Annonce

Konservativ ordfører giver den gas: Regeringen står bag “falsk” anklage mod Claus Hjort

Får svar på tiltale fra S-ordfører: “Konspirationsteori, der hører til i de mørkeste afkroge af internettet”
Foto: Folketinget/Steen Brogaard og Folketinget/Marie Hald
Rasmus Jarlov (K), finansordfører og Bjørn Brandenborg (S), retsordfører - Fotografik: Anders Bredsdorff
De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov, er kendt for sine til tider skarpe holdninger - ikke mindst på det sociale medie X, tidligere Twitter.

Men i sidste uge gav Jarlov den - om muligt - endnu en tand.

Jarlov skrev således på X, at anklagen mod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) , der nu er droppet fordi anklagemyndigheden ikke ønsker at føre sagen for delvist åbne døre, er “falsk” - og at det er regeringen, der står bag den falske anklage: 

forsøgt at smide en ledende oppositionspolitiker i fængsel på en falsk anklage

“Regeringen har forsøgt at smide en ledende oppositionspolitiker i fængsel på en falsk anklage,” skrev Jarlov 1. november.

Jarlov føjede til, at regeringen på samme måde har “varetægtsfængslet og tilsyneladende bagvasket lederen af efterretningstjenesten (Lars Findsen, red.), efter al viden at dømme fordi han var upopulær hos Statsministeriets departementschef (Barbara Bertelsen, red.).”

Herefter konkluderer Jarlov:

“Det er ganske simpelt rystende, og Danmarks demokrati lider enorm skade, så længe disse magtfuldendte mennesker sidder på magten.”

Jarlov rettede herefter sin vrede mod især Venstre:

“Dem, der lader det ske (og her kigger jeg på jer Venstre), selvom de kunne stoppe det, svigter demokratiets idealer for egen vindings skyld. Det værste er, at vi ikke bliver det mindste overrasket og ikke forventer bedre af dem.”

“Slynger om dig med vanvittige påstande”

Socialdemokratiets retsordfører, Bjørn Brandenborg, giver på X Jarlov svar på tiltale.

S-ordføreren anfører, at Jarlov fremfører en konspirationsteori, der hører til “i de mørkeste afkroge af internettet”:

Den eneste, der skader vores demokrati er dig og de Konservative

“Det du skriver er jo helt vanvittigt og en konspirationsteori, der hører til i de mørkeste afkroge af internettet.. Den eneste, der skader vores demokrati er dig og de Konservative, der slynger om dig med vanvittige påstande. Er det virkelig, hvad K er blevet til?”

placeholder

 

Flere spørger undervejs i debattråden på X Rasmus Jarlov, hvorfra han ved, at anklagen mod Claus Hjort Frederiksen er “falsk”. Blandt andet Simon Secher.

Rasmus Jarlov svarer:

“Fordi de har droppet den (Retssagen, red.) efter at den blev underkendt af Højesteret.”

Birk Grave, formand for Frit Forum, kommenterer, at Højesteret med sin afgørelse om, at sagen mod Claus Hjort Frederiksen skal køre for delvist åbne døre, ikke har taget stilling til anklagerne mod Claus Hjort:

“Hvor har du fra, at det er en falsk anklage og bagvaskelse? Det er jo fordi beviset i sagen er statshemmeligheder, og derfor ikke må deles offentligt. Det er FE's vurdering, og siden Rigsadvokatens, at sagen dermed ikke kan vindes. Det betyder ikke, at loven ikke er brudt.“

I mellemtiden svarer Jarlov på Brandenborgs anklage om, at Jarlov fremfører konspirationsteorier, og at det er skadeligt for demokratiet:

“Jeg er den eneste, som skader vores demokrati. Regeringen har ikke noget ansvar for det, mener Socialdemokratiet."

Derimod får Brandenborg i debattrådene ikke svar på spørgsmålet “Er det virkelig, hvad K er blevet til” fra andre konservative.

“Lige nu er det meget kulørt”

Torsdag i sidste uge var justitsminister Peter Hummelgaard (S) også ude at advare mod diverse konspirationsteorier:

“Jeg kan klart og helt entydigt afvise, at nogle af de her sager på nogen måde har været drevet af politiske eller personlige motiver – hverken fra mig selv eller fra nogle af mine forgængere eller nogen som helst andre. Men jeg tror, det er sundt og fornuftigt at få det afkræftet,” sagde Peter Hummelgaard (S) tilBerlingske.

Hummelgaard havde noteret sig, at der florerer "konspirationsteorier" om, at nogen skulle have dikteret nogen i efterretningstjenesterne at foretage bestemte ting ud fra et personligt eller politisk motiv:

vil være sundt for det danske samfund at få afkræftet

“Det tror jeg, vil være sundt for det danske samfund at få afkræftet. Lige nu er det meget kulørt – og til meget skade også,” lød det fra justitsministeren.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jammen, hvor er den mand da bare dygtig. Et turist busfirme med flere ansatte og "moderne" og skarp i tungen. Har han mod været på kursus i politik i USA?

Når man bare vrøvler længe nok vil der altid være nogen, som forfalder til at tro på det.

Rasmus Jarlov (K) er virkelig en syg mand...manipulerende og løgnagtig...

Jeg ser, at Bjørn Brandenborg allerede har givet ham det samme svar, som jeg ville have gjort. Bare lidt pænere pakket ind.

PET chef Borch Andersen reagerer på de vilde påstande om politisk indblanding der florer i øjeblikket--‘ Det er mig og ingen anden der har besluttet at rejse sigtelserne mod Findsen og Hjort ‘ Han kalder også beskyldningerne om indblandingen fra politisk side for absurde - ( PET hjemmeside 06/11 )

Ja det bør give skamfølelse og røde øre hos både Jarlov, Pape, Messerschmidt, Støjberg, Vermund og hos Ø med de konspirationsteorier de har fremlagt, Den værste har været Claus Hjort som uden belæg ej heller bevis har beskyldt både Barbara Berthelsen og Mette F for at stå bag med politisk motiv. Journalisten Marchen Gjertsen fra JP har lavet en meget flot nuanceret artikel om sagen. Og Hun dokumenterer, at Hjort har overskredet sin tavshedspligt. Findsen og Hjort har haft enormt travlt med at dyrke deres " uskyldige" egoer og angribe , og igen uden bevis statsminister og departementschef. Nu ved vi sort på hvidt, hvem der har kørt processen,nemlig Borch selv og PET chefen har sagt at han vil have undersøgt hvem der har lækket fra PET. Og til sidst Trine Bramsen kunne ikke gøre andet end det hun gjorde da tilsynsrapporten kom. Hvorfor det ikke er sagt før?? Men de troede jo sagen kom for retten for lukkede døre.

Jarlov - du er stik i rend dreng for Claus. Du ved godt, at det siger og skriver pt er noget vrøvl. Det er ikke regeringen der har bedt Claus udtale sig dumt på direkte.TV. Det var jo egentlig en sviner af klasse 1, at Claus fyrede af i TV og nu fortsætter han med at forfølge regeringen, med at de forfølger ham. Det dummeste er nok at han burde kende reglerne og hav viden om hvordan tingene foregår. Hvem var justitsminister dengang, han burd kunne have rådgivet Claus.
Højesteret har ikke forstand på det der sker i sikkerhedsudvalgene og har i denne sag taget stilling, som om det var et simpelt cykeltyveri..
Højesteret vil sikkert sætte pris på af tjenesterne ikke er der, så vil det være enklere at være dommer.

Højesteretsdommere er kun jurister, der ved en masse om jura, men "sikkerhed", "spionage", "landbrug", "madlavning", "smedearbejde" m.m.m. er de jo ikke uddannet til at vide noget om.
Så lad os lige klappe hesten, inden vi bliver alt for benovet af deres domme.

Hans Jensen, hvis sagerne mod Lars Findsen og Claus Hjort Frederiksen ikke var blevet droppet af PET, som er anklagemyndighed i disse sager, skulle sagen mod Lars Findsen havde været ført i retten i Lyngby og sagen mod Claus Hjort Frederiksen i landsretten i København. Og mon ikke sagerne, uanset udfald, ville være anket til Højesteret, som er den øverste retsinstans i Danmark, hvad ellers? Din mening om hvilke sager højesteretsdommere kan dømme i stemmer ikke overens med hvilke sager der kan føres i og afgøres af højesteret, og heldigvis for det. Hvilken anden dansk retsinstans mener du skulle havde dømt i sagen mod ovennævnte personer, hvis det ikke skulle være højesteret??

Det er altid farligt når bestemte personer påberåber sig at kende sandheden. Højesteret burde måske erkende at de ikke kan være inde i alle problematikker, og derfor må støtte sig til andre fagfolk. I dette tilfælde folk der har forstand på sikkerhed.

Jarlov er et stort 0, og bliver aldrig andet.
Ingen alm. begavede mennesker ser noget lys i ham.

Jarlov er dybt utroværdig - fatter ikke at de konservative for længst har fået lukket ned for hans dumheder - Det var det samme der gentog sig i deadline for et par år siden - hvor han sad og blamerede sig med “ At hvis minkkomissionen frikendte Mette Frederiksen - så ville han ikke acceptere deres afgørelse -
Er der nogen der kan forklare-hvordan man kan tage den mand alvorlig ?

Nej !!! Men Mai Marcardo er da ligeså grov og dum, hun braldrer også op og påstår ting, hun ej heller har dokumentation for. Der er nok en grund til K og V ikke er så store mere som de var engang. Om V kommer over de 10 % igen er et stort ?