Annonce

Boligsag fortsætter: Vanopslagh risikerer at skulle tilbagebetale i alt 72.000 kroner

Folketinget har foreløbig besluttet at LA-formanden skal tilbagebetale tillæg for dobbelt husførelse for et år.
Foto: LA
Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance
Folketingets administration har foreløbig truffet afgørelse om, at formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, skal tilbagebetale et tillæg for dobbelt husførelse på 32.000 kroner til Folketinget.

Men dermed er sagen, som Vanopslagh selv betegner som “pinlig”, langt fra slut.

Sagen vedrører nemlig en periode, der løber fra juni 2020 frem til og med august 2022. Men Folketingets delafgørelse vedrører alene året 2021.

Risikerer at skulle tilbagebetale yderligere 40.000

Folketinget har endnu ikke afgjort om, Vanopslagh yderligere skal tilbagebetale uretmæssigt modtaget tillæg for dobbelt husførelse for perioden juni 2020 til og med december 2020. Og for perioden januar 2022 til og med august 2022.

Vanopslagh risikerer dermed at skulle tilbagebetale yderligere 40.000 kroner til Folketingets administration. Svarende til andre femten måneders uretmæssigt modtaget tillæg for dobbelt husførelse.

Liberal Alliance har over for Ekstra Bladet bekræftet, at en afgørelse vedrørende 2020 og 2022 fortsat udestår. Det skyldes, ifølge pressetjenesten, at “der stadig er ved at blive indhentet oplysninger hos Københavns Kommune for 2020 og 2022”.

Vanopslagh: Jeg har forbrudt mig mod reglerne

Vanopslagh erkendte i et opslag på Facebook 20. september, at han har forbrudt sig mod Folketingets regler.

Erkendelsen kom i forbindelse med, at dagbladet Information havde boret ud, at LA-formanden ikke opfylder boligreglerne.

Det havde jeg ikke, og det er ikke godt nok

“Jeg ønsker selvfølgelig at overholde alle gældende regler og betingelser. Det er alene mit ansvar at have styr på reglerne, det troede jeg faktisk, at jeg havde. Det havde jeg ikke, og det er ikke godt nok. Regler er regler, og de skal overholdes,” skrev Vanopslagh i opslaget.

Vanopslagh opsagde som konsekvens af sagen omgående både sin beskedne lejelejlighed i Struer i det vestjyske, og en lejlighed i Det Indre København, som han havde fået stillet - gratis - til rådighed af Folketinget.

I stedet flyttede Vanopslagh så - helt officielt - ind hos kæresten, der bor i en attraktiv leje-lejlighed i Nyhavn. En lejlighed, som Liberal Alliance i sin tid skaffede hende.

LA-formanden: Pinlig sag

Alex Vanopslagh har over for Information erkendt, at han aldrig har læst regelsættet, der regulerer folketingsmedlemmernes adgang til en medlemsbolig,Bekendtgørelse om tildeling af boliger og godtgørelse for boligudgifter m.v. for medlemmer af Folketinget.” 

Vanopslagh har også erkendt, at han tre gange har skrevet under på, at han overholder reglerne for tildeling af medlemsboliger, men altså uden at sætte sig ordentligt ind i reglerne. Det gjorde han først, da Information kontaktede ham.

en lidt pinlig situation

Vanopslagh har tillige erkendt, at han ikke har haft godt nok styr på tingene, og der samlet set er tale om “en lidt pinlig situation” for ham.

Til gengæld afviste Alex Vanopslagh pure, at Struer-lejligheden, han har lejet siden juni 2020, blot var en billig proforma-adresse, der skulle skaffe ham en attraktiv, gratis medlemsbolig fra Folketinget midt i København City. Med tilhørende tillæg for dobbelt husførelse.

Vanløse, Struer, Københavns Indre By

Vanopslagh har i et Facebook-opslag forklaret, at han har en søn fra et tidligere ægteskab, og at sønnen bor med sin mor i det vestjyske, hvor også Vanopslagh er vokset op.

Når Vanopslagh, der efter at være flyttet til København boede i en leje-lejlighed i Vanløse i København, besøgte sin søn, boede han i starten hos sine forældre i det vestjyske. Men for at aflaste forældrene lejede han så en meget beskeden lejlighed i Struer.

Herefter sker følgende:

  • Vanopslagh lader sig i juni 2020 folkeregistrere på adressen i Struer. Der er tale om en meget beskeden og lille lejlighed. Huslejen er lav.

  • Han opsiger leje-lejligheden i Vanløse, hvor han hidtil har været folkeregistreret.

  • Forinden har Vanopslagh søgt om og fået tildelt - en gratis - medlemsbolig af Folketinget i Det Indre København.

  • Folketingsmedlemmer med folkeregisteradresse i provinsen, der har fået tildelt en gratis medlemsbolig, får udbetalt et tillæg for dobbelt husførelse af Folketinget. Det er pt. på godt 32.000 kroner årligt.

  • I september - i forbindelse med Informations afdækning af affæren - opsagde Vanopslagh både den beskedne lejelejlighed i Struer og den gratis medlemsbolig i København Indre By. I stedet rykkede han - helt officielt - ind hos kæresten i dennes attraktive leje-lejlighed i Nyhavn, som Liberal Alliance i sin tid skaffede hende.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nede på kommunen har man et bedragerikontor, hvis opgave det blandt andet er at kontrollere folkepensionister og enlige mødre om de snyder med boligforhold og folkeregister adresse. Bliver der opdaget unøjagtigheder kan sangen overdrages til politiet med en bedrageri sigtelse for øje og en anklage med efterfølgende straf ifølge straffeloven.

Hvorfor skal nogen politianmeldes for bedrageri, mens andre bare kan betale tilbage med en kæk bemærkning om sagen nu er ude af verden?

Du har helt ret.

Det er bare en af de goder politikere giver sig selv
.

Kurt Jensen han er til grin. Han og hans parti havde ondt i bagdelen om en check på 2500. Når han selv har hånden nede i Stats kassen. Ud med ham.

Ole Simonsen

Så politikerne modtager boligstøtte nøjagtigt ligesom jeg og tusinder andre borgere i Danmark. Det er dog interessant at politikere som generelt er imod sociale ydelser, selv er modtagere af samme.

Jo for katten Erik Johansen du har jo ret. Lea Wermelin er et godt eksempel..

Tænk at man som cand. scient. pol ikke kan læse endsige overholde lovgivning, men banker løs på statsministeren ved første nys, som har svært ved at tale i ordentlig tone til sine modstandere, men gerne vil være en rollemodel for unge naive personer på tik tok, det dur ikke. AV er mere en gavflab, der har meget at lære endnu, før man får respekt for ham. Bl.a ordentlighed.

Ja, og valgplakaterne er over en kam ikke ophængt i overensstemmelse med 'vejloven og privatvejloven':
https://valg.im.dk/partier-og-kandidater/valgplakater

F.eks.:

"Ophængte valgplakater skal være forsynet med navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer på den fysiske eller juridiske person (f.eks. partiorganisationen), der har iværksat ophængningen af valgplakaterne. Oplysninger om en juridisk person (partiorganisation eller lignende) skal altid suppleres med oplysninger om navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer på en fysisk person (kontaktperson), der repræsenterer den pågældende partiorganisation eller lignende."

"lavere end 2,3 m direkte over fortov eller cykelsti målt fra nederste kant af valgplakaten"

Spild af skattekroner og ressourcer
.

Ja, de regler er vist behændigt blevet glemt af de fleste politikere. Jeg har ikke set en eneste valgplakat der overholder de regler.

Vanopslagh beklager og undskylder. JA, DET GØR DE FLESTE FORBRYDERE.
Og det de beklager er, at de blev opdaget.

Det er jo desværre nok bare småpenge for ham.

Økonomiske 'Straffe' burde fastsættes proportionelt med indkomsten med en procentdel af en/et måneds/års løn/indkomst alt efter forbrydelsens beskaffenhed. I forhold til indkomsten må vi ikke glemme, at der sikkert blandt de blå er rigtigt mange børsspillere, den indkomst skal regnes med.

I sommers sagde Jacob Elleman-Jensen den som ikke synes 250 kr. er mange penge får for meget i løn. Lige så vi ved hvor mange penge blå blok mener 250 kr. er for dem.

Alex Vanopslagh har ikke bare snydt Folketinget for årlig 30.000 kr. i tillæg for dobbelt husførelse. Han har også fået stillet en lejlighed til rådighed i København af Folketinget gratis selv om Alex, inden han "flyttede" til Struer, boede i København. Det er næppe en lejlighed med skimmelsvamp og toilet i gården, så mod ikke det er en lejlighed med en huslejeværdi på 15-20.000 kr. pr. måned. Da situationen har stået på i over 2 år så vidt jeg ved er der tale om et beløb på op mod 500.000 kr. han har inkasseret på sit lille stunt med at "flytte" til Struer i en faldefærdig lejlighed for at have samkvem med sin søn. Ærlig talt. Hvilket medierådgiver bureau har han haft til at udtænke den historie? Hvad mon Elleman-Jensen har at sige om et beløb i den størrelsesklasse? Nu hvor han mener vi andre knap nok har fortjent 250 kr.

Andre folks penge lige i lommen.

Når vi snakker om 'andre folks eller egne penge', så tales der jo om modviljen mod at betale skat. Her bør man altid huske på, at der i lønforhandlinger jo tages højde for den gældende skat, så det man kalder 'egne penge' er en floskel introduceret som et gode for alle, kun er opfundet for at høste stemmer, mens de reasliteten er at de skattelettelser man vil have, først og fremmest giver store skatterabatter til dem der opfandt begrebet og deres kumpaner. For resten af samfundet en det et spørgsmål om håndører. Men det ved de fleste herinde jo godt allerede. Det er retorik som mange dog falder for.

Man må heller aldrig glemme at den skat vi betaler er prisen for at leve i et civiliseret samfund. Det er dog mit indtryk, at modviljen stiger i samme progressive takt som indkomsten.

Det kan undre at Alex Vanopslagh også har opsagt sin lejlighed i Struer, som han har oplyst at han havde for at kunne få besøg af sin lille søn fra et tidligere forhold som boede sammen med sin mor ca. 1 times kørsel fra Struer. Skal han ikke længere besøge sin søn? eller var lejligheden blot en proforma-adresse så han kunne få stillet en gratis lejlighed til rådighed og få kr. 32.000 om året for dobbelt husførelse. At han ikke kendte reglerne for at få stillet lejlighed til rådighed er direkte en stor løgn. Typer som ham (egoister) gør alt for at udnytte de goder samfundet stiller til rådighed og beklager det kun når deres bedrageri bliver opdaget, går den så går den.

Det lyder rigtigt fornuftigt og sandsynligt.

Hvad øjnene ikke ser har hjertet ikke ondt af!

Går den så går den!

Men pressen har et vågent øje!

Spørg blot Lars Løkke om gratis strømper fra partiorganisationen?

Mere interessant er det hvorfra Mette Frederiksen får sin garderobe betalt!

Altid nydeligt påklædt i farver og faconer og nuancer der passer til situationen!

Men hvor kommer pengene fra?

Godt gift!

Selvfølgeligt!

Det samme gælder de kvindelige partiledere!

Alle godt gift?

Det interessante er imidlertid C02 aftrykket af tøjforbruget!

Lad en avis udregne det CO2-regnskab?

Hykleriet råber til himlen!

Men dertil er dansk presse endnu ikke nået!

Dansk presse vil nemlig gerne have skovlen under dansk landbrug!

Guderne må vide hvorfor?

Flovheden over at komme fra en landbrugsfamilie i det jyske der forurener vandløb og har Danmarks største CO2 udslip.

Ja, det må man naturligvis kompensere for i de fine saloner i København, hvor neglelak, skønhedsprodukt, smykker, smart tøj fra Kina naturligvis ikke tæller med i hverken FN eller Parisaftalens klimamål og CO2-aftryk!

Klima-valget ynder de at sige Mette, Pia, Sofie og Mai.

Genbrug er en by i Rusland!

Hvornår den første kvindelige politiker fanges i hykleriet, bliver interessant!

Pæne piger i smart moderigtigt tøj!

Der ønsker CO2 afgifter på dansk landbrug!

Og forbruger ufortrødent videre på skønhedsprodukterne der forurener og sviner verden til fra kinesiske fabrikker!

Hvad øjnene ikke ser har hjertet ikke ondt af!

Journalister snorksover i deres egen tornerosesøvn!

Hykleriet udstilles i hvert en selfie!

Lad en modeekspert udregne statsministerens tøjbudget blot i ugen omkring Folketingets åbning!

Fortsæt med de røde kvindelige partiledere!

CO2-aftrykket viser klima-hykleriet!

Godt dansk landbrug i pressens enighed er det sorte får!

Hvilke andre folketingspolitikere har misbrugt reglerne? Jeg husker bl.a. en bornholmer ved navn Jeppe Kofod. Hvor meget betalte han tilbage af de midler, han uretmæssigt gennem årene havde tilegnet sig?

Hvis det er boligsagen med Kofod fra 2011 foranlediget af BT - Så blev han frifundet i anklagerne efter at Kbhn’s kommune efter en grundig undersøgelse kunne meddele at boligreglerne for folketingspolitikere bosat i provinsen -var overholdt til punkt og prikke -
Altså ingen uretmæssige tilegnelse af midler gennem årene - som du antyder -

Det kan godt undre der ikke kommer en politi anmeldelse for bedrageri mod statskassen ud af det her. Hvis den gratis lejlighed har været en del af bedrageriet, som alt peger på så er det et meget stort beløb der tales om. Og så er der omsorgssvigt over for sønnen, som Alex Vanopslagh tilsyneladende alligevel ikke gider at have samkvem med nu hvor Struer lejligheden er opsagt. Stakkels barn at blive efterladt og svigtet sådan af sin Far.

PS Jeg tænker Alex lige nu er en helt blandt Det Blå Svindlerhold. For blandt de kredes betegnes bedrageri mod statskassen som et kavalers handling.

"Det Blå Svindlerhold"

'Mine damer og herre' skrevet af Jeppe Lindholm (for en gangs skyld)
Jeg tror jeg kommer til at savne det den dag han holder op med det
.

Er Lea Wermelin så det Røde Svindlerhold? Og Simon Kollerup?

Bare rolig Jeppe, hvis det var en af os andre, så sad vi allerede med politianmeldensen i hånden.

Jeppe Lindholm - har du prøvet at anmelde det?

Bare ryst op med de 72 tusind. Akkurat som alle mulige andre jævne borgere må op med kontanter for snart sagt alt. REGLER må gælde for alle. Også for Alex Vanopslagh.

Reglerne skal gælde også den røde svindler Lea Wermelin. Bør fængsles for bedrageri

Modsat Alex Vanopslagh har Lea Wermelin ikke forbrudt sig på straffeloven ved bevist at have begået økonomisk bedrageri. Sæt dig venligst ind i situationen Torben før du udtaler dig.