Ny måling: Midterregeringen bløder fortsat vælgere

Trods pæn fremgang til Moderaterne, er regeringspartierne fortsat langt fra at kunne genvinde flertallet. SF fortsætter fremgang, og DF er kommet op i gear.
Foto: Pressefoto/Grafik: Anders Bredsdorff
SVM-regeringens tre partiledere Jakob Ellemann, Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen.
SVM-regeringens problemer med at holde på vælgerne fortsætter.

Det viser en helt ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

I den måling står Socialdemokratiet til 24 procent.

Det er en mindre tilbagegang på 0,8 procentpoint i forhold til sidste uges måling og en samlet tilbagegang siden valget på 3,4 procentpoint.

Hvis der var valg i dag, så ville Socialdemokratiet tabe otte mandater.

Venstre står i den her måling til 10,4 procent af stemmerne, hvilket også er en tilbagegang i forhold til sidste uge på 0,8 procentpoint.

Venstres samlede tilbagegang er dog blot det halve af Socialdemokratiets. Danmarks selverklærede liberale parti står nemlig til at tabe fire mandater.

Fremgang er der til gengæld i denne uge til det tredje regeringsparti Moderaterne, som med opbakning fra 8,7 procent får en fremgang på 1,3 procentpoint.

Moderaterne ligger dog fortsat en anelse under valgresultatet og står til at tabe et enkelt mandat.

Samlet set står de tre regeringspartier til et tab på 6,8 procentpoint og 13 mandater.

Ingen bededagsgevinst til Ø

Hvad Socialdemokratiet står til at tabe, står SF til gengæld til at vinde - plus lidt mere.

SF står i den her måling til 14,4 procent af stemmerne, en fremgang på hele 6,1 procentpoint, hvilket vil give partiet 10 ekstra mandater oven i de 15, som SF fik ved valget.

Venstre fastholder, trods tilbagegangen, positionen som det største parti til højre for midten. Det næststørste borgerlige parti er derfor fortsat Liberal Alliance, der går en lille smule tilbage til 9,6 procent.

Enhedslisten, der har været meget højlydte i deres støtte til fagbevægelsen i kampen mod afskaffelsen af store bededag, har dog ikke fået alverden ud af det i vælgerbefolkningen.

Enhedslisten taber i denne måling 0,8 procentpoint og er med opbakning fra 5,4 procent af vælgerne kun lige over valgresultatet fra november.

Fremgang til DF

Enhedslisten har i kampen mod bededags-afskaffelsen kørt et tæt parløb med Dansk Folkeparti, som til gengæld ser ud til at være kommet lidt op i gear.

Partiet er for første gang siden valget kommet over 4 procents tilslutning.

Dansk Folkeparti står i denne her måling til 4,1 procent af stemmerne, hvilket ville give partiet syv mandater - to mere end partiet fik ved folketingsvalget.

Alternativet lavede i valgkampen et lidt overraskende comeback, men partiet har siden valget haft svært ved at markere sig

Tæt på spærregrænsen finder man også to andre partier, nemlig både De Radikale og Nye Borgerlige, som i denne måling står til blot 3 procent og fem mandater.

Det svarer for de to partiers vedkommende til et tab på henholdsvis to og et mandat i forhold til valget, men for Nye Borgerlige, der har mistet to folketingsmedlemmer til DF, vil der jo i praksis være tale om en fremgang.

Om målingen

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 27. februar 2023, baserer sig på telefoninterview med 1.002 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og er gennemført i perioden fra den 20. til den 26. februar 2023.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,7% point.

Se hele målingen her:

placeholder


 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

SF spiller jo i realiteten bold mod et tomt mål. Burde de ikke score noget mere?

Mette lavede en kæmpe fejl da hun ikke orienterede fagbevægelsen om planerne for St. Bededag. Det er et glip, der vil og skal koste vælgere. Hvad i al verden tænkte konen på? Også selvom Lars og Jacob er ligeglade.
EL har været for populistiske - f.eks. den hule sang om at Mette under valgkampen skulle have fortalt at hun ville afskaffe St.Bededag.
De rådgivere, der udtænkte eller ikke advarede kraftigt mod at sammenkæde St.Bededag med mere militær - som først det eneste - skal fyres omgående. Uanset parti.

Problemet var nok i endnu højere grad, at man med den ene hånd svinger øksen for at skaffe penge, og samtidig med den anden hånd vil uddele skattelettelser til dem, som har mindst brug for det. Det var et præcisionsskud i egen fod.

Det er jo ikke en midterregering.

På en god dag med solskin og medvind er Socialdemokratiet et midterparti, men i samarbejde med Venstre og Lars Løkke-partiet taler vi om en høreregering. Så alle os, der befinder os til venstre for Socialdemokratiet, er selvfølgelig skeptiske.

*højreregering - tyrkfjel

Nu er M og V jo ikke partier der er fan af fagforeninger. Og der er ting der skal ryddes op i, og det er bedre at en bred regering gør det , end de står i hver sit ringhjørne og bekriger hinanden, det flytter intet. Jeg havde gerne set R,K og SF deltage også, men det er nok otopi.
Om små fire år, så ser meget anderledes ud. Om Mette får lov at fortsætte?? Hvis hun gør som det hun er bedst til, så ja, men måske vælger hun og sige stop selv. Der er jo liv udenfor Chr.borg.

En regering med 6 partier ville nok havde medført at ministermøderne ville blive mere langtrukne og besværlige, så det er de 3 partier nok glade for ikke er sket.
Når det gælder Mette Frederiksen har du helt ret i at hun nok finder et job uden for Christiansborg efter næste valg, jeg tror at hun allerede er begyndt at undersøge hvilke muligheder der findes, så hun kan være klar når næste valg er overstået og muligheden for en fortsættelse af regeringen hen over midten ikke er til stede. At kalde det en regering hen over midten er nok lidt flot når det mere er en regering til højre for midten som regeringsgrundlaget mere end antyder.

Annonce