Annonce

Nu siger Pape det ligeud: Dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere taber på vores plan

Antyder at kontanthjælpsmodtagere lever i sus og dus. Socialrådgiver-formand bryder sig ikke om tonen
Foto: Pressefoto, Andreas Houmann, Det Konservative Folkeparti
De Konservatives formand, statsministerkandidat Søren Pape Poulsen, erkender nu for første gang for rullende TV-kameraer, at kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere taber på De Konservatives skatteplan.

I TV2-programmet ‘Kernen’, der blev sendt søndag aften, bliver Pape spurgt, hvem K-skatteplanen gør “ondt på”. Og også hvem, der “skal se skibet sejle med alle andre, der bliver rigere”.

Papes svar lyder:

“Jamen, hvis du er på dagpenge nu, fordi regeringen hævede beløbet, så får du mindre. Hvis du er på kontanthjælp, så får du også mindre. Altså vi genindfører kontanthjælpsloftet.”

Men da TV-værten konkluderer: “Så de svageste i samfundet bliver svagere”, protesterer Søren Pape Poulsen:

“Er dét de svageste i samfundet? Jeg synes jo, så skal vi gøre de svage stærke. Fordi, når en enlig mor med to børn på kontanthjælp, har 21.300 kroner - efter skat - til sig selv, så synes jeg vi skal have en ny diskussion om “de svageste”. Vi har en rekordhøj beskæftigelse i Danmark. Så synes jeg jo, at de børn, de skal se deres forældre gå på arbejde. “

Søren Pape Poulsen understreger, at han ikke skærer ned på kontanthjælpen og dagpengene for at være ond ved nogen:

Jeg vil ikke være ond mod nogen

“Jeg vil ikke være ond mod nogen. Men nogen gange skal folk også have et skub. Og børn! det går jo i arv, det her. Hvordan kan vi tillade det? Børn skal se deres forældre gå på arbejde. Hvis de overhovedet kan, selvfølgelig. Det synes jeg er vigtigt.”

Socialrådgiverne: Udtryk for mistillid

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Mads Bilstrup, bryder sig ikke om Pape-tonen:

“Søren Papes udtalelser er et udtryk for den generelle mistillid, der er til de borgere, der er på offentlig forsørgelse, men også en mistillid til os, der arbejder med de her borgere, som har andre problemer end ledighed,” siger formand for Dansk Socialrådgiverforening, Mads Bilstrup, til Netavisen Pio.

Han påpeger, at Danmark i dag har det laveste antal kontanthjælpsmodtagere i 20 - 25 år, og dem der er tilbage har andre problemer end ledighed:

står med det laveste antal kontanthjælpsmodtagere i de sidste 20 - 25 år

“Med det opsving vi har set siden 2016-17, hvor vi det sidste år til halvandet har stået i en situation, hvor både det offentlige og private arbejdsmarked har skreget på arbejdskraft, da har vi (Socialrådgiverne, red.) om nogen været med til at sende ikke-forsikrede ud til arbejdsgiverne. Sådan at vi i dag står med det laveste antal kontanthjælpsmodtagere i de sidste 20 - 25 år.”

“Status i dag er, at dem, der er i kontanthjælpssystemet nu, har andre problemer end ledighed. Og de kan ikke umiddelbart gå ud og bestride et job. Hverken på nedsat tid eller i en skånefunktion, og slet ikke på fuld tid.”

“Det er borgere, som har haft dårlige opvækstvilkår, som har haft dårlig skolegang. Mange af dem har ikke en 9. klasses afgangseksamen. Mange har ikke en ungdomsuddannelse. Næsten ingen har en reel uddannelse. Mange har psykiske udfordringer, mange af dem har misbrugsudfordringer. Mange har slet ikke haft en tilknytning til arbejdsmarkedet. Mange af dem har en kombination af det hele.”  

Efterlyser tryghed i stedet for nedskæringer

“Svaret på de udfordringer er ikke at sætte kontanthjælpsmodtagere ned i ydelse, og at vi strammer skruen økonomisk. Svaret er ikke at sanktionere og kontrollere dem mere. For hver gang man gør det, så rykker man kontanthjælpsmodtagerne længere og længere væk fra arbejdsmarkedet. Længere og længere væk fra selvforsørgelse.”

Hvad er svaret så?

Svaret er at give dem en ydelse, de kan leve for

“Svaret er at give dem en ydelse, de kan leve for. Sådan at de har tryghed i deres økonomi. For når de får mere struktur på hverdagen, så kan vi begynde at tale om opkvalificering, AMU-kurser, HF eller lignende. Sådan at man rykker tættere på arbejdsmarkedet. Og til sidst blive en regulær del af arbejdsmarkedet.”

Det Pape glemmer

Formanden for Socialrådgiverne understreger, at Pape Poulsen, glemmer en væsentlig tilføjelse, når han omtaler en enlig mor, hendes to børn og en ydelse på 21.000:

“Søren Pape glemmer at fortælle - når han forarget omtaler en enlig mor, hendes to børn og 21.000 - at boligtilskud, daginstitutions-tilskud, børnefamilieydelsen og andet er regnet med ind i de 21.000. Og her taler vi jo om ydelser, som enten alle - eller mange - får. En lavindkomstfamilie med to børn får jo fuldstændig de samme ydelser, som den enlige kontanthjælps-mor.”

En lavindkomstfamilie med to børn får jo fuldstændig de samme ydelser

Mødrehjælpen forundret

Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen, ærgrer sig også over Pape-tonen:

”Jeg er rigtig glad for store dele af Konservative og Søren Papes familiepolitik – ikke mindst deres senest fremlagte mærkesag om, at alle børn skal have en god start på livet. Men jeg er da samtidig rigtig ærgerlig og forundret over, hvordan Søren Pape taler om enlige forældre på overførselsindkomster. Jeg tror simpelthen ikke, han har forstået, hvilke problemer de fattigste børnefamilier står i," siger Ninna Thomsen til Netavisen Pio.

Hun mener det er hus forbi, når Pape Poulsen antyder, at forældre på overførselsindkomst ikke har lyst til at arbejde:

giver simpelthen ikke mening

"Søren Pape giver udtryk for, at forældre på overførselsindkomster ikke har lyst til at arbejde, fordi det ikke kan betale sig for dem økonomisk, giver simpelthen ikke mening. I Mødrehjælpen taler vi hver dag med forældre, der rigtig gerne vil, men som ikke er jobparate. De kæmper med fysiske, psykiske og sociale udfordringer, som fx angst, depression og dårlig ryg pga. hårdt fysisk arbejde eller uheld."

"Der er ikke nogen, der er mere kede af det over deres situation end forældrene selv. De vil da alle sammen ønske, at de havde et større overskud og kunne gå på arbejde og få råd til ordentlig mad på bordet, et værdigt sted at bo, den fødselsdagsgave børnene drømmer om – eller en tur i biografen med børnene."

Mødrehjælpens direktør understreger, at et børneliv i fattigdom har store konsekvenser:

et børneliv i fattigdom har store konsekvenser

"Samtidig er det en vigtig pointe, at der intet videnskabeligt belæg er for, at det giver mening at skære yderligere i overførselsindkomsterne for børnefamilier. Tværtimod viser forskning, at et børneliv i fattigdom har store konsekvenser på både kort og lang sigt."

"Børnene oplever ofte mistrivsel, isolation, dårligere fysisk og psykisk helbred, kortere uddannelsesniveau og ringere økonomi i voksenlivet. Det giver hverken mening for den enkelte børnefamilie eller for samfundet.”

Vil afskaffe Arne-pension og efterlønnen

De Konservatives skatteplan 2030 vil afskaffe topskatten og arveafgiften - for til gengæld at afskaffe Arne-pensionen, efterløn og droppe forhøjelsen af dagpengene ved de tre første måneders ledighed.

Ifølge K-planen vil en kontanthjælpsmodtager-familie tabe 16.100 kroner på K-skatteplanen.

Opdateret kl. 15.50 med kommentarer fra Mødrehjælpens direktør

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

“Søren Pape glemmer at fortælle - når han forarget omtaler en enlig mor, hendes to børn og 21.000 - at boligtilskud, daginstitutions-tilskud, børnefamilieydelsen og andet er regnet med ind i de 21.000. Og her taler vi jo om ydelser, som enten alle - eller mange - får. En lavindkomstfamilie med to børn får jo fuldstændig de samme ydelser, som den enlige kontanthjælps-mor.”

Lige præcis. Det Blå Svindlerhold forsøger hele tiden at manipulere med befolkningen gennem halve sandheder. Ingen i det her land, enlig Mor eller ej, får 21.000 kr. efter skat til sig selv i kontanthjælp. Kontanthjælp for en enlig Mor i 2022 er 15.570 kr. før SKAT https://bm.dk/satser/satser-for-2022/kontanthjaelp/. Efter SKAT med et personfradrag på 4.000 kr. bliver det til 10.942 kr. Resten op til de 21.000 kr. er penge stort set alle mødre får i dronningeriget Danmark. Og hvis den enlige Mor er på kontanthjælp i over 12 måneder uden at opfylde 225 timers regelen nedsættes hendes kontanthjælp med 1.069 kr. pr. måned før SKAT. Heller ikke det taber Pape et ord om.

Så endnu en manipulerende løgn fra Det Blå Svindlerhold.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Så fik du luft igen for dit had til blå blok.

Men artiklen drejer sig om hvad Pape siger /mener, og IKKE hvad blå blok siger / mener.
Hold dig til emnet! Kan du finde ud af det?
.

Stop alle ydelser til tilvandrede muslimer og giv pengene til indfødte danskere i stedet. Muslimerne må søge kontanthjælp i deres hjemlande.

Smid Peter Jensen ud af dette fora, indtil han kan finde ud af andet end bare, at bashe dem der har det dårligere end ham selv.

Selvfølgelig har Peter Jensen ret til sine holdninger og ytringer, men det her er ikke holdninger, det er racehad.

Husk at folketingsmedlemmer bosiddende i Danmark modtager et månedligt SKATTEFRIT beløb på næsten 6.000 kr.

Omregnet til før-skat-kroner med en topskat svarer det til et lønTILLÆG på over 11.000 kr om måneden.
Pudsigt nok svarende til en fuldtidskontanthjælp.

Nej tak til Papes politik, den er mig en kende for barsk.

Det røde svindlerhold glemmer fortællingen om, hvordan Mettes reform fra december 2012 fastholder syge mennesker i jobcentrenes helvede i årtier. Det er det, der så glimrende blev afdækket i dokumentaren "Håbløst Arbejde" på TV2.
Så det er såmænd Mette Frederiksen selv, der har rullet den røde løber ud for Pape.

Nej det er ikke korrekt Ole, og det er ti år siden, meget er sket siden så du kan ikke koge suppe på gamle myter.

For at forstå hvad Blå Blok arbejder i har jeg, efter inspiration fra HCA brygget denne lille historie sammen: Der var engang en forretningsmand , Richard le Bleu, som i sig brug havde en hest. En fin,dygtig og arbejdsom hest. Eneste problem var at hesten, som hed "Sundhedsvæsen" spiste for meget, efter le Bleu's mening.
Så hesten måtte på kur, mindre mad og bedre plovfurer. Den gik rent hjem, selv hesten gjorde en kraftanstrengelse for at få tingene til at virke.
Det var dog ikke nok, le Bleu ville nu vide hvad hesten Sundhedsvæsen lavede, døgnet rundt.
Da le Bleu fandt ud af at hesten sov ca. 5 timer i døgnet var det nok.
Mindre foder og mere arbejde var hvad der kunne få den dovne hest igang.
Således gik hesten sin egen undergang i møde, og da hesten nærmest lignede et skelet og blev smittet af en ny og farlig virus, faldt den om og gik i coma!
Le Bleu reagerede rasende og oprørt og påstod at det var den nye forvalter, Frederick Mettesen der var skyld i hestens tilstand. Samme triste skæbne overgik flere andre heste, den søde hest der hed "Skat" og især hesten der hed "Efteruddannelse" den blev skudt for panden og er ikke set siden.
Alt dette, skriger le Bleu og hans brødre, er Frederick Mettesen skyld.
Og det er ganske vist, at på den gamle borg kan man stadig høre lyden af " luk oooopp", "ingen topskat"
"Johnson og Johnson til foooolket"og andre uhyggelige lyde. God nat og sov godt.

Mødrehjælpen burde afholde politiske møder, hvor de udspørger Søren Pape om den konservative politik og dernæst andre politiske ledere, for det er Mødrehjælpen og andre lignende institutioner der kender konsekvensen af den førte politik. Den opgave løser tilfældige journalister ikke eller kun hvis det er deres opgave.

På samme måde med ufaglærte arbejdere, der er 3f's socialrådgivere der ved hvordan sagen hænger sammen, det ved journalister intet om, med mindre de har fået det som deres opgave at finde ud af det.
Problemerne findes jo nede på bunden af samfundet og ikke der hvor konservative tror problemet findes.

Både arrogant,svinsk og frækt. Men,det kan vel ikke undre nogen at en BLÅ, kan have en sådan holdning.
Hele den BLÅ fløj skulle prøve at eksistere på "fattigrøvsbudget" blot en måned.De ville bukke under som
"fluer uden vinger". Er der overhovedet nogen på Christiansborg der "fatter en meter" ? Eller kan de allesammen
kun se til enden af deres egen næsetip ?

.
SØREN PAPE ER VIST BLEVET TALERØR FOR CEPOS

Når der sparkes nedad, skal der sparkes opad. Og med min DANSKE identitet og frisind, så skal der vist igen igen lige "prikkes" lidt til de der "borgelige liberale" som de blå konstant har behov for at kalde sig selv i identitet.

CEPOS LOBBYISMENS NYE FRONTMAND?
Det ligner typiske Cepos-udtalelser, fordi Cepos-sekten har intet forstand på menneskelig indsigt, ingen forståelse for andres livsvilkår og har ingen empati. Kun grådighed og højtlønnet "fine" titler. Cepos-sektens hjerner kender kun til pengesedler (til de rige) og intet andet. Resten i deres hjerner (og hjerter) er tomt tomt tomt tomt...
Cepos-sekten ser kun menneskebørn som afkast (til de rigeste i fremtiden), som "en ting" der kan fikses hurtigt og billigt, og formes til små billige robuste perfekte "møtrikker til maskineriet" og excel-arket, uden fejl og mangler, og hvis ikke de kan blive til afkast skal de smides i skralderen (fattiggården), hvor de kan rådne op.

Cepos-sekten og liberalismen tror, at jo mere man presser folk økonomisk, jo bedre får de det. Øhh nej, det der vitterligt kan få folk psykisk ned med flaget er hvis mennesker bliver økonomisk ruineret og mister deres trygge base (hjem m.m.)
Cepos-sekten tror at topskattelettelser er løsningen på alt i livet, og at vupti vupti, så bryder mennesker den sociale arv og bliver pludselig ingeniører – selvom et andet sekt-medlem er lidt mere påpasselig, fordi han mener at det der "avl fra undersåtter" jo ikke er så intelligente.

Men de riges magt vil gerne undertrykke befolkningen i dominans, så de der "undersåtter" kan makke ret under de riges grådighed og overmagt.

Liberalisternes drøm = Frihed, kun til de rige, og resten af danskerne skal have mindre frihed og mere utryghed.

Og som Cepos-sekten selv siger i en anden video imens de griner:
"Vi kan ligeså godt slå på en mand der ligger ned – sådan er vi i Cepos".

CEPOS ALLIANCEN
Søren Pape fra rigmandspartiet De Konservative er vist blevet det nye talerør for Cepos-sektens neoliberale religion, øhh undskyld jeg mener deres usympatiske ego ideologi.
I hvert fald lyder det nærmest som om det er Cepos der har skrevet Søren Papes taler, når han har stået på talerstolen som ny "statsministerkandidat". Sørens Papes økonomiske planer lyder også som Cepos. Så mon ikke Cepos har udset sig Søren Pape som deres nye budbringer, når nu det halter med de der to andre i "Cepos Alliancen", skattelypartiet Nye Borgelige og egoistpartiet Liberal Alliance.

......

Nu har Cepos-lobbyismen jo forsøgt sig med:

NYE BORGELIGE: En bidsk macho-Boje der med hvervekampagne og Trump-manér skulle udnytte Corona-krisen til at opsnuse og indfange de Corona-trodsige, statshadere, hooligans, fodboldtosser, nynazister, men in black (white), macho-typer, ballademagere, m.fl., der kunne udnyttes af de riges macho-magt, som medlemmer (disciple) og lokkes med øl og "hvidvask-løgn" om "frihed til folket". I Nye Borgeliges forsøg på at opnå "frihed, KUN til riges magt/pengemagt/dominans", der skal tromle og undertrykke/udnytte andre – ligesom adelen, grever og baroner, og "det rige fine borgerskab" gjorde i 1800-tallet, hvor de havde tjenestefolk og havde danske bønder som slaver til udbytte. Med våbenskjold og bedrag forsøger Nye Borgelige at tage patent og ejerskab på både vores nationalfugl svanen, ordet frihed, danske værdier, men NEJ og atter NEJ, skattelypartiet Nye Borgelige ejer ikke ordet frihed, ejer ikke svanen, ejer ikke danskerne, ejer ikke "folket" og NB har INGEN danske værdier, kun udanske neoliberale USA-værdier med 1800-tals inspiration, med drøm om borgerskabets riges overmagt, der gerne vil eje ALT og eje ALLE.
Og med en manipulerende adfærdstrodsig opmærksomhedskrævende forkælede selfie-tøs Pernille Vermund (der er yderst grim indvendig) men som rigmænd og macho-mænd åbenbart savler over, fordi der må gramses på lår hos Nye Borgelige og krænkede kvinder hos NB skal bare holde deres kæft. Et edderkoppespin(d) og hvor Pernille Vermund spytter tilbedere ud igen, hvis de ikke kysser hendes fødder. En ung macho-knægt stillede op på plakaten med bar overkrop, og håbede han fik plads.
Vor herre bevares. Vitterligt et absurd forskruet parti, der burde rejse ud af Danmark. De burde nok flytte til USA eller Schweitz, hvor de vil passe bedre ind. Både islam og Nye Borgelige dyrker, hædrer og ære macho-kultur. Yderst skadeligt for samfund.

LIBERAL ALLIANCE: En veltalende ung (narcissist) med "karismatisk charme" udadtil, der skal lokke de unge i rottefælden, fordi de unge åbenbart pludselig er blevet "ofre for de rødes velfærdsomsorg", selvom det rent faktisk er liberalismens individ-ego-perfekthedskultur der har gjort de unge angste, stresset, presset, utrygge m.m. og skabt en masse diagnoser, fordi ingen må have "fejl og mangler" og ikke mange kan leve op til liberalismens akademiske "perfekthed" hvor rigdom, aktier, skønhed, strandvilla, høj løn og overforbrug, er det eneste vigtige og rigtige at opnå. Og "fake it to you make it" er den blå ego-liberale strategi.
Alex V. der selv synes han er "guds gave til menneskeheden" vil gerne være "frelseren", der vil "befri" de unge og gøre dem kolde og "robuste". Alex V., som selv ligner en kostskoleelev fra træningslejren Herlufholm, der oplære unge i at sparke nedad, og usympatisk sparke på andre.
Alex V.", der (apropos) selv blev offer for stress, og som i øvrigt selv nyder ret godt af Borgens interne mere røde velfærdsomsorg, når Alex V. selv får flere måneders pause-stress-orlov, uden risiko for rigtig sygemelding og fyrreseddel. Og nyder andre goder fra Borgen, og tager sig sine friheder til at bo gratis i en lejlighed uden at betale leje, osv.
Har den statsansatte Alex V. nogensinde haft et job i privat virksomhed udenfor Borgens trygge mure med orlov-omsorg, lang ferie og gode pensionsordninger m.m?
(Rasmus Jarlov fik også omsorgs-orlov i mange måneder, i Corona-beskyttelse. Og Lars Løkke tog sig en laaaang "tænkepause" for st hitte ud af hvad han ville med sit liv, når nu han havde mistet sit topjob... imens de borgelige sparker på det arbejdende folk, de arbejdsløse, de nedslidte, de syge og offentlige ansatte, m.m. Og hvad lavede Jakob Ellemanns far egentlig efter de 57 år, når nu Uffe var så glad for at han havde fået afskaffet efterlønnen til folket).

KONSERVATIVE: Og nu har Cepos udset sig en der ligner en "hygge-onkel", der er kommet frem fra sit Pape-skjul, men som er kold og kynisk – og absolut ikke særlig hyggelig, nærmere ret uhyggelig og skræmmende. Og også så kold og kynisk, at han netop har smidt sin livspartner på skilmisseporten***, der stod i vejen i hans forsøg på at få magten over danskernes liv. Danskernes liv der skal undertrykkes/udsultes/udnyttes som billige effektive robuste slaver af liberalismens riges magt/pengemagt/dominans. Working poor og de uheldige arbejdsløse skal udsultes. De nikotinafhængige skal straffes yderligere med endnu højere skatteafgifter, der nu OGSÅ skal finansiere krigsvåben. Måske blå blok skal indkøbe nogle husvogne og pistoler i samme omgang, til dem der ikke får råd til at leve ordentligt og værdigt.
Og de nedslidte skal jo helst tjekkes af en sagsbehandler, sagde Pape på talerstolen vedr seniorpension, tja, fordi Pape IKKE har TILLID til at danskerne selv kan afgøre om de er slidt ned vedr. Arne-pensionen. Jo jo, de borgelige har sørme ikke tillid til de gængse danskere, men kun tillid til svindlere i rigmandsghettoen, de blå rige og de højtlønnede raske (uden "produktionsfejl"), der IKKE har mistet jobbet.

(***men måske er "elskeren" blot "midlertidig ude" til efter valget, who knows. Der foregår meget manipulation, intriger, bedrag, ondskab, had, svindel, løgne og sæbeopera i blå bloks borgerskab med mange alfa-hanner og alfa-hunner, der alle mener de har eneste sandhed uden nuancer, og har "set lyset", ligesom Løkke den blå ulv i lilla fåreklæder og Støjberg der blev gudinde i fodlænker. Og nåh ja, så lige de der (udenfor kategori) svingerpartiet Radikale der svinger i træer (altid på tværs) fra højre til venstre, fra venstre til højre til venstre, og gerne vil magtbestemme, fordi ingen gider lege med de Radikale).

.......

Nåh men...

"Cepos Alliancen" (og Berlingske) elsker jo at udskamme og jagte både offentlige ansatte og de der "uduelige og ubrugelige" "undersåtter" af kontanthjælpsmodtagere. Og strategisk benyttes ofte KUN beløbet på de enlige med børn, hvorved Cepos (og mu Pape) KUN fremhæver det samlet beløb sammenlagt (kontanthjælp inkl. diverse børneydelser, børnecheck, børnestøttebidrag, ekstra boligstøtte, tilskud og bidrag og hvad der ellers findes), fordi så kommer det nemlig til at lyde som om at ALLE kontanthjælpmodtagere lever i sus og dus i fremvisningen. Cepos Alliancen vil jo gerne have, at velhavende og de liberale mennesker i borgerskabet i Nordsjælland m.m. skal sidde og blive forarget, og derved tro at kontanthjælp jo er det rene luksus. De rigeste som er sure over at skulle "bidrage" via deres skattebetaling til velfærdskassen, hvilket liberalismens egoer ikke lyster, fordi de hader at hjælpe andre, hader stat, hader skat og hader samfundsbidrag. De liberale vil helst have Working poor og at folket havner på gaden eller i en husvogn som i USA, hvis livet vælter omkuld for de arbejdende danskere. Og pga af islam-invasionen af religiøse tilbedere på bedetæppet med tørklæde-koner og koran-børn, der suger løs på velfærdskassen ("Allahs vilje" udnytter "kristne"), så er skruen blev strammet og strammet, og pæredanskerne har fået enorme forringelser i deres velfærd, pga liberalismen og islams egoisme og grådighed.

Og som ofte skal det "udvidet-kontanthjælpsbeløb-med-børn" så også sammenlignes med en sølle minimumsløn (det "skal kunne betale sig at arbejde"), hvori Cepos bevidst "glemmer" alt omkring noget pensionsopsparing via arbejdsgiver eller egenbetaling/opsparing (som ofte ikke findes i underbetalte jobs), men en pension som Cepos jo modsat gerne medregner og ville fremvise, da det handlede om sygeplejerskernes løn, da de der offentlige ansattes løn lige skulle jagtes af Cepos i deres manipulations-beregninger.

Minimumslønnen (som forbande EU ikke skal blande sig i) bør i stedet hæves og kæmpes højere op, så folk med disse små lønninger også kan få ordentlig lønvilkår, overenskomster og også få pensionsordninger m.m. Det er trods alt ret dyrt i levevilkår at bo i et moderne digitalt krævende samfund, der efterhånden kræver en ret god indtægt for at kunne følge med udviklingen på turbo, m.m. (og nu også inflation).
Især hvis du er voksen alene (uden børn/partner) og alene om alle udgifter med kun 1 indtægt. Men politikere og samfundet er jo generelt pisse ligeglade med de usynlige ligegyldige barnløse voksne der bor helt alene. De der bor alene bliver udsultet og ruineret mest hvis deres liv vælter omkuld, og der er sgu intet hjælp eller økonomisk sikkerhedsnet. Kun en a-kasse forsikring de betaler ekstra til, men hvis de rammes ekstra hårdt i livet og måske uheldigt havner på kontanthjælp, så er der jo intet hjælp, kun ydmygelse.

At enlige kvinder med børn får bedre velfærdshjælp og har bedre økonomisk sikkerhedsnet, via deres børn, hvis deres liv vælter omkuld er ikke ukendt, og at blå blok heller ikke smider børn på gaden, ENDNU (men det gør Cepos gerne). Og nej, børn skal ikke smides på gaden.
Men hvis du som barnløs voksen dansk skatte(med)borger, som bor helt alene UDEN børn, der havner i livskrise, og måske uheldigvis havner på alene-kontanthjælp, så er den der alene-kontanthjælp på "mystisk" vis aldrig lagt frem (og da slet ikke af Cepos) når der i ny og næ snakkes om kontanthjælp. Og heller ikke til debat, hvor ussel og lav den ydelse faktisk er, og at den ydmygelse-"hjælp" jo knap nok dækker basale udgifter til en alene-dansker der er alene om alle udgifter. Er du barnløs dansker der er alene, er du åbenbart ligegyldig og har ingen værdi i samfundet. Hvis du som alene-dansker rammes af livskrise/kræft/ulykke/andet, så skal du økonomisk ruineres og så kan du måske få lov at låne en campingvogn at prutte i, og placeres dér, så du da helt sikkert OGSÅ vil gå psykisk ned med flaget.
Jeg er ikke selv på kontanthjælp, men observerer bare hvor dårligt vi som (velfærds)samfund behandler dem der står helt alene (uden børn), der ikke har noget økonomisk tryghed/sikkerhed, og som er blevet ligegyldige hos både politikere, medier og i folks bevidsthed.

......

Det er yderst skræmmende hvis den kolde kyniske blå blok får magten. Puhaa, bare tanken er nok til at gyse. Om ikke andet så har Corona og kriser fremvist de mange grådige grimme hadefulde ansigter på den blå fløj. Fremvist klassesamfundet tydeligere.

Den blå ego-individ-liberalisme forstår vitterligt at smadrer danskerne land, skabe ubalance, utryghed, ulighed og splittelse/opdeling i samfundet.
En kold liberalisme, der ønsker at udrydde danskernes velfærdssamfund og sikkerhedsnet. Og hvis vi nu skal bruge blå bloks ordforråd, så vil blå blok NEDSLAGTE OG DRÆBE danskernes velfærdsamfund. Frihed, er nemlig kun til de riges pengemagt/dominans i liberalismen.

Der var engang et dejligt land i 90'erne med RØDT flag, tryghed, frisind, velfærd, frihed i tryghed, fællesskab og empati, og hvor det var tilladt at være "uperfekt". Det hed Danmark.
...men så kom islam-invasionen af ego-religiøse besættere, liberalismens blå grådighed og egoisme, liberalismens perfekthedskultur hvor ingen må have "fejl og mangler", EU-magtens dominans og jerngreb der smadrer nordiske lande.

.......

Andre kommentarer:

NORDISKE SAMFUNDSMODELLER SKAL FORSVARES, OG ER TRUET AF GRÅDIGHEDEN
https://piopio.dk/debat-nordiske-nato-jaer-aabner-faelles-nordisk-forsva...
.......

BIDRAGER SØRENS PAPES MAND MED ARBEJDE I DANMARK?
https://piopio.dk/hk-formand-i-angreb-paa-pape-putter-kvinder-i-stereoty...
.....

VELFÆRD OG SIKKERHEDSNETTET ER KUN TIL DE "UDVALGTE"
– RESTEN AF DANSKERNE SKAL YDMYGES
https://piopio.dk/debat-lavere-dagpengesats-til-nyuddannede-er-uvaerdigt...
.....

ET MERE SPLITTET LAND:
DET FINE "BEDRE" BORGERSKAB VIL IKKE HAVE MUSLIMER I "DERES" GYMNASIER
https://piopio.dk/gymnasielaerere-og-elever-med-opraab-der-er-brug-en-fo...
.....

DE BLÅ VIL SMADRE VELFÆRDSSAMFUNDET
https://piopio.dk/arbejdernes-internationale-kampdag-er-tilbage#comment-...
......

DE BORGELIGE LIBERALES "NÆSTEKÆRLIGHED"
https://piopio.dk/isabella-arendt-stiller-op-de-konservative#comment-24911
......

Kan Piopio give en opgørelse over, hvordan man får de 21.000 kr.? Gerne med beløb på hver post, - eller et link til beregningen.