Annonce

Børn er værd at bruge tid på

Min oplevelse fra skytteforeningen er, at det er en god investering, hvis vi i højere grad giver os tid til at støtte børn i de projekter de synes er vigtige.
Nutidens børn vil senere i livet få mere mod til at kæmpe for det de brænder for, hvis vi prioritere at bruge vores tid til at støtte dem i deres interesser, mens de er børn. Da jeg for nylig var forbi min skytteforening til en træningsaften for børn, var der en del nye ansigter.

Mere mod til at kæmpe for det de brænder for

Jeg fik et generelt indtryk af at børnene var glade for at komme der. De fleste virkede også meget stolte over deres resultater.

Der var dog særligt et af de nye børn, der efterlod et særligt indtryk hos mig.

Engagement i børns interesser bærer frugt

Han havde tidligere skudt i en anden forening, hvor han som børneskytte havde været sendt ned på banen og skulle klare sig selv. Da han så prøvede at komme til vores forening, var det en helt anden oplevelse.

Han var utrolig taknemlig over at trænerne i foreningen ville bruge tid på ham

Her var der folk klar til at tage imod ham, og der var en træner der gik med ned på banen, som kunne hjælpe ham med teknikken, så han kunne forbedre sine resultater. Han var stolt over de resultater han fik skudt, han var meget motiveret til at komme igen og han var utrolig taknemlig over at trænerne i foreningen ville bruge tid på ham.

Han har efterfølgende været til hver eneste børnetræningsaften. Han har været utrolig motiveret og taknemlig, og han har løbende forbedret sine resultater.

For mig ser det ud som om foreningens initiativ, med de voksnes fokus og engagement i børnenes interesse, fungerer rigtig godt.

Brugen tiden til at støtte vores børn

Jeg tror ikke kun det er indenfor skydning eller andre sportsgrene, at opmærksomhed og støtte fra voksne vil kunne hjælpe og motivere børn.

Det kan også have en effekt derhjemme, hvor mange af os desværre føler, at vi har for travlt til at prioritere de ting som er vigtige for børnene.

Opmærksomhed og støtte fra voksne vil kunne hjælpe og motivere børn

Mine oplevelser med børnene i skytteforeningen, får mig dog til at tro at det meget ofte vil være en god investering af vores tid, hvis vi i højere grad giver os tid til at støtte børn i de projekter de synes er vigtige.

Jeg tror på at det vil være med til at give os en generation, som i langt større grad vil kæmpe for de ting der betyder noget for dem.

Og hvis vi får den næste generation klar til at kæmpe for det de tror på, så synes jeg at fremtiden vil se lysere ud.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Befaren skibsassistent og beskæftiget indenfor færgefart


Flere artikler om emnet

Annonce