverige, så ville vi have et arbejdsudbud, der var 270.000 mennesker større, end det er i dag”. Det er en interessant observation al den stund, at der kun er 234.854 danske førtidspensionister. Hjort demonstrerer endnu engang sine magiske evner ud i talmanipulation, som tidligere er blevet anvendt i dagpengereformen, hvor kun 3.000 ville falde ud af dagpengesystemet, og EU-henstillingen, hvor han skød 43,6 milliarder ved siden af.

3. Dagens jubilæum. Det Radikale Venstre fylder i dag 108 år. Netavisen Pio ønsker partiet hjerteligt tillykke og håber, at ledelsen i dagens anledning vil læse en smule op på partiets socialliberale historie. Hvis Vestager ikke vidste det i forvejen, kan vi eksempelvis berette, at Munch ikke modarbejdede Steinckes socialreform.

4. Dagens politiske forslag. Siden 2001 er antallet af borgere på ADHD-medicin steget fra 2.400 til hele 38.000! På den baggrund har socialminister Karen Hækkerup i dag lanceret en omfattende handleplan, hvor personer med ADHD hjælpes tidligt til gavn for både dem selv og samfundet.

5. Dagens afsløring. Lars Løkke Rasmussen har tidligere benægtet, at han er blevet orienteret om Integrationsministeriets brud på de statsløses rettigheder og først fik kendskab igennem medierne i 2011. Men ifølge den tidligere departementschef i Statsministeriet, Karsten Dybvad, blev Løkke underrettet allerede i 2009, hvorfor Løkke har stukket offentligheden en direkte løgn.

6. Dagens bedste counterpunch. Da redningspakken til de udfaldstruede dagpengemodtagere faldt på plads i går aftes, var reaktionen fra Dansk Folkeparti, at det var ”bedre sent end aldrig” og at det havde ”DF ønsket de sidste halvandet år”. Denne sukkersøde retorik fik europaparlamentsmedlem Dan Jørgensen (S) til at svare igen: ”Så længe partiet har været i opposition, har det talt om tryghed for de arbejdsløse. Men trods de utallige post-its, som Thulesen Dahl igennem 10 år satte ind i finansloven for at understrege partiets store indflydelse som støtteparti, sikrede han og DF ikke de dagpengemodtagere, der ville ryge ud. Derfor er den milde fortolkning af deres svigt, at DF går mere op i medieomtale end mennesker”.

7. Dagens bedste spørgsmål. Værten på P1’s morgenradio leverede over for FOA-formand Dennis Kristensen årets hidtil bedste spørgsmål: ”Men er du ikke sådan én, der er sur - bare for en sikkerheds skyld?” Spot on, P1! Den evige brokkerøv skulle for en gangs skyld stikke piben ind, når hans ønsker om løsninger på dagpengeområdet faktisk bliver imødekommet.

8. Dagens must read. Centrum-venstre tænketanken Policy Network skitserer i dag en 6-trins plan til løsningen af EU’s økonomiske krise. Det er langt mere fornuftigt end den nuværende ’skær nu og tænk bagefter’-politik, som Barroso  & Co. fører.

9. Dagens spejl. BT’s chefredaktør Olav Skaaning Andersen mener, at Sass Larsens provokationer over for medierne er uacceptable: ”Både pressefrihed, offentlighedslov og demokratiske spilleregler er for alvorlige til, at de skal være redskaber i Henrik Sass Larsens private legen kispus med medierne. Find en anden legeplads”. Spejl, Olav Skaaning! Hvis en politikers provokationer ikke har plads på Christiansorg, så har din statsstøttede skidt-journalistik, hvor journalisterne brækker sig udover Folketinget, slet ikke plads hos den fjerde statsmagt. Find en anden lejeplads. Vi anbefaler chefstillingen i branchen for Mugning af Kostalde & Svinestier.

10. Dagens historiske citat. I anledning af weekendens danske musiksejr bringer vi her et citat fra Sørine Gotfredsens artikel på dagen for det europæiske Melodi Grand Prix i 2000: ”Der er al mulig grund til at føle stolthed, når Brødrene Olsen i aften ryger til bunds ved det internationale Melodi Grand Prix. Vi har valgt en umulig sang med hjertet, der beviser at vi hverken lader os styre af ambitiøs beregning eller trang til at ligne de andre i Europa. Det er sjældent, at man kan forbinde noget direkte glædeligt ved at tabe og måske endda blive til grin, men i aften vil det ske”. Gotfredsens spådomsevner er altså ligeså ringe som Lars Løkkes, Claus Hjorts og Thulesen Dahls forudsigelser om dagpengereformen.


Kommentarer fra Facebook