Annonce

Chef for fagbevægelsens medie stopper

”De gode medarbejdere og virksomheden skal videre med forretningsplanen om målrettede medier om vores arbejdsmarked,” lyder det fra den afgående chefredaktør
Chefredaktør på først Avisen.dk og siden A4 Medier siden december 2017, Nicolai Kampmann, stopper som chefredaktør.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

“Time to move on,” skriver Nicolai Kampmann lørdag i opslaget på Facebook, og føjer til, at “de gode medarbejdere og virksomheden skal videre med forretningsplanen om målrettede medier om vores arbejdsmarked.”

“Hård turnaround”

Kampmann understreger, at A4 Medier står bedre rustet end længe:

“A4 Medier står økonomisk bedre end længe. Det har krævet ofre at komme hertil. Til dem, jeg måtte have stødt på vejen hertil: Jeg beklager - en turnaround kan være en hård proces,” skriver Kampmann, der stopper som chefredaktør ved udgangen af marts.

Til dem, jeg måtte have stødt på vejen hertil: Jeg beklager - en turnaround kan være en hård proces

Indtil nu har Avisen.dk - A4 Medier efter ejerkreds- og navneskifte i april 2019 - haft årlige million-underskud, men Kampmann understreger, at A4 Medier kan lykkes både kommercielt og publicistisk:

“A4 Medier kan med dedikation og vedholdenhed lykkes både kommercielt og publicistisk i fremtiden. Det er jeg sikker på, men der er mere hårdt arbejde forude.”

Freeway og Fagbevægelsens Hovedorganisation gik hver til sit

Da selskabet Freeway, der står bag blandt andet dating.dk-portalen, udtrådte af ejerkredsen bag Avisen.dk primo 2019, tog Freeway navnet Avisen.dk med sig, mens Fagbevægelsens Hovedorganisation fortsat var ejere af udgiverselskabet Avisen.dk Aps.

Fagbevægelsens Hovedorganisation navngav fra april 2019 sin nye medieplatform A4 Medier. Udgiverselskabet fik samme navn.

Straks efter skilsmissen udgav A4 Medier gratis online-mediet A4 Nu. Og siden er A4 Medier vokset med en række målrettede online betalingsmedier: A4 Arbejdsliv, A4 Job, A4 Arbejdsmiljø og senest A4 Overenskomst.

Formanden for udgiverselskabet A4 Mediers bestyrelse, sekretariatschef hos Fagbevægelsens Hovedorganisation, Michael Jacobsen, siger til Netavisen Pio, at A4 Medier nu leder efter en ny chefredaktør:

Og så skal vi finde en afløser for Nicolai, der kan gribe stafetten

"Vi vil fortsætte den gode udvikling, der er i virksomheden - i forhold til at sikre et bæredygtigt nyhedsmedie for lønmodtagerne i Danmark. Og så skal vi finde en afløser for Nicolai, der kan gribe stafetten."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er lidt ærgerligt at en avis, som henvender sig specifikt til arbejderklassen, gemmer sig bag en betalingsmur, og dermed afskærer sig fra at nå en bredere læserskare. Jeg læste avisen.dk dagligt, men efter betalingsmuren læser jeg stort set aldrig de forskellige A4-aviser.

I stedet læser jeg så pio.dk, som er mindst lige så god eller bedre mht. generelle nyheder, men desværre ikke så skarp og detaljeret, når det gælder arbejdsmarkedsstof. Jeg fatter simpelthen ikke, at fagbevægelsen ikke kan se ideen i at støtte et medie, som næsten udelukkende beskæftiger sig med fagforeningsstof.

Men fagbevægelsens veje er ofte uransagelige. Jeg fatter i hvert fald ikke, at man udelukker sig selv fra at have et effektivt talerør til den arbejdende befolkning.

Enig
Nej, det er for dumt...
Mediet skal ud til alle...

Fagbevægelsens mediesatsning efterlader en som oftest med flere spørgsmål end svar - og med større grad af forundring og overraskelse end afklaring. Hvis en del (uanset hvor minimal den er) af ens kontingent hvert år skal bruges til at dække et underskud for nogle medier, som man ikke engang har adgang til at læse pga. betalingsmur, så bliver det hele lidt for kreativt. Læste trods alt en del interessante artikler i avisen.dk, selv om de med tiden udviklede sig i en mer og mer tabloid retning med kongerøgelse, kändisser og bebopelula.

Annonce