Annonce

3F: Helt uacceptabel holdning fra Støjberg

I kampen mod social dumping er der ikke meget, der tyder på, at man kan forvente hjælp fra Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne.
Foto: Venstre
Inger Støjberg, stifter af og formand for Danmarksdemokraterne
Det er en mærkesag for fagbevægelsen at forhindre social dumping. Og det er set før, at Dansk Folkeparti er gået sammen med partier fra venstrefløjen i den kamp.

Men noget tyder på, at det ikke kommer til at være tilfældet med Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, hvor mange tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti har søgt hen.

Vil beholde lavt niveau

Inger Støjberg giver udtryk for, at hun vil beholde beløbsgrænsen på det lave niveau, som det er besluttet midlertidigt at sætte den ned til. Det udtaler hun ifølge Børsen til et topmøde i Dansk Industri.

Beløbsgrænsen betyder, at udenlandske arbejdstagere skal tjene over et vis beløb om året. Den er i øjeblikket sat midlertidigt ned for at kunne tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

Hvor den tidligere har været på 448.000 kroner om året, er det besluttet at sætte den ned til 375.000 kroner inklusiv pension og feriepenge.

Fortsætter efter tre år

Ændringerne træder i kraft i december i år og vil gælde de næste tre år frem, hvorefter beløbsgrænsen skal tilbage til sit gamle niveau.

Det er denne grænse, som Inger Støjberg har givet udtryk for, at hun vil beholde på det midlertidige lave niveau - også efter de tre år er gået: 

 “Vi skal holde fast i den lave beløbsgrænse, også efter de tre år,” siger Inger Støjberg til Børsen.

Trussel mod det danske arbejdsmarked

Den udmelding vækker bekymring i den danske arbejdstagerbevægelse.

Jeg er glad for, at hun melder ud, så man ved, hvor man har hende

"Jeg er glad for, at hun melder ud, så man ved, hvor man har hende. Men jeg er bekymret over, hvad der sker, hvis der ikke er nogle regulativer om, at man skal have overenskomst, og en løn der som minimum svarer til det gennemsnit, som tjenes inden for det pågældende område,” siger forbundssekretær hos 3F Søren Heisel til Netavisen Pio.

Han skriver på Twitter: “Det vil i helt uacceptabel grad presse danske arbejderes løn og arbejdsvilkår.”


placeholder


Nye takter fra gamle DF’ere

Danske lønmodtagere kan altså ikke vide sig sikre på deres arbejdsvilkår, hvis Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne får magt, som de har agt. Og det er kilde til undren hos Søren Heisel fra 3F:  

“Jeg undrer mig over, at Inger Støjberg siger, som hun gør, fordi mange af dem, som er hoppet over til Danmarksdemokraterne, er tidligere DF’ere, som jeg mener, har støttet 3F i dagsordenen om at sikre, at der er en minimumsløn på dem, som kommer ind som udenlandsk arbejdskraft”

Hvad fortæller den her sag dig om Støjbergs forhold til arbejdstagerrettigheder?

“Sådan som jeg læser den, så går det foran med den frie arbejdskraft frem for at sikre, at der er ordentlige danske løn - og arbejdsvilkår,” udtaler Søren Heisel.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Stakkels Inger Støjberg, nu bliver hun pludselig nødt til at mene noget udover på floskel-niveau, og hun skal til at levere konkrete ideer og forslag. Det er ikke nemt.

Og når nu f.eks. ufaglærte +55-årige iht. hendes politik ikke længere kun skal kæmpe mod den velkendte aldersdiskrimination, de allerede møder ved jobsøgning, men nu også billig importeret arbejdskraft, vil nogle af dem måske nå frem til den erkendelse, at de i virkeligheden slet ikke vidste, hvad Inger Støjberg står for?

At mene noget er noget nyt for Støjberg. Når hun mener noget mener hun det ikke alligevel.
Hun er flosklernes floskler. Alt skal skrives ned på et talepapir som hun lærer udenad. Hun er uhygglig uvidende om det meste.
At kunne blive valgt til Folketinget siger meget om Folketingets inkompetance og forældede opbygning.
2 års valgperiode og herefter heraus.

At mene noget er noget nyt for Støjberg. Når hun mener noget mener hun det ikke alligevel.
Hun er flosklernes floskler. Alt skal skrives ned på et talepapir som hun lærer udenad. Hun er uhygglig uvidende om det meste.
At kunne blive valgt til Folketinget siger meget om Folketingets inkompetance og forældede opbygning.
2 års valgperiode og herefter heraus.

Frøken Inger Støjberg er Venstre. Det ændre ikke noget på det bare fordi hun nu kalder sig DanmarksDemokraterne. Det bliver interessant at se, hvornår hendes Dansk Folkeparti vælgere opdager dette.

At mene noget andet end fagbevægelsen er nu per definition IKKE at mene noget!

Det giver sikkert god mening i fagbevægelsen.

Når Inger Støjberg om føje tid redder 100.000 arbejdspladser sammen med Mette i landbruget skal fløjten nok få en anden lyd.

Bre vent og se!

I de sidste 20 år har blå politik kun gået ud på at skabe splittelse i befolkningen gennem opdyrkning af forargelse på udlændinge området og på overførelsesindkomster til syge og ledige. Og nu har Frøken Inger Støjberg så fundet ud af der er stemmer i at skabe forargelse mellem land og by. Det bliver spændende at se hvilket opbygning af forargelse, der bliver det næste de her blå mennesker finder på for at ødelægge vores land. Men to ting kommer ikke under forargelses angreb fra de blå. Folkekirken og kongehuset.

Frøken Inger Støjberg vil have masser af billig udenlandsk arbejdskraft til Danmark for at undergrave sine vælgeres løn- og arbejdsvilkår. En besynderlig tilgang til sine vælgere. Det skinner meget tydeligt igennem, at Frøken Inger Støjberg forsat er Venstre og dyrker Venstres ideologi. Dertil kommer så pedanten Pernille Vermund's forslag om at importere billig arbejdskraft fra Sydøst Asien til at dække behovet for mere plejepersonale og på sigt sygeplejesker. Så kan lønkrav fra de grupper af ansatte holdes i en kort snor og give råderum til at give store skattelettelser til dem der tjener aller mest med skattelettelser op til 108.000 kr. årligt.

Vil du gerne save den gren over du selv sidder på? Ja, så skal du bare stemme på DanmarksDemokraterne. Så baner du vejen for et Danmark delt op i et A hold og et B hold, hvor din løn som lavtuddannet vil stagnere lige så langt øjer rækker.

Hvis der er nogen, som har ansvaret for nedbrydning af de små landsby samfund rundt i Danmark, så er det uden sammenligning Venstre, som gennem deres centralisering og nedskæring af det offentlige op gennem 00'erne har ansvaret for at utallige skoler, daginstitutioner, ungdomsskoler og meget andet er sparet væk og lukket. En lukning, som har fået særligt unge familier med børn til at søge væk med yderligere nedlukninger til følge som dagligvare butikker, som lukkede ned på stribe i de mindre by samfund grundet Venstre's centraliserings- og besparelsespolitik.

Og hvem var så lige en af Venstre's top politikere op gennem den tid? Og hvem har lige været næstformand for Venstre? Et Venstre, som har lukket ned for de små lokal samfund i Danmark som ingen anden? Det har Inger Støjberg været. Og nu forsøger hun så på værste populistiske vis at blide folk ind i de mindre bysamfund hun med et vil dem noget godt efter hun har været en af de hovedansvarlige for ødelæggelserne af de små by samfund. Er der virkelig nogen, som hopper på den limpind?

Det som Inger Støjberg forsøger at skabe sig popularitet er ved at skabe splittelse mellem by og land. Et splittelses scenarie som ikke var optaget og taget i brug til lejligheden. Det ultimative vælgerbedrag vil jeg kalde det. Og det for egen vindings skyld. Dertil kommer så, at en stemme på DanmarksDemokraterne er en stemme på et parti, som peger på en borgerlig statsminister, som først og fremmest har på dagsordenen at flytte penge fra de små bysamfund i lommerne på de mest velhavende, som netop bor i de store byer i Danmark gennem enorme skattelettelser og yderligere nedskæringer af det offentlige på årligt 18.000.000.000 kr. som vil medfører yderligere nedlukninger af offentlige skoler og institutioner i de mindre by samfund.