Annonce

DR erkender: Vidste intet om, at Price-restauranter opsagde overenskomst med 3F før TV-optagelse

”Det vidste hverken jeg eller de ansvarlige DR-medarbejdere på Spise med Price-holdet selvfølgelig noget om,” understreger DR-chef
Foto: Jacob Snedevig/DR
Brødrene Adam og James Price har fået en del kritik for humoren i Spise med Price-episoden 4. september
DR vidste intet om, at Brdr. Price-restauranterne to dage før TV-optagelserne af den omstridte ‘Spise med Price’-episode, hvor Price-brødrene gør grin med fagbevægelsen, havde opsagt deres overenskomster med 3F.

Det erkender den programansvarlige for ‘Spise med Price’-madprogrammerne, chef for Bred kultur og fakta, Lisbeth Langwadt, nu over for Netavisen Pio.

Vi har torsdag bedt DR-chefen svare på følgende spørgsmål:

Vidste DR, da TV-optagelsen af episoden med stikpiller til fagbevægelsen (sendt 4. september) fandt sted 1. december 2022, at Brdr. Price-restauranterne to dage forinden havde opsagt sine overenskomster med 3F?

Den programansvarlige Lisbeth Langwadt skriver i sit mail-svar til Netavisen Pio:

så nej, det vidste hverken jeg eller de ansvarlige DR-medarbejdere på Spise med Price-holdet

“Som jeg tidligere har fastslået, så har DR’s programmer intet at gøre med Brdr. Prices private aktiviteter, så nej, det vidste hverken jeg eller de ansvarlige DR-medarbejdere på Spise med Price-holdet selvfølgelig noget om.”

Sen erkendelse fra DR

Det er første gang siden kritikken af ‘Spise med Price’-episoden tog til umiddelbart efter at Price-brødrenes stikpiller til fagbevægelsen blev sendt om aftenen den 4. september, at DR over for Netavisen Pio erkender, at de ikke har været vidende om, at stikpillerne til fagbevægelsen blev optaget kun to dage efter at selskaberne bag de tre Brdr. Price-restauranter og Dragsholm Slot opsagde deres overenskomster med fagforbundet 3F og arbejdsgiverorganisationen HORESTA.

Netavisen Pio kunne mandag offentliggøre ordlyden af det brev, som Brdr. Price-restauranterne og Dragsholm Slot sendte til 3F 29. november 2022 - altså kun to dage før TV-optagelserne til den omstridte Spise med Price-episode fandt sted 1. december.

I opsigelsen meddeler Price-restauranterne og Michelin-restauranten Dragsholm Slot deres “opsigelse af overenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F PSHR til ophør og bortfald ved dennes udløbstid, den 1. marts 2023”.

Kulturminister inddrages i sagen

Mandag blev kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) inddraget i Price-sagen.

Enhedslistens kultur- og medieordfører, Søren Søndergaard, har således - som omtalt i Netavisen Pio mandag - stillet flere spørgsmål til sagen til ministeren.

Et af spørgsmålene lyder:

"Vil ministeren anmode DR om at oplyse, hvornår DR blev bekendt med, at Price-restauranterne allerede den 29. november 2022 havde meddelt 3F, at de ønskede at opsige den dagældende overenskomst ”til ophør og bortfald?"

Nu har DR-toppen taget hul på besvarelsen af ministerspørgsmålet ved at oplyse over for Netavisen Pio, at DR ikke kendte til opsigelsen af overenskomsten med 3F op til eller under TV-optagelserne 1. december 2022.

3F demonstrerer mod Price-restauranternes opsigelse af overenskomsten med 3F torsdag foran Tivoli på Axeltorv 1 kl. 17 - 19. Blandt talerne er 3F-formand, Henning Overgaard


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er selvfølgelig en kedelig sag for de folkekære brødre. De gør det svært for dem selv med denne sag!

De 2 klovne brødets har del sat sig op i et hjørne de får svært ved at komme ud af de kan stege i deres egen fedt stegt flæsk med persillesovs til kr 275 og så har de ikke råd til overenskomst og ordentlig løn
DR bør ikke bruge vores skatte kr på at vise de 2 nar klovne i den bedste sendetid skaf med dem og forlang penge retur
3F stå fast i50 år har jeg selv haft råd til en ordentlig fagforening håber 3F får sulte dem til ok ligesom dengang i Vejle

Jeg har haft fornøjelsen at dinnerer på nogle af verdens mest fantastiske spisesteder. Nogle så eksklusive at der nærmest ikke er nogen som kender dem andet end en lille kreds af insidere. Det er så heller ikke helt billig. Bare at få adgang. Et årligt medlemskab til det eksklusive menuer i en verdensomspændende rigmandsklub koster 2.000.000 kr.. Men så sidder man også bekvemt. Det er lidt konservativt og kvinder har således desvære ingen adgang. Og man ved aldrig, hvor i verden det foregår. Man får en invitation få dage før der åbnes for reservering. Sidste gang foregik det på en ø midt i stillehavet.

Ville aldrig sætte min fod hos sådan et par inkompetente klovne.

Helt enig
De er er par skabagtige "jeg alene vide" fyre, som tror, de kan slippe af sted med en nødløgn. Heldigvis er DR ærlige i deres kommentar vedrørende den verserende sag.
Det er år og dag siden, jeg har set et helt afsnit af
deres program.

Lad os ikke bruge flere licenspenge på herrene Price..