Annonce

Ny måling viser dødt løb mellem blokkene

Hvem der vinder det kommende folketingsvalg, kan meget vel afgøres af om Lars Løkke, Dansk Folkeparti eller Alternativet ender over eller under spærregrænsen.
For første gang siden sommerferien peger flest vælgere på et af partierne i rød blok, men mandaterne fordeler sig sådan, at der fortsat er flertal uden om Mette Frederiksen. Det viser den seneste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Partierne til venstre får 49,2 procent af vælgerne, mens oppositionen i blå blok kan mønstre opbakning fra 48,2 procent af vælgerne.

Men målt i står mandater står rød blok kun til 85 mandater, mens blå blok står til 86 mandater.

Dertil skal så lægges fire mandater til Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne, der i modsætning til sidste uges Voxmeter-måling igen kravler op over spærregrænsen.

Moderaterne står til 2,4 procent af stemmerne, hvilket vil udløse fire meget afgørende mandater.

Hvis de fire mandater lægges til de 86 i blå blok, vil de samlet komme op på de nødvendige 90, mens hvis de lægges til rød bloks 85 vil give 89 - og så kan valget meget vel ende med at blive afgjort af de fire nordatlantiske mandater fra Færøerne og Grønland.

Konservative i frit fald

Mens målingen sætter Lars Løkke i en ønskeposition, så er den til gengæld hård ved De Konservative som igen går tilbage. I denne uge taber partiet 2,0 procent og står til blot 11,6 procent.

Noget af et fald fra de 16,5 procent som partiet stod til i Voxmeters måling for bare seks uger siden.

Det betyder, at Venstre, som går en lille smule frem, nu med pæn afstand er det største parti i blå blok. Venstre står til 14,1 procent af stemmerne, hvilket vil give partiet 26 mandater mod De Konservatives 21.

De Konservatives tilbagegang betyder også, at partiet nu kæmper med Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne om at være det næststørste parti i blå blok. Danmarksdemokraterne har ligget ganske stabilt omkring 9 procent i den seneste måneds tid, og i denne her måling står partiet til 9,1 procent af stemmerne, hvilket vil udløse 17 mandater.

Fremgang har også Liberal Alliance, som med 4,6 procent af stemmerne, nu står til en regulær fordobling af mandaterne. Partiet var i sidste uge genstand for en del medieopmærksomhed om formandens boligforhold, men det er ikke noget partiets vælgere straffer.

Dansk Folkeparti, der i sidste uge lå faretruende tæt på spærregrænsen, med opbakning fra blot 2,1 procent af vælgerne, kan notere sig en lille fremgang på 0,4 procentpoint, hvilket betyder, at partiet både bevæger sig væk fra spærregrænsen og går et enkelt mandat frem til frem.

S tilbage ved valgresultatet

Socialdemokratiet, der i sidste uges måling stod til 24,2 procent, går igen frem og partiet står i den her måling til 25,1 procent af stemmerne. Der er dog stadig tale om lidt af en rutsjetur siden coronakrisens højdepunkt, hvor Socialdemokratiet i enkelte målinger stod til at få 35 procent af stemmerne.

25,1 procent er en lille tilbagegang på 0,8 procentpoint i forhold til valget for godt tre år siden, som vil betyde at partiet vil få 45 mandater valgt - et tab på tre mandater.

Hos regeringens tre støttepartier er der mere eller mindre status quo i forhold til seneste måling.

SF og Enhedslisten ligger meget tæt på samme resultater, som partierne fik ved seneste folketingsvalg, mens De Radikale trods en mindre fremgang i denne uge, fortsat ligger et pænt stykke under valgresultatet.

Stemmespild er fortsat en udfordring for rød blok, hvor de tre små grønne partier, Alternativet, Frie Grønne og Grøn Alliance endnu engang deler to procent af stemmerne mellem sig.

To af dem, Alternativet og Grøn Alliance, meddelte forleden at de slår sig sammen og opstiller som et parti, men det er endnu ikke sket officielt og derfor fremgår de stadig som separate partier i målingen.

Om målingen

Meningsmålingen fra Voxmeter er foretaget i perioden 19. september til og med 25. september blandt 1.004 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Den statistiske usikkerhed er på op imod 2,7 procentpoint på det enkelte parti.

Se hele målingen her.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Alternativet og Grøn alliance har meddelt de vil slå sig sammen. Hvis de samtidig melder ud, at de peger på Mette Frederiksen som statsminister, så vil jeg overveje at give dem min stemme. For kommer Alternativet igen i folketinget og giver deres støtte til Mette Frederiksen, så er det en realitet, at rød blok kan fortsætte deres regeringsførelse.

Og det er det eneste, som tæller.

Det begynder at se godt ud for Socialdemokratiet og Mette Frederiksen. Folk er ved at forstå de enorme konsekvenser og ødelæggelser det har for Danmark, hvis Det Blå Svindlerhold danner regering. Særligt Med Pape Poulsen som statsminister, som direkte vil massakrere økonomien for de mindre bemidlede og lavtlønnede.

Det Blå Svindlerhold

og det røde svindlerhold har hentet en etbenet pirat til Danmark
.

Ja det begynder at ligne noget, og der er fortsat 10 dage tilbage. Jeg synes det er forkert som Hans Redder, som jeg ellers mener er en rimelig analytiker på NEWS , påstår, at udspillet i dag var luftigt, man kan jo ikke være konkret 100%, når andre interessegrupper skal ind over og bidrage med løsning, man kan kun give retningen. Jeg synes faktisk der var rigtig mange gode ideer. Jeg håber Støjberg går tilbage og at DF og Løkke får 1,9% ikke mere. Nye borgerlige og LA må også reduceres. Ja blå stue tilbage til valgresultatet i 2019.

Igen fremgang til “vennerne” i RV ! I hvilken gruppe skal de rangeres….?

Kaj. Papirkurven og under 2%.

Ole Kloster Simonsen

Man har i hvert fald lov at drømme.

Hej Helle!
Redder siger, hvad han skal sige, når han er ansat på den blå kanal.

R høre til i rød blok, enten man elsker eller hader dem. De er bare rundforvirrede. Man skal bemærke ar DI var meget positive over reformudspillet og DJØF formand også, men sagde også det kræver mod, KL formand Martin Dam (V)var også med på ideen. Men igen han havde også sine krav.

Helle@ Dog bliver det svært hvis Løkke bliver tungen på vægtskålen. Han peger ikke på Mette F - det er svært at forestille sig. Det bliver et meget tæt valg, desværre kommer blå blok til, tror jeg. Så må vi se om Nikolaj Vammen kan løfte opgaven efter Mette. Folk vil åbenbart have nyt.

Jeg ser ikke Mette Frederiksens position som formand truet foreløbig. Heller ikke i tilfælde af et valgnederlag.

Nej det tror jeg heller ikke den er i princippet. Dog tror jeg hun går af for at rense luften.
Jeg ved ikke om hun laver en Løkke der vendte tilbage som statsminister i 2015. Meget tvivlsomt.
Ellers øv med kun 3 år med Mette F, hun har virkelig løftet opgaven, begået fejl, men erkendte dem.
Nu vil folk bare have Støjberg og de andre blå. Jeg har desværre forberedt mig på et valgnederlag, så bliver man ikke chokeret som jeg gjorde i 2015.

Lige nu tror jeg også mest på en blå statsminister næste gang. Men jeg er dog ikke lige så sikker, som jeg var i 2015.

Min "analyse" er at personspørgsmål er ligegyldig for vælgerne. For i 2015 vidste folk udmærket godt at det kun kan blive Løkke som statsminister, selvom han var meget upopulær, men alligevel fik blå blok 90 mandater. Både Pape og Ellemann er trods alt lidt mere populære end Løkke. Havde Løkke været statsministerkandidat, så tror med sikkerhed Mette havde vundet valget. Tingene er lidt anderledes i dag. Og igen, folk vil prøve nyt og tænke..det kan da ikke være så slemt med Ellemann hvis han mod alle odds blev statsminister, og samme med Pape. For bliver Pape det, så vil folk tænke at han nok ikke får alt sin politik gennemført, fordi han har DF og Inger-tøsen, som prøver at køre en slags blå socialdemokrati. Det skræmmer folk ikke så meget, fordi ikke alle kan få deres politik igennem.
Desværre, men det kan godt være jeg er sortseer, men måske er jeg bare realist, belært af 2015 valget.
Som dig tror jeg lige nu mest på en blå, men vil være overraskende hvis rød blok med de nordatlantiske mandater kan snige sig op på 90.

Prøv at se på de blå partier som sidder i Folketinget lige nu, de kan KUN præstere
37,9 % af de adspurgte vælgere i undersøgelsen hos Voxmeter.
Regeringen og støttepartierne som sidder i folketinget, kan præstere 47,2 uden
Alternativet. De medlemmer af DF som repræsenterer Danmarksdemokraterne, er der
ingen der regner med, ved en sådan undersøgelse, det er Inger Støjberg de tænker på.
Hvis Lars Løkke ikke kommer over spærre grænsen, tror jeg ikke Støjberg kan samle
stemmer nok.

Arne@ Man kan ikke altid stole på meningsmålinger som sådan, men de fleste meningsmålinger har sådan nogenlunde ramt rigtigt. De er ikke præcise, men de fortæller om en tendens. Bare se Italien, Frankrig og Tyskland. De fleste af dem der har vundet valget er også dem meningsmålinger har spået ville vinde. Nu siger jeg ikke at blå blok med sikkerhed vinder, det er bare noget jeg tror, at de gør. Håber jeg tager fejl! Jeg er bare mere realist, for jeg tror ikke på Løkke ikke kommer ind, han vil nok få en 4-6 mandater. Desværre er det noget med navnet, samme med Inger S. Der er ikke rigtig nogen der ved hverken ind eller ud om deres politik, men folk stemmer på dem, fordi de er kendisser indenfor politik, og kan trække en vis publikum til sig. Hvis Løkke bliver afgørende, så tror jeg han ender med at pege på en blå, fordi de ville give ham alt det han vil have. Forestil dig Løkke pege på Mette F, de radikale skal han nok kunne med, og de ville accepterer ham i en regering, men ikke SF eller EL.
Igen, håber Mette F fortsætter, men er også forberedt på at hun nok taber men vinder valgkampen, for S bliver nok det største parti. Ligesom i 2015.

Ja Tanya Ingrid, det er da godt at du ser sådan på det, jeg så "Deadline" på DR2
i søndags, at Jakob Ellemann blev interviewet. Han blev spurgt om" Er du statsminister efter valget"? "JA" svarede han, og det er da mærkeligt at han kan sige sådan 2-3 uger FØR et valg. Han havde også travlt med at rakke på M.F. "Jeg stoler ikke på statsministeren" Så kan man konkluderer at Ellemann er fyldt med løgn, og Søren Pape også med sin kærestes fætter i Den Dominikanske Republik. En ting er sikkert, Ellemann gør ikke noget godt for pensionisterne, det gjorde Løkke ikke i de 7 år han var kaptajn for de blå platugler.
Håber ikke at de bliver statsminister nogen af dem.

Det ser godt nok noget mudret ud. Men meget kan da heldigvis ændre sig endnu.

Jeg er optimist Tanya, jeg tror de sidste ti dage flytter stemmer tilbage, for det kaos der er i Blå blok, kan ingen da bruge til noget. Papes udsagn i dag, om eksmanden gør da, at man siger, jamen da jamen da, du må virkelig have været forblændet. Han giver eksmanden skylden for miseren i udenrigspolitikken.
Men radikale er da også snotforvirrede. Man fristes til at sige, er der en voksen til stede i blå stue. Løkke fører sig frem, og hans projekt giver jeg ikke en krone for, det er humbug.

Helle@ Jeg håber du får mere ret end mig! For du er en optimist. Jeg tør bare ikke, for vil ikke skuffe mig selv.
Mht. Pape, hold da op! Han er da noget en eksmand. Meget nemt at give eksen skylden når nu man er i problemer.
Den lugter stadigvæk den sag!

Er det er terror handling 20 Km. fra vores land, som har fundet sted,
er det for at Rusland vil true vores infrastruktur i Europa, der er lige
indviet en gasledning fra Norge til Polen, er det en trussel mod denne ledning,
som Rusland forsøger at fortælle os, at de kan ramme, hvis de vil.
Vil De Radikale så stadig give vores regering et mistillid votum, for det er vil
det som deres trussel mod statsministeren handler om, det er regeringen som Sofie
Carsten Nielsen truer, det er ikke Mette Frederiksen det er den Danske regering.