Annonce

HK efter ikonisk butikslukning: En vigtig del af Danmarkshistorien forsvinder

Fagforeningen vil gøre, hvad de kan for at hjælpe opsagte medarbejdere hos Irma, Kvickly og SuperBrugsen.
Foto: Siine Fiig
Ny overenskomst for butiksansatte på plads.
I dag landede en nyhed, der varsler store ændringer i dansk detailhandel. Coop oplyser i en pressemeddelelse at de fremover vil samle dagligvarebutikkerne Irma, Kvickly og SuperBrugsen i en ny kæde under navnet Coop.

”Vi står midt i en tid, som vi aldrig har oplevet før i hverken branchen eller Coop. Efter at have leveret rekord-resultat i 2020 og rekordomsætning i 2021 har vi set en ekstrem ændring i kundernes indkøb det seneste år, hvor de flytter mere indkøb over i discount, og generelt køber færre og billigere varer,” siger Kræn Østergård Nielsen, administrerende direktør i Coop og fortsætter:

”Samtidig er vi ramt af prisforhøjelser fra leverandører, som vi langt fra, har fået hjem i vores priser til kunderne. Sammen med eksplosive stigninger i energiomkostningerne, har det medført et meget stor fald i indtjeningen, og vi forventer det dårligste resultat i Coops historie, et underskud på et stort, trecifret millionbeløb.”

HK Handel: ”En vigtig del af Danmarkshistorien”

Af de 65 Irma-butikker konverteres de 9 største til den nye Coop-kæde, 28 til 365discount og de 11 mindste til Brugsen, mens 17 lukker. Derudover lukker leveringstjenesten Coop.dk.MAD og Dagli’ Brugsen ændrer navn til Brugsen.

Coop oplyser at selskabet i videst muligt omfang vil forsøge at tilbyde nye ansættelser til de berørte medarbejdere, men ifølge DR nedlægges 600 stillinger.

Hos HK Handel er man kede af dagens nyhed, men her står man klar til at støtte de opsagte medlemmer.

”Vi er meget kede af det på vegne af de medarbejdere, som nu mister deres arbejde. Samtidig er det også trist at skulle sige farvel til Irma-butikkerne og Coop.dk.MAD, som hver især har sat et vigtigt aftryk i måden, vi sælger dagligvarer på i Danmark,” siger Mette Høgh, formand for HK Handel til Netavisen Pio, og fortsætter:

”Med lukningen af Irma vil en vigtig del af Danmarkshistorien forsvinde. Lige nu gør vi, hvad vi kan for at hjælpe de opsagte medarbejdere bedst muligt videre med støtte og rådgivning.”

Lukningerne af de første Irma-butikker begynder 1. april og vil fortsætte året ud. Irma startede helt tilbage i 1886 i Ravnsborggade i København, og blev i 1982 opkøbt af Coop.

Irma fortsætter dog som brand, og derfor vil en række af Irma-produkter stadig være at finde på hylderne hos den nye kæde, Coop.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Og 600 mister arbejdet i den forbindelse. Forleden var der et større antal slagteriarbejdere, der stod til at miste arbejdet.

Det ender da med, at regeringens tiltag for at øge arbejdsudbuddet er helt overflødige, og vil blive aflyst :) .. arh, jeg tager selvfølgelig pis på jer, I kan tage det. Naturligvis vil de da stadig arbejde på at øge arbejdsudbuddet (og i forlængelse heraf også arbejdsløsheden).

Nu skal vi sikkert igen høre en masse jammer om, hvor frygteligt det er at miste nær-butikken.
Den kan man helt sikkert ikke undvære. Hvor skal man ellers købe den pakke gær, som man glemte at købe i det store supermarked.

Irma har ifølge det oplyste haft et underskud på mere end 100 millioner sidste år, så hvis de kunder der der jamrer nu havde foretaget alle deres indkøb i Irma, kunne den sikkert havde fortsat, hvis der var overskud.

Coop skulle have holdt fingrene fra IRMA og Børge Olsen. Så tog det 5 minutter at handle i Fakta, bruger en masse millioner på 365 som nok er tabt på forhånd. Det tager kun 3 minutter at gå gennem 365.