Annonce

Venstres stærke mand har lagt koldkrigeren på hylden

Den fungerende forsvarsminister roser Mette Frederiksen og åbner for at det tætte samarbejde mellem S og V kan fortsætte også efter næste valg
Foto: Emil Vendelbo Johansen/Netavisen Pio
Troels Lund Poulsen (V) - foran Amalienborg, da SVM-ministerholdet blev præsenteret 15. december
Fungerende forsvarsminister, økonomiminister Troels Lund Poulsen (V), åbner for, at det tætte samarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre kan fortsætte også efter næste valg.

“Jeg tror, at det her potentielt er noget, der kan fortsætte ud over den her valgperiode. Hvis vi formår at levere på det regeringsgrundlag, vi har aftalt,” siger Troels Lund Poulsen til Politiken.

Jeg tror, at det her potentielt er noget, der kan fortsætte ud over den her valgperiode

Lund Poulsen afviser dog, at Venstre vil gå så langt som til også at pege på Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som statsministerkandidat. Venstre vil, oplyser han, fortsat lægge sin egen politik frem og kæmpe for at få mest mulig støtte til Venstre ved et kommende valg.

Troels Lund Poulsen understreger, at SVM-regeringen skal vise, at den kan lave nogle resultater. Og hvis regeringen bliver en succes, så vil Venstre “på ingen måde” gå til valg på, at “vi ikke kan samarbejde med Socialdemokratiet”.

Ser på Mette Frederiksen på en helt ny måde

Lund Poulsen oplyser, at han på mange måder er forandret som person, og nærmest føler sig genfødt som politiker. Og at det var de seks ugers forhandlinger om et regeringsgrundlag i november-december, som har fået ham til igen at se det sjove i politik.

Han betegner de seks uger som en på alle måder “fantastisk rejse”. For ham var det en befrielse, at opleve at sidde der og forhandle i et lukket rum på tværs af blokkene. Han oplevede pludselig, at han kunne lægge den hårde politikerretorik væk. At han pludselig kunne bevæge sig væk fra sin hidtidige rolle som Venstre-koldkriger. En rolle, som Troels Lund har følt sig låst fast i.

Han oplevede pludselig, at han kunne lægge den hårde politikerretorik væk

Troels Lund Poulsen har undervejs i processen også skiftet syn på Socialdemokratiet - og  på statsminister Mette Frederiksen (S). Han ser nu kvaliteter i Mette Frederiksen, som han ikke har set før. Og derfor samarbejder han nu med hende “på en helt anden måde”.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Efter at Mette Frederiksen skiftede parti og trak alle sine medlemmer med sig, har Troels Lund Poulsen undervejs i processen skiftet syn på statsminister Mette Frederiksen. Han ser nu kvaliteter i Mette Frederiksen, som han ikke har set før. Halleluja hhttps://youtu.be/YrLk4vdY28Q

Venstre ved vi hvor vi har!

Jeg har aldrig brudt mig om Trold L.P. men må indrømme nu at han er ændret til en rimelig fornuftig politiker og han gør det godt som ellemanns vikar, når det nu er en bred regering Det samme med Løkke, han klarer udenrigsministerjobbet ok. Jeg er meget spændt på hvordan alt ser ud om tre år, meget er ændret tror jeg

Det er da klart at Troels Lund Poulsen er tilfreds med regeringen hen over midten, selv om det er med Mette Frederiksen som statsminister. Han/venstre og Lars Løkke Rasmussen/moderaterne får jo med det vedtagne regeringsgrundlag mere borgerlig politik gennemført end det havde været muligt med en borgerlig mindretalsregering, som var alternativet for dem. Det undre mig at Mette Frederiksen, som leder af det største parti (socialdemokratiet er med 50 mandater mere end dobbelt så stort som venstre og moderaterne med tilsammen 39 mandater) har måttet "sluge så mange kameler" for at fortsætte som statsminister, så mon ikke Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen har fejret "sejren" over socialdemokratiet med champagne efter regeringsdannelsen.