Annonce

Ikke en typisk socialdemokrat: Helle Thorning-Schmidt står frem med sin historie

I en ny dokumentar, som udkommer i juni, tager forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt bladet fra munden og fortæller frit om livet som toppolitiker.
Foto: Viaplay
Helle Thorning-Schmidt (S), tidligere statsminister
Mens Helle Thorning-Schmidt var statsminister og formand for Socialdemokratiet væltede et hav af øgenavne og kritik ned over hende.

Overskrifter som “Gucci Helle”, “Teflondronningen” og “Isdronningen” satte tonen i medierne. En stor del af kritikken handlede om, hvilken slags kvinde Helle Thorning-Schmidt var. Den dag i dag fylder kritikken stadig i hendes eftermæle.

Det er netop det, som instruktør, Nille Westh, vil dykke ned i, når den nye dokumentar ”Statsministeren Helle Thorning-Schmidt” får premiere på Viaplay 12. juni.

Anderledes socialdemokrat 

Instruktøren blev interesseret i Helle Thorning-Schmidt, fordi hun deler vandene i den danske befolkning og blandt socialdemokrater.

”Det der oprindeligt gjorde mig interesseret i Helle Thorning-Schmidt er, at hun provokerer så mange, jeg møder. Alle har en holdning til hende. Der er selvfølgelig alle dem, især unge, der er vilde med hende. Men så er der også ret mange, som har solide fordomme og forestillinger om hende,” siger Nille Westh ifølge en pressemeddelelse.

Hun provokerer så mange, jeg møder

Nille Westh forklarer, at Helle Thorning-Schmidt ikke passede ind i den gængse forståelse af, hvad en rigtig socialdemokrat er i modsætning til for eksempel Mette Frederiksen.

“Mette Frederiksen udfordrer slet ikke vores forestilling om, hvordan en seriøs politiker ser ud, og hvilket miljø en rigtig socialdemokrat skal komme fra og interessere sig for, lige så meget som Helle gjorde og gør. Det hjælper Mette meget, at hun nærmest er født ind i partiet og dermed har stået i lære altid,” siger Nille Westh.

“Når folk stadig taler om Helles udseende til mig - uanset at jeg fortæller, at min dokumentar handler om noget helt andet - så virker det ikke som om, vi reelt har rykket os ret meget,” tilføjer instruktøren.

Fra det sorte tårn til privatlivets lukkede døre 

Dokumentaren er bygget på omfangsrigt arkivmateriale, og den kommer ind bag de lukkede døre på Christiansborg og fortæller hidtil ufortalte historier om vigtige politiske milepæle. Blandt andet berører dokumentaren regeringsforhandlingerne i “Det sorte tårn”, hvor S-SF-RV-regeringen blev skabt i 2011.

Derudover lukker Helle Thorning-Schmidt publikum ind i hendes privatliv, når hendes mand Stephen Kinnock og deres børn Milo og Johanna giver deres besyv med.

Også tidligere erhvervs- og vækstminister, direktør Henrik Sass Larsen, tidligere finansminister, chefredaktør Bjarne Corydon, tidligere radikal leder, EU-kommissær Margrethe Vestager, tidligere TV 2-redaktør, tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup, tidligere TV 2-redaktør, særlig rådgiver Anders Langballe og tidligere LO-næstformand Tine Aurvig-Huggenberger medvirker. Det samme gør tidligere politisk reporter på Ekstra Bladet, journalist på Netavisen Pio, Jan Kjærgaard.

Dokumentaren får premiere på Viaplay den 12. juni.

Helle Thorning-Schmidt var statsminister indtil 2015. Hun blev valgt i 2011 som Danmarks første kvindelige statsminister.

Fra 2016 til 2019 var hun global direktør i ‘Save the Children’, som Red Barnets danske afdeling er en del af.

Maj 2020 blev Helle Thorning-Schmidt udnævnt til en af tre forpersoner i Facebooks globale tilsynsråd.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Desværre har jeg ikke intakte tv kanal, kan den ikke sendes på alm. Tv 2 eller på anden vis. Jeg syntes hun var en super dygtig statsminister, hun slås for mange ting. Jeg har stor respekt. Hun var så smuk, men botex har ødelagt noget de seneste år, dog pyt med udseendet, det er det indre der rækker. Hun er så sej.

Medierne var ikke klar til at få en kvindelig statsminister,
det er medierne ikke endnu, det så vi med hele minksagen, vi kan
ikke have en viljestærk kvindelig statsoverhovedet, udover vores dronning.
Læg mærke til alle de øgenavne som også menige debattører bruger om
både Helle Thorning og Mette Frederiksen.
Det skal gøre det svært, at opnå en vis respekt, når der kan kobles
et negativ ladet øgenavn på en stærk personlighed.
Medierne er nogle småfornærmede dilettanter, når ikke forestillingen passer dem.
Vi kender det fra skolegården, og fra Janteloven,
de bedst begavede skal ikke tro de er noget.
Og medierne er ikke kommet længere en til skolegården.
Vi så at udtalelser bliver ændret, "Lev med det" blev misbrugt.
Der kommer en god løsning i morgen, blev også misbrugt.
Vi er mange som har gennemskuet mediernes retorik.
Det er da også meget pudsig, at Jacob Ellemann ikke har fået et
øgenavn, med alle de løfter han er løbet fra.?

Hvor er jeg bare så enig i det du skriver Arne Jensen👍 mange chef redaktører i den borgerlige presse, og de fylder desværre meget i medie billedet, de sætter dagordenen i deres iver for at være kloge Åge på vores alles vegne, har de trynet / voksen mobbet både Mette F og Helle T uden konsekvenser. Godt vi har nogle stærke socialdemokratiske kvindelige ledere og flere er på vej👍

Som så ofte før er jeg 100% enig med dig AJ. Og senest til morgen udtaler Berlingskes Bent Winther, forventeligt fra den kommentator og blåsort avis, at han fandt det pinligt, at der intet konkret var allerede nu om, hvad de 5 milliarder årligt skulle bruges til og man ikke oplyst at den egentlige grund til sundhedsvæsen i knæ, er manglende personale. Men det ved alle godt at lønnen skal op så de varme hænder vender tilbage.
Jeg synes medierne og Klogeågerne har alt for megen magt på spinkelt grundlag. Og når Mette F skal til USA og møde Biden, er det bare fordi hun vil være Nato chef. Nej det vil hun ikke og det bliver hun ej heller, da det ikke er Danmarks tur.
Jeg synes SMV regeringen gør det godt. Og Thorning fik først de roser hun fortjente efter hun gik af. Både hun og Mette F er to superdygtige kvinder vi kan være stolte af.

Ville jeg meget gerne se; en skam programmet åbenbart kun sendes via betalt streamingtjeneste, vil mene den hører hjemme på DRTV så alle har mulighed for at se den. Helle Thorning-Schmidt har opnået utrolig meget ud over at være statsminister i Danmark og tænker alle kan få gavn og glæde af at høre hendes historie.

Jeg er ikke sikker på, at hverken Bjarne Corydon, Magrethe Vestager eller Henrik Qvortrup kan bidrage med noget, jeg gider høre om, så nej tak.

Det kunne sikkert være interessant at se den dokumentar.

Jeg er ikke fan af hende, og bliver de næppe nogensinde. Jeg bakkede hende op i begyndelsen, men da politikken begyndte at manifestere sig i den virkelige verden, stoppede det.

Jeg undrer mig i øvrigt lidt over denne her:

"alle dem, især unge, der er vilde med hende"

Er "de unge" virkelig så begejstrede over hende? Eller er Nile Westh bare endnu et mediemenneske, som forveksler "de unge" med "unge universitetsstuderende fra Københavns brokvarterer"?

Enig ærgerligt sådan et program ikke sendes hvor flest kan se det..😐ligeså enig i kommentar Helle Thorning gjorde meget godt og merkant person...der ville forandre 🚩..på sin måde..enig meget tilægges fra medierne der "glemmer " det egentlige og går efter personen..

Ingen tvivl Helle Thorning er den bedste kvindelige statsminister Danmark nogensinde har haft.