Annonce

Ny måling: Udsigt til utraditionelt samarbejde flytter få stemmer

Vælgerne er - ligesom politikerne - i en venteposition, mens regeringsforhandlingerne fortsætter, viser ny meningsmåling.
Foto: Flickr: Hasse Ferrold
Folketinget samlet til debat i salen.
Selvom flere partier lige nu sidder og forhandler regeringsgrundlag og eventuel regeringsdeltagelse hen over midten med Socialdemokratiet, så er det ikke noget som vælgerne reagerer voldsomt på.

Faktisk er der mere eller mindre stilstand i dansk politik.

En ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau rammer nemlig næsten præcis valgresultatet.

I målingen står Socialdemokratiet står i målingen til 28 procent, mens Venstre står til 13,1 procent. For begge partiers vedkommende er det resultater, som ligger meget tæt op af dem, som de fik ved valget for snart en måned siden.

De to traditionelle hovedmodstandere i dansk politik er blevet omdrejningspunktet i regeringsforhandlingerne om en regering hen over midten, men det utraditionelle samarbejde er altså ikke noget, der har fået vælgerne til flygte.

På trods af den socialdemokratiske fremgang på et halvt procentpoint i forhold til valget, så står partiet til at tabe et enkelt af de 50 mandater som blev vundet ved valget. Venstre fastholder de 23, som partiet fik ved folketingsvalget.

Enhedslisten, som i sidste uge røg ud af de føromtalte regeringsforhandlinger og efterfølgende gik til frontalangreb på Socialdemokratiet, går 0,2 procentpoint frem og står i målingen til 5,7 procent.

SF og LA står til fremgang

SF og Liberal Alliance ligger i målingen begge et procentpoint over valgresultatet, mens Moderaterne ligger 0,9 procentpoint under.

Liberal Alliance står i målingen til 8,9 procent af stemmerne, og det er det højeste som Voxmeter har målt partiet til i seks år.

Ser man på blokkene, er der fortsat et spinkelt rød-grønt flertal, ligesom ved valget.

De fem partier til venstre for midten (S,SF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet) står til 49,8 procent, mens blå blok - inklusiv Lars Løkke Rasmussens Moderaterne - står til 49,7 procent.

Partierne, der før valget stod bag Mette Frederiksen, står til 87 mandater, mens de øvrige står til 88.

Om målingen

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 28. november 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.004 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra den 21. november 2022 til d. 27. november 2022.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,8 procentpoint.

placeholder

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Målinger er i p.t og den kommende tid ikke særlig interessante, idet der lige har været et valg. Folk gider ikke høre om valg og meningsmålinger. Det er overstået! Nu handler det om hvilken regering vi snart får...Og hvis vi får en regering over midten, hvilken blok skal den kaldes? Derudover tænker de fleste på jul og Nytår.

Håber forhandlingerne snart er til -ende..
Og Regeringen dannes med få partier,helst en S- parti- regering kan forsætte....med brede forlig &samarbejde..det er mest holdbart🚩bedst for Danmark 🚩

Folk er vel meget godt tilfredse med Venstre er blevet socialdemokratisk. Det giver jo Socialdemokratiet 42 procent af stemmerne. Det er jo som i de gode gamle dage.

Hvordan ser du, at Venstre er blevet socialdemokratisk?

Hvordan ser du, at Venstre er blevet socialdemokratisk?