Annonce

Mette Frederiksen slår i bordet til sikkerhedspolitisk topmøde: “Jeg er ked af at sige det, venner”

Der er plads til at hjælpe Ukraine mere, lyder budskabet fra den danske statsminister til verdens ledere. Danmark donerer sit artilleri.
Foto: regeringen.dk
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Til en sikkerhedspolitisk konference i München fremhæver statsminister Mette Frederiksen (S) Danmarks bidrag til Ukraine.

Og så kommer hun med en løftet pegefinger til de andre statsledere om, at de skal i gang med at donere mere artilleri og ammunition til Ukraine.  

Ukraine beder om hjælp nu

På konferencen siger Mette Frederiksen, at Danmark har besluttet at donere landets artilleri til Ukraine:

“Hvis du spørger ukrainerne, så beder de om ammunition nu. Artilleri nu. Fra dansk side har vi besluttet at donere hele vores artilleri."

Hvis du spørger ukrainerne, så beder de om ammunition nu. Artilleri nu. Fra dansk side har vi besluttet at donere hele vores artilleri

Herefter er det tid til en lille opsang til de andre statsledere, og Mette Frederiksen gør opmærksom på, at man ikke gør alt, hvad man kan for at hjælpe Ukraine i krigen mod Rusland:

“Jeg er ked af at sige det, venner, men der er stadig ammunition på lager i Europa. Det er ikke kun et spørgsmål om produktion, fordi vi har våbnene. Vi har ammunition. Vi har luftforsvar, som vi ikke bruger selv i øjeblikket, som vi burde levere til Ukraine,” siger Mette Frederiksen.  

Selvom der var tale om en opsang, faldt budskabet i god jord. Mette Frederiksens kommentar blev nemlig mødt med klapsalver til konferencen.

Historien spreder sig

Danmarks donationer til Ukraine er ikke en nyhed, men Mette Frederiksens direkte måde at fortælle om Danmarks støtte til Ukraine har alligevel fået omtale i store internationale medier.

Eksempelvis har britiske The Telegraph beskrevet historien, og The Guardian har ligeledes beskrevet Mette Frederiksens kommentar til konferencen sammen med et videoklip fra konferencen, hvor hun taler.  Også på det sociale medie X er Mette Frederiksens kommentar blevet bemærket.

Den tidligere rådgiver for Ukraines indenrigsminister, Anton Gerasjsjenko, takker Danmark for støtten, og at Mette Frederiksen er opmærksom på, at det ikke må gå for langsomt med at levere våben til Ukraine.

placeholder

 

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj har lavet et opslag, hvor han skriver, at han er taknemlig for den danske støtte.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Helt ærligt, så er det jo ikke holdbart at afruste Danmark for at sende våbnene til Ukraine. Og i Nordatlanten har vi kun to-tre plimsollere liggende der på en god dag kan skyde med papirclips. Den kære Mette får da om nogen gennemført Mogens Glistrups løsning: "Vi overgiver os!"
Telefonsvarere blev det ikke til, men budskabet er naturligvis gået rent ind - på russisk.

I denne sag: Fuld opbakning til statsministeren herfra.

Vi (og her menes ikke kun Danmark) skal også selv opruste og forberede os på en tid udenfor USAs store paraply, men lige nu gælder det Ukraine, og så må det andet følge senere. Så længe Rusland er fuldt optaget med Ukraine, angriber de ikke nogen andre.

Det er typisk mette at råbe højt, hun glemmer at fortælle hun selv har svigtet forsvaret i al
den tid hun har været statsminister.

Svigt af forsvaret er over 20 år gammelt. Forfaldet på kaserner og skibe er ikke sket under Mette F, men før hendes tid. Nu sker der ændringer, og godt for det. Godt Også, at hun har råbt op til de andre statsledere. Men klart vi må jo ej heller dræne os selv, men finde balancen.

Jeg kan forstå på statsministeren, at Rusland ikke er en trussel mod Danmark. For hvis det var, ville hun jo nok have beholdt en kanon eller to herhjemme. Underligt - jeg troede at russerne var så farlige!

Jamen Duus dog, slap af. Russerne er ikke farlige de næste par år. Hvis de taber krigen, går der rigtig mange år før de går på erobringstogt igen. Hvis de vinder krigen, så går der formentlig nogle år hvor de lige skal slikke sårene. Men så skal vi nok se i øjnene, at de udser sig nogle nye mål.

Ukraine kæmper også vores ( det frie Europas kamp ) så derfor giver det god mening at støtte landet maksimalt i deres kamp for frihed og selvstændighed som nation -
Jeg skal ikke gøre mig klog på mængden af tilgængelig ammunition rundt om på lagrene i Europa - Men alt hvad der kan undværes - bør doneres til denne fælles kamp for frihed og suverænitet -

Ifølge Information i dag giv er en dansker 125 gange mere i støtte til Ukraine end en italiener - ca. 10.500 kr. pr. dansk indbygger. Man kan for det første undre sig over den generøse støtte sammenlignet med andre EU-borgeres - og hvad MF.s motiv til opsangen egentlig er. For det andet - og det er det vigtigste spørgsmål: Er det virkelig MF, der har har den rigtigste stillingtagen til Ukraine-støtten? Krigen kunne være undgået flere gange både før og lidt inde i krigen (marts-april 2022) - men det ville Vesten ikke. Det kan lyde som påstande, men kan sagtens dokumenteres. Det er slet, slet ikke Rusland, der alene bærer et moralsk ansvar for denne krig, hvilket medierne burde gøre mere for at belyse. Men troen på at Rusland kan overvindes er utrolig naiv, for Ruslands sikkerhedsinteresser er også på spil, og derfor kæmper de mindst ligeså ihærdigt som Ukraine og NATO. Men det forstår vores statsminister ikke. Hun følger 100 % USA, selv om krigen i høj grad er et resultat af USA.s udenrigspolitik gennem 20 år. Hendes stillingtagen fører kun til yderligere og unødne katastrofer. Stop for krigshandlinger og forhandlinger er eneste vej frem.

Karsten, lige et par spørgsmål:
Hvem er mest nazister med de kedelige tilbøjeligheder der følger med. Rusland eller Ukraine.?
Hvorfor er Ukraine mere farlig for Rusland end Polen eller de baltiske lande.?
Er et land berettiget til et territorie, bare fordi man havde det for nogle 100 år siden.?
Er Rusland et rigtigt demokrati ?

Polakkerne har ikke systematisk bombarderet russiske civile i snart ti år, således som Ukraine har gjort. Så Ukraine er helt klart en større trussel mod Rusland end Polen. Både polakkerne og de baltiske lande har det hele i munden - ligesom statsministeren - men i det mindste polakkerne er realistiske nok til ikke at gå over til egentlige krigshandlinger. De baltiske chihuahua-stater ved jeg ikke med, de synes helt at have mistet fornuftens brug. Ligesom statsministeren.

Krigens forløb indtil nu har vist, at NATO er en papirtiger uden tænder. Om Rusland er et "rigtigt" demokrati ved jeg ikke, det kommer an på, hvad du mener med "rigtigt". NATO er i hvert fald ikke en demokratisk organisation, så meget er sikkert.

Duus. Hvorfor bombarderede Ukraine russerne i de østlige provinser. OK, det var nok fordi Ukrainerne kedede sig, og syntes det skulle gå ud over de fredelige russere, IKKE.
Du plejer eller at vide alt, men når det gælder de lidt pinlige spørgsmål om Rusland, så ved du pludselig ikke noget. Præcis som statsministeren.
Din påstand om at Nato er en papirtiger. Måske, eller også er de bare lidt mere fornuftige og tilbageholdene end din helt Putin, så krigen ikke breder sig. DET ville Putin sikkert ikke have nogle problemer med.

Et hovedproblem for os danskere er, at informationen om Ukrainekrigen er så ensidig, som den er. Denne krig kan ikke forstås uden information fra den modsatte side. Den er svært at få, da EU har lukket adskillige russiske medier under påskud af desinformation. Det er dog stadig muligt at sætte sig ind i, hvad russiske intellektuelle siger og skriver om krigen. Det er også interessant, at mere end 200 mill. mennesker verden over har set det nylige, lange interview med Putin. Men et russisk medie som Russia in Global Affairs kan læses. Her er mange artikler, om deres syn på sagen. Her et link til Dmitry Trenin om hans overvejelser om krigsoptrapningen (og faren ved den - som MF åbenbart ikke ser).
https://eng.globalaffairs.ru/articles/ukraine-and-nuclear-weapons/

At Danmark ikke får information fra Rusland om Putins "militære operation" i Ukraine skyldes at Putin har udvist danske og udenlandske journalister fra Rusland, det gør det jo lidt svær at beskrive forholdene set fra russisk side. Han indførte jo også flere års fængselsstraf for journalister (og civile russere) hvis de omtalte den russiske invasion af Ukraine som en KRIG.
Men du må jo som "gammelkommunist" få de korrekte oplysninger fra dine gamle kommunistvenner eller hvad?

Min kommentar er henvendt til Karsten Nielsen og hans bonkammerat, Niels Duus Nielsen.

Nu digter du vist, Bent Menck Andersen. Hvilke journalister har Rusland udvist?

DR- korrespondent, Mathilde Kimer kunne ikke få sit ophold i Rusland forlænget, så hun måtte rejse hjem kort efter Diktatoren, Vladimir Putin havde startet det han kaldte "en militær operation", noget vi andre kalder KRIG, hvad er det ellers?
Da diktatoren ikke straks fik succes med sin angrebskrig mod Ukraine indførte han et dekret som betød at hvis der var nogen der omtalte hans "militære operation" som en krig, kunne de risikere op til 15 års fængsel. Derefter forlod de resterende udenlandske journalister Rusland fordi de havde svært ved ikke at bruge ordet KRIG i omtalen af Ruslands militante overgreb på Ukraine.
Når det gælder "borgerkrigen" Donetsk kan det vel sammenlignes med Danmarks "krig" mod oprørene i Slesvig-Holsten fra 1848 til 1850, hvor Danmark "vandt". Det tabte de så stort i 1864 p.g.a. den daværende regering og kong Christian den IX´s "overmod". De havde overset at Tyskland havde fået Otto Von Bismarck som Rigskansler som gik ind og støttede de tyske del af befolkningen i Slesvig-Holsten. Det flyttede grænsen op til kongeåen. At hele Danmark ikke blev indlemmet i et stortyskland, skyldes kun at den russuske Zar greb ind og fik det afværget.

Den samme Matilde Kimer, som blev udvist fra Ukraine?

https://www.dr.dk/nyheder/udland/drs-matilde-kimer-maa-ikke-laengere-arb...

Bent, Niels Duus og Karsten Nielsen er samme person.

Og så skyldes de manglende informationer fra Rus land jo også at EU på "bedste" demokratiske vis har foretaget censur af en stribe russiske nyhedsmedier. Hvad skulle vi dog gøre uden EU?

Ja, og hvad skulle Danmark gøre uden dig?

Siger du, at censur er fint, blot det går ud over meninger, som du ikke bryder dig om, Bent Menck Andersen? EU må godt censorere RT, det er helt okay, men Rusland og Ukraine må ikke censurere Matilde Kimer?

Har du slet ingen principper?

Gunnar, det er godt nok trættende at kommentere disse enøjede fanatiske og naive politiske indlæg.
Jeg slutter her, med denne bemærkning.
EU styrer overhovedet IKKE hvad vestlige medier bringer. Sikke noget vrøvl.
Der bringes dagligt udtalelser fra div. russiske førere i vores medier.
Har de vestlige lande adgang til at udgive ucensurerede artikler i Rusland ? Du behøver ikke svare, ALLE kender svaret.

"EU styrer overhovedet ikke..."
Så vidt jeg ved, var det en EU beslutning at forbyde Russia Today, også kaldet RT. Men Hans Jensen har nok ikke bemærket dette forbud, som forhindrer mig i at se RT på mit fjernsyn.
Det var vist nok Macron der fik EU til at tage denne beslutning.

Mette Frederiksen satte sig i spidsen for at redde menneskeheden fra covid og gik all in uanset prisen. Minken skulle dø! Nu mangler blot pengene.

Mette Frederiksen satte sig i spidsen for at redde menneskeheden fra Putin og går all in uanset prisen. Minsk II skulle dø! Snart mangler blot pengene.

Med de klima-mål som Mette Frederiksen har sat, bliver danskerne i forvejen et fattigt folk, især i yderdistrikterne!

Medmindre våbenproduktion kan erstatte landbruget!

Så fyr løs Europa!

Mælk og smør erstattes af krudt og kugler og fynske droner!

Klima-omstillingen er allerede sat i system!

Traktorer bliver til kampvogne!

Danish Crown bliver til Danish Dynamite!

SF, radikale og Enhedslisten jubler allerede!

Det forurenende og svinske danske landbrug røg samme vej som minken!

“We ned to do more”.

Danmark donerer sit artilleri:

Det flade land med frugtbare marker og store skove. De fleste mennesker bor i storbyer.
Danmarks flora tilhører den tempererede løvskovszone. Sammenlignet med andre lande i Europa er floraen forholdsvis artsfattig.[149] De danske skove er nogenlunde ligeligt fordelt på løv- og nåleskov. Rødgranen er det almindeligste træ, da det dækker 16 % af skovarealet, mens bøgetræer står for 13 %.[150] Træer som eg, ask og elm er sjældne i den danske natur. Dyrelivet ligner dyrelivet i resten af Centraleuropa. Udbygningen af infrastrukturen forhindrer dyrenes genpulje i at blive større, hvilket er årsag til, at mange arter er truede eller uddøde i Danmark.[151] Den samlede bestand af 22 arter af danske agerlandsfugle er faldet med 36 % mellem 1990 og 2008. Dette anses for at være en indikator for faldende biodiversitet i agerlandet.

Stegt flæsk med persillesovs blev i 2014 i en mediedækket afstemning med 63.000 deltagere kåret til at være Danmarks nationalret. Retten fik 27.893 stemmer og vandt dermed stort over de øvrige retter. Smørrebrød og hakkebøf fulgte på de næste pladser.

Dansk kultur forstået som de værdier, holdninger, vaner, skikke og særlige forhold, der udgør den nationale identitet, kan næppe afgrænses præcist. Den officielle Danmarkskanon fra 2016 giver dog et bud i form af de 10 værdier, som fik størst tilslutning blandt de godt 300.000 danskere, der deltog i kanon-afstemningen:
Velfærdssamfundet
Frihed
Tillid
Lighed for loven
Kønsligestilling
Det danske sprog
Foreningsliv og frivillighed
Frisind
Hygge
Den kristne kulturarv

Den danske kanon erstattes nu egenhændigt af Mette Frederiksens kanoner.

Danskernes frihed står og falder med 2% af BNP og at få ryddet al gammel militærskrammel til Ukraine!

De gamle minkfarme kan med tag over hovedet omstilles til kanonfabrikker!

14.500 medarbejdere i landbruget bliver på onsdag frigivet til andet arbejde!

Spørgsmålet er blot om Maersk kan få sejlet tilstrækkeligt med krudt fra Kina til kanon-fremstillingen!

Omstillingen af landbruget kan gå ti gange hurtigere end udbetalingen af erstatning til minkavlerne!

Mette Frederiksen slår to fluer med et smæk og succesen er endelig i hus!

CV’et er fuldendt!

“Jeg er ked af at sige det, venner….”

Mette Frederiksen som hovedperson i Top Gun. Ingen mavelandinger, kun "Take My Breath Away".

Og det gjorde hun så!

I Europas fineste selskab.

På onsdag drenge og piger….

Så går omstillingen af dansk landbrug i gang.

Mette og BB har endnu en plan.

Navalnyjs enke siger det meget præcist “ Husk på ! Det er ikke alle russere der er som Putin “ Nej ! Det tror jeg heller ikke er opfattelsen generelt - men desværre kvæler styret i Kreml alt hvad der antyder bare den mindste kritik -
Tænk at skulle leve under forhold , hvor forbud og arrestation er vilkår , hvis man tillader sig offentlig at mindes en afdød person- Der turde tale magthaverne i Kreml imod -
Men det er desværre den virkelighed som pt er gældende - Hvor Putin er igang med at trække Rusland ind i et totalitært mørke - Et nyligt eksempel er den arrestordre som Kremlstyret har udstedet mod ledende politikere fra deres nabolande - Herunder Estlands statsminister Kaja Kallas - for at have udvist fjendtlighed mod Rusland og russisk historie !!!