Dramatisk kampvalg i stort fagforbund tager form

“Efter lange overvejelser og mange opfordringer, har jeg valgt at stille op som formand,” skriver lokalformand Bent Klim Johansen. Han udfordrer tre andre garvede skikkelser i forbundet.
Foto: Mikkel Østergaard/HK
Ulla Moth-Lund Christensen, næstformand i HK Stat
Om få måneder kan Rita Bundgaard fejre 12 år som formand for HK Stat, som dækker kontoransatte i staten. Det bliver også hendes sidste år på posten, da hun i januar meddelte, at hun ikke genopstiller til formandsposten.

Den post vil lokalformand for HK Stat Østjylland, Bent Klim Johansen, nu gå efter. Han annoncerer torsdag, at han stiller op til formandskabet for det nationale HK Stat.

“Efter lange overvejelser og mange opfordringer har jeg valgt at stille op som formand for HK Stat,” meddeler han i et Facebook-opslag og fortsætter:

“Jeg tror på fællesskab og samarbejde. Jeg vil arbejde hårdt for HK-medlemmernes vilkår, gode overenskomster og et godt arbejdsliv for alle. Jeg har rigtig mange ting på hjerte og glæder mig til at folde det ud til gavn for alle medlemmer af HK Stat.”

Det er ikke første gang, at Klim Johansen stiller op til en prestigefuld post

Klim Johansen er den fjerde kandidat, der smider sit navn i tombolaen. Næstformand Ulla Moth-Lund Christensen, formand for HK Politiet og Anklagemyndigheden Mathis Hvid Dalgaard Jakobsen meldte allerede i januar deres kandidatur. Torsdag smed også lokalformand for HK Stat Sjælland Heidi Juhl Pedersen sin hat i ringen.

Ikke første kandidatur

Det er ikke første gang, at Klim Johansen stiller op til en prestigefuld post.

I begyndelsen af 2023 forsøgte han, som en selverklæret outsider, at blive Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Norddjurs Kommune, selvom han ikke, i modsætning til de tre andre kandidater, nogensinde havde siddet i kommunalbestyrelsen.

Klim Johansen røg dog ud af løbet allerede ved første urafstemning, og den socialdemokratiske kandidat blev i stedet det mangeårige byrådsmedlem Allan Gjersbøl Jørgensen.

Formandsopgøret vil blive afgjort ved en afstemning på HK Stats kongres i juni. Valgkampen mellem de fire kandidater vil altså udspille sig i skyggen af de verserende OK24-handlinger, som bliver Bundgaards sidste svendestykke i HK.

Klim Johansen giver i sit opslag udtryk for, at det denne gang kan gå ham bedre, end da han stillede op til at blive borgmesterkandidat.

“Jeg ser frem til at møde rigtig mange af jer på de kommende kandidatmøder rundt omkring i landet og glæder mig til debatterne med jer alle frem mod HK Stats kongres i juni,” skriver han i sit Facebook-opslag, som han afslutter:

“Vi ses deude i landet…”

Opdateret: I en tidligere version af denne artikel kunne man læse, at der var i alt tre kandidater til formandsposten i HK Stat. Der er rettelig fire kandidater i alt, eftersom Heidi Juhl Pedersen i går bekendtgjorde sit kandidatur.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja der er kamp om de fede stillinger i fagbevægelsen, der er jo medlemmer nok til at betale.

Annonce

Annonce