Annonce

Alle fortjener en værdig tilbagetrækning

Alle fortjener at kunne trække sig tilbage, mens de stadig har kræfter til at kunne passe deres børnebørn eller deres kolonihave.
Ganske vist stiger levealderen for mange danskere, og i den forbindelse bliver flere og flere længere tid på arbejdsmarkedet. For nogle kan det sagtens lade sig gøre, men for andre faggrupper er det ikke en reel mulighed.

Ikke kun bekymret for mig selv

Til dagligt er jeg faglært og arbejder inden for industrien. I den forbindelse er jeg aktiv i ungdomsfagbevægelsen og tilmed regionsformand i 3F Ungdom. Det er ikke en hemmelighed, at de unge i dag er bekymrede for, om de kan trække sig tilbage, når de er ved at være nedslidte pga. deres arbejde.

Jeg er også bekymret for mine kolleger på tværs af brancher

Som det er nu, så skal jeg, som er faglært, gå på pension som 74-årig. Jeg er ikke kun bekymret for mig selv. Jeg er også bekymret for mine kolleger på tværs af brancher. I min optik så bidrager alle på hver deres måde til velfærdsstaten. Derfor har fag- og ufaglærte også ret til en god alderdom.

Jeg synes, det er forkert at blive tvunget til at slide sig selv op enten mentalt eller fysisk på ens arbejde. Alle fortjener en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.  

De unge er bekymrede

Flere og flere unge er bange for, om de dør, mens de stadig er på arbejdsmarkedet. Det hedder sig, at hver fjerde 3F’er enten er død eller gået på førtidspension, når han eller hun er fyldt 60 år. Det er særdeles absurd og uretfærdigt.

Så kære politikere: Lyt dog til de unge mænd og kvinder, inden det er for sent

Alle fortjener at kunne trække sig tilbage, mens de stadig har kræfter til at kunne passe deres børnebørn eller deres kolonihave.

Så kære politikere: Lyt dog til de unge mænd og kvinder, inden det er for sent.  Det er ikke retfærdigt, at dem med korte uddannelser, som tilmed kommer tidligere ud på arbejdsmarkedet, har færre gode år efter et hårdt arbejdsliv.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Regionsformand 3F Ungdom Syddanmark og medlem af DSU Nyborg.


Flere artikler om emnet

Annonce