Bagmandspolitiet efterforsker falsk faktura til Messerschmidt på 375.000

Fakturaen påstås at være udstedt af kommunikationsbureauet Primetime – bureauet afviser fakturaen som et falsum
En falsk faktura på 375.000 kroner indgår i Bagmandspolitiets (SØIK) efterforskning af mulig svindel med EU-midler via det europæiske parti MELD og den tilhørende fond FELD.

Det skriver DR Nyheder.

DR Nyheder har set fakturaen, som er dateret 30. marts 2015, stilet til medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, og hans daværende rådgiver, Kristian Wederkinck Olesen, og adresseret til Messerschmidts daværende kontor i EU-Parlamentet. Fakturaen omhandler en reklamekampagne i trykte aviser, webmedier og på Facebook til en værdi af i alt 50.000 euro – omkring 375.000 danske kroner.

Fakturaen, der er på engelsk, ser ud som om den er udstedt af det danske kommunikationsbureau Primetime. Fakturaen er påført Primetimes bankoplysninger, CVR-nummer og kontaktinfo på en af bureauets partnere.

Primetime: Et falsum

Ifølge DR's kilder ser den påståede faktura ikke ud som Primetimes fakturaer normalt ser ud. Blandt andet er der hverken påført Primetime-logo- eller fakturanummer på fakturaen. Og så er der på den computerskrevne faktura noteret et beløb med håndskrift – nemlig 62.500 – svarende til, at der er lagt dansk moms oveni prisen på 50.000 euro. Endelig er betalingsfristen anført til ti dage. Men Primetimes betalingsfrist er normalt 30 dage.

Primetime afviser ethvert kendskab til fakturaen – og betegner den lige ud som et falsum:

Med andre ord er der tale om en falsk faktura, som vi intet kender til

”Vi er blevet præsenteret for en faktura tilbage fra 2015 med vores virksomheds navn på. Vi kan klart sige, at vi hverken har udført opgaven, modtaget det angivne beløb, udarbejdet eller sendt denne faktura, der i øvrigt indeholder en række åbenlyse fejl og mangler i forhold til den måde, vi normalt fakturerer på. Med andre ord er der tale om en falsk faktura, som vi intet kender til. Det har vi oplyst SØIK, som sagen nu ligger hos, og forhåbentlig kommer man her til bunds i sagen,” skriver managing partner, Casper Hyldekvist, fra Primetime til DR Nyheder.

Beløbet på 50.000 euro fremgår ikke af den opgørelse, som Dansk Folkeparti tidligere har offentliggjort over partiaktiviteter, som er finansieret med EU-penge fra MELD og FELD. Af samme grund er det uvist, hvad den falske faktura er brugt til, og hvem der har lavet den.

I sidste uge afslørede Ekstra Bladet, at der i sagen er flere kontrakter, hvor Dansk Folkepartis administrationschef, Jannie Nørhave, figurerer som ansat på de hoteller, hvor partiet har afholdt sommergruppemøder.

EU’s antisvindel-enhed, OLAF, overdrog i oktober den danske del af sagen til Bagmandspolitiet.

OLAF oplyste, at man efter flere års undersøgelser var kommet frem til, at der i Danmark, Italien og Grækenland var brugt 583.000 euro, svarende til cirka 4,36 millioner kroner, på "ulovlige, uretmæssige eller uberettigede” aktiviteter i MELD og den tilhørende fond, FELD.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt var formand for MELD, mens det tidligere DF-medlem af Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, var kasserer.

DF: Regningen er ikke betalt

Det er ikke lykkedes hverken DR Nyheder eller Ekstra Bladet, at få en kommentar fra Morten Messerschmidt.

Vi er bekendt med, at myndighederne har en sådan faktura, men ved ikke, hvorfra den stammer

Derimod skriver ”DF’s ledelse” i en mail til DR Nyheder, at ”Vi er bekendt med, at myndighederne har en sådan faktura, men ved ikke, hvorfra den stammer, og under alle omstændigheder ses den ikke at være betalt, hvorfor der i hvert tilfælde ikke er brugt EU-midler til at dække den regning.”

Messerschmidts tidligere rådgiver, Kristian Wederkinck Olesen, afviser både over for DR Nyheder og Ekstra Bladet at kende til fakturaen.

Dansk Folkepartis Anders Vistisen har ikke ønsket at kommentere sagen overfor DR Nyheder.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce