Annonce

Løhde vil høste danskernes organer og Mette Frederiksen mødte kritiske bagland

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
De danske håndboldherrer vandt søndag aften VM med en sejr over Frankrig. Det var den tredje danske VM-sejr i træk.

Sejren betød, at landsholdet blev inviteret til sejrsceremoni på Københavns rådhus, hvor overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) stod klar med pandekager til de sejrende danskere.

Kæmpe stort tillykke, skal der lyder til håndboldherrerne og med de ord, videre til Netavisen Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt, med nyt fra dansk politik.

Tak fordi du læser med.

 

Løhde vil gøre alle danskere til organdonorer

Alle danskere skal automatisk være organdonorer, når de fylder 18 år, mener sundhedsminister Sophie Løhde (V), der har indkaldt til politiske forhandlinger i Folketingets Sundhedsudvalg.

Det skriver DR.

“Vi er fra regeringens side åbne for at drøfte hele området. Dermed er vi åbne for at fortsætte med informeret samtykke som i dag, og åbne for at drøfte en blød variant af aktivt fravalg,” siger hun om forslaget.

En blød variant af aktivt fravalg betyder ifølge sundhedsministeren, at alle danskere automatisk er organdonor, når de fylder 18 år, men at pårørende har det sidste ord, hvis man ikke aktivt har givet sin stilling til kende.

Forslaget møder dog modstand fra bl.a. de konservative og Enhedslisten.

Læs hele historien her.

 

Mette F til kritisk bagland: En gang imellem træffer vi upopulære beslutninger

Statsminister Mette Frederiksen (S) mødtes i weekenden med sit socialdemokratiske bagland.

Her har partiet nemlig holdt sit årlige nytårsmøde, hvor lokalformænd og borgmestre fra hele landet inviteret til at møde partitoppen og folketingsmedlemmerne.

Det skriver DR.

Mødet faldt midt i diskussionen om store bededag-afskaffelsen, som har fået flere til at melde sig ud af partiet.

Men selvom statsministeren efterfølgende fastslog, at hun er ked af udmeldelserne, så er utilfredsheden ikke noget, der får hende til at ændre beslutningen.

Hun fastslog samtidig, at det kan være nødvendigt at prioritere og træffe nogle upopulære beslutninger:

"Når man bærer ansvaret for at lede et land, så må man en gang imellem træffe nogle upopulære beslutninger for at gøre noget andet, som gavner vores land. Og det er hvad enten det er at styrke forsvaret, styrke psykiatrien, eller det er at gøre en særlig indsats for de børn og unge, som i dag ikke får en god skolegang eller god uddannelse. De balancer er det mit ansvar som statsminister at etablere og kæmpe i land," siger hun.

Læs hele historien her.

 

Slagteri fyrer 100 i Danmark

Slagterigiganten Danish Crown, ser sig nu nødsaget til at nedlægge 150 funktionærstillinger.

Omkring 100 af disse forventes at være i Danmark, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

”Det er trist at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, men vi har reelt ikke noget valg i den nuværende situation,” udtaler Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown.

Han forklarer, at nedskæringerne skyldes faldende efterspørgsel i Asien.

 

S mister endnu en chef

Vi slutter i navnehjørnet med nyheden om at Socialdemokratiets kampagnechef, Anders Bak Cohr, stopper efter mere end seks år år på Christiansborg.

Det skriver han på Linkedin.

Han flyttet i stedet til Middelfart og leder efter nyt job.

"Efter lidt mere end seks gode år har jeg valgt at sige farvel til en af Danmarks dejligste arbejdspladser. Det har været nogle helt vilde år," skriver han og fortsætter:

"Nu skal der ske noget nyt! Hvad det er, ved jeg ikke endnu."

Kampagnechefens stop kommer i kølvandet på flere udskiftninger og omrokeringer blandt S-chefer efter valget.

Partiets sekretariatschef Lisa Schmidt er skiftet til Dansk El-Forbund, vicepartisekretær Matias Bredde er stoppet og partiets pressechef Jens Dissing Munk er blevet særlig rådgiver for beskæftigelsesministeren.

 

Anders Bak kom til Socialdemokratiet i 2016 som digital teamleder. I november 2019 blev han kampagnechef og har altså stået i spidsen for den del af partiets valgkamp i efteråret 2022.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sjovt, at Venstre nu mener, at staten ejer borgerne(s organer).

Der breder sig en ide om, at det er folketingsmedlemmerne der ejer Socialdemokratiet, og medlemmerne samt vælgerne må bare følge trop. INTET er mere forkert.
Det er medlemmerne der er partiet.

Så må jeg for en gangs skyld erklære mig enig med Sophie Løhde. Når nu det helt store flertal af danskerne er positivt indstillet overfor at være organdonor, bør det naturligvis også være de få, der bør melde fra i stedet for som nu, hvor det er op til de mange at melde sig til.

Så hvis de fleste mener, at topskatten ikke skal nedsættes, skal den naturligvis ikke nedsættes?
Eller hvad?