Ny måling: Rød blok fastholder føring

Men meget få vælgere skiftede parti i vinterferien.
Foto: Colourbox
I sidste uge var der vinterferie, og om det er den, der har lagt sig som en dyne over dansk politik, skal være usagt, men i en ny meningsmåling, er der er ingen store vælgervandringer.

Faktisk er resultatet nærmest identisk med sidste uges måling.

Det viser ugens meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Målingen viser derfor også, at der fortsat er rødt flertal. Dog henter den blå blok et mandat hen over midten, så status er at rød blok står til 92 mandater og blå blok til 83. Dertil skal lægges de fire nordatlantiske mandater fra Grønland og Færøerne, for samlet at komme op på 179.

S fortsat størst

Socialdemokratiet, der for to uger siden stod til 24,0 procent, nærmer sig igen valgresultatet fra 2019 på 25,9 procent. S står i denne måling til en lille fremgang i forhold til sidste uge og står nu til 25,2 procent. Et pænt stykke under topniveauet på 36 procent, som partiet havde under corona-krisen.

De konservative, som sidste uge fik partiets bedste måling i 20 år, går lidt tilbage, mens Venstre samler den konservative tilbagegang op. Venstre står i denne måling til 15 procent.

Nye Borgerlige går 0,3 procentpoint tilbage. Selvom det er inden for den statistiske usikkerhed, så er tendensen for partiet tilbagegang. I denne måling står partiet, der for en måned siden stod til 8,8 procent, således til blot 4,7 procent.

Med Dansk Folkeparti på 6,1 procent af stemmerne, betyder det at Nye Borgerlige lige nu er tættere på Liberal Alliance, der i målingen står til 3,5 procent, end på konkurrenterne hos DF.

Alternativet tættest på

Af partierne, der ligger under spærregrænsen, er det lige nu Alternativet som er tættest på at komme ind igen.

Alternativet står til 1,5 procent, mens Kristendemokraterne står til 1,1 procent. Både Frie Grønne og Veganerpartiet står til 0,0 procent.

Lars Løkke Rasmussens parti 'Moderaterne' gemmer sig fortsat i "øvrige"-kategorien, fordi partiet på trods af at have de nødvendige underskrifter i hus, stadig ikke har meldt sig klar hos indenrigsministeriet. I denne uge er det - som i sidste uge - blot 1,5 procent af vælgerne, der peger på 'øvrige'.

Om målingen

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 21. februar 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.007 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra den 14. februar 2022 til den 20. februar 2022.

Cirka 23,9% af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,8% point.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Ja , Voxmeter siger 92+3 til rød stue og 83+1 til blå, men, når man ser på % tallet, så er røde 52,1% og blå 46,4 %, hvad jeg så ikke forstår er, at ved valget i 2019, får de røde 52,1% som i dag, svarende til 96 mandater og blå 47,7 svarende til 79 mandater, hvordan kan 46,4% i dag, så pludselig i dag give give 83 mandater, det hænger jo ikke sammen.

Der er flere grunde til din forvirring, men man kan ikke direkte oversætte procenter til mandater:
1. Stemmer du på et parti der får lidt under 2% af stemmerne, så er din stemme gået tabt
2. Med mindre dit parti er gået i valgforbund med et andet parti, så de tilsammen opnår over 2%
3. Det er lidt forskelligt rundt om i landet hvor mange stemmer et mandat gennemsnitligt "koster" i antal stemmer
4. Ved de endelige optællinger ser man ofte situationer hvor kandidat A og kandidat B fra to forskellige partier står næsten lige, men den ene slår den anden med måske kun en eller to stemmer mere

Stemmer er aldrig gået tabt. For det færste viser de en evne til at tage stilling og for det andet bestemmer de hvem der skal bestemme. For det tredje betyder det noget for de penge som tilflyder små partier som på den måde lettere kan vokse. Stem nøje ved det næste valg. resultatet kan meget vel betyde noget for resten af jeres liv.

Tak for korrektionen. Jeg har aldrig fået sat mig ind i de nuværende regler for partistøtte.

tidligere departement chef Michael Lunn kritiserer forløbet af F E T sagen hvad ville han selv have givet af råd det bør han da redegøre for når han mener sagen er håndteret forkert. Hvorfor er der ikke nogen der spørger ind til det?? er det en gang "billig mandagstræner udtalelse" han kommer med, eller har han et politisk ærinde?

Krage søger mage. Og aldrig har det været lettere. Med sociale medier.

I USA gik det ud Over Capitol. I Canada ud over Ottawa og parlamentet. I Ukraine kom løsrivelsen af Donetsk og Lugansk. I DF slutter fire folketingsmedlemmer sig til løsgængernes snart dominerede sammensætning, I Venstre forlader de store stemmeslugere folketinget til fordel for mere lukrative stillinger. I Socialdemokratiet er de blevet mere grønne end røde. I virksomhedsbestyrelser er det nu mere fokus på diversitet end retfærdighed og ihærdighed.

Krage søger mage. Danmark og verden i en 2.0 udgave. Stabilitet er den siddende regering.

Renten stiger. Madvarer stiger i pris. Energipriser stiger i pris. Operationer udskydes. Coronaen går sin lystige gang.

Badehotellet skaber fornyet stabilitet. Vi holder med de rigtige. Krejlere som overlevere. Kærlighedssøgende og regnbuefarvede.

Danmark som foregangsland! Gratis over Storebælt! Håbet i social demokratiske hænder.

Borgen lever sit eget liv! Og måske redder Grønland os fra klimaets bydemokratiske tendenser. Amerikanske investeringer uden Putins oligarker.

Endnu billig benzin til den gamle Toyota inden 2030!

Med mindre de radikale og udenrigsminister Birgitte Nyborg får Mette Frederiksen nye grønne politik ført ud i livet!

Meningsmålinger er altid fiktive!

Til gengæld er sociale medier så stærke, at Donald Trump er klar med nyt socialt medie.

I Lykkeland trues makrelfangsten med større politisk meningsaftryk end olieindvindingen.

Og det forstår selv en Mette Frederiksen!

Badehotellet bevarer sin føring foran både Borgen og Lykkeland!

Skøn med vinterferie og curlingpigerne!

Jeppe Lindholm - 22 februar, 2022 - 07:19 - #20404

Ruslands anerkendelse af Lugansk og Donetsk i Østukraine som to selvstændige stater og sidenhen at invaderer dem med "fredsbevarende" styrker minder skræmmende meget om situationen i Danmark med Det Blå Svindlerholds økonomiske nedbrydning af f.eks. de offentlige syge huse for så sidenhen at tilbyde patienter en garanteret behandling på privathospitaler skabt til lejligheden med offentlige økonomiske midler, som følger patienten.

Det blå svindlerhold forsætter sine løgne og manipulation af den danske befolkning. Hvor længe skal de have lov til det???

Hej Pio Pio skyldes det farveblindhed hos jer, at I ikke lige kommenterer at Enhedslisten stabilt står med fremgang på 2,5% og at SF også stabilt står til 1% fremgang ? og at Radikalt venstre fastholder deres tilbagegang med pt 1,7% ?

Jeg synes da det er interessant, at de to partier der prøver at trække regeringen mod venstre til gavn for arbejderbefolkningen og miljøet faktisk får fremgang

Ole Donbæk Jensen medlem af 3F Kastrup

Annonce