Annonce

Aktuelt: Airbnb skal betale skat, S og DF vil skærpe straf og Nordsjælland scorer kassen

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Airbnb indgår aftale med S

De danske skattemyndigheder har i dag indgået det, der kaldes en ”historisk samarbejdsaftale” med udlejningstjenesten Airbnb. Aftalen betyder, at når danskere udlejer deres bolig via Airbnb, så sørger Airbnb for, at lejeindtægterne automatisk indberettes til de danske skattemyndigheder. Det er angiveligt den første aftale i verden af den slags.

Det sker efter, at der mandag blev indgået en aftale i Folketinget om bedre regulering af de platforme, som bruges til privat udlejning, herunder Airbnb. Privatpersoner får lov til at leje deres bolig ud i 70 dage om året under forudsætning af, at de bruger en platform som eksempelvis Airbnb, der indberetter lejeindtægter til SKAT.

Hos Socialdemokratiet glæder Peter Hummelgaard sig over aftalen, som han mener fremmer de gode sider af deleøkonomien på bekostning af de mindre gode sider: ”Det er god gammeldags socialdemokratisk inddæmning af de værste sider af markedskapitalismen,” siger han til Netavisen Pio.

Du kan læse mere om aftalerne her.

 
S og DF vil straffe brud på indrejseforbud

Alt for mange udlændinge, der er dømt til udvisning, rejser alligevel ind i Danmark. Det skal der laves om på, hvis det står til Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Partierne kræver derfor nu handling fra integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg:

”Vi har et problem med, at folk ikke tager seriøst, at vi udviser dem. De vender bare om nede i Tyskland, og de kommer tilbage og begår nye indbrud eller røveri. På den måde er vi lidt til grin,” siger Socialdemokratiets Mattias Tesfaye.

De to partier kræver derfor nu, at straffen for at overtræde indrejseforbuddet hæves til ét år. Dermed vil man nemlig med EU-reglerne i hånden kunne sende dem tilbage til afsoning i hjemlandet.

Læs hele historien her.

 
Rigsrevision ind i sag om skattehul

Rigsrevisionen går nu ind i sagen om, hvorvidt Erhvervsministeriet har tilbageholdt vigtige oplysninger for Folketinget. Det skulle være sket tilbage i 2013, i forbindelse med, at Folketinget afskaffede revisionspligten for en lang række små og mellemstore virksomheder.

Skatteministeriet nærede dengang alvorlige betænkeligheder ved at afskaffe revisionspligten, fordi det kunne gøre det lettere for virksomheder at svindle med skattebetalingen, ligesom det øger risikoen for fejl.

”Det er jo altid vigtigt, at Folketinget har de korrekte faglige og saglige oplysninger, så de kan træffe deres politiske valg. Det skal også være sådan, at befolkningen skal kunne se, hvilke konsekvenser en beslutning kan have,” siger formanden for statsrevisorerne, SF’eren Peder Larsen.

Du kan læse historien her.

 
Nordsjælland scorer kassen på lavere arveafgift

Sættes arveafgiften ned, vil et først og fremmest gavne indbyggerne i Nordsjælland. Det viser en analyse fra AE-Rådet, som har undersøgt hvor meget der efterlades til arvingerne i landets 98 kommuner.

Gentofte topper listen – her efterlades i gennemsnit en nettoformue 3,7 millioner kroner til arvingerne. På de næste pladser kommer Rudersdal og Lyngby-Taarbæk. De ti kommuner med højeste efterladte formuer ligger alle i Nordsjælland eller hovedstadsområdet.

Den laveste gennemsnitlige nettoformue efterlades på Lolland. Her var nettoformuen på godt 500.000 kroner. Nettoformuen er med andre ord syv gange så høj i Gentofte, som i Lolland.

Analysen er lavet på baggrund af oplysninger om de efterladte formuer hos de cirka 70.000 enlige, som er døde i 2016 og 2017.

Læs analysen her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Flere artikler om emnet