Annonce

Intern chok-måling: To partier større end Socialdemokratiet i København

Den interne måling viser, at både SF og Enhedslisten står til at overhale Socialdemokratiet: “Det er et øjebliksbillede,” siger formand
Foto: Københavns Kommune
Sophie Hæstorp Andersen (S), genvalgt som overborgmesterkandidat
En intern måling bestilt af Socialdemokratiet i København viser, ifølge netmediet Altinget, at Socialdemokratiet står til at blive overhalet af ikke bare Enhedslisten, men også SF.

Socialdemokratiet gik ved kommunalvalget i november 2021 tilbage med hele 10,4 procentpoint. Fra 27,6 procent til kun 17,2 procent - svarende til 10 mandater.

Omvendt gik Enhedslisten frem med 6,2 procentpoint og blev største parti i den københavnske borgerrepræsentation med 24,6 procent - svarende til 15 mandater.

Ifølge Altinget står Socialdemokratiet aktuelt yderligere til at tabe to-tre procentpoint.

S-formand: Vi har en tendens til at blive undertippet

Socialdemokratiets politiske ordfører, Laura Rosenvinge, ønsker hverken at af- eller bekræfte målingens eksistens:

“Vi har interne møder, hvor vi diskuterer den politiske situation. De møder er interne, men Socialdemokratiet på Københavns Rådhus er i arbejdstøjet,” siger Laura Rosenvinge til Netavisen Pio.

Formanden for Socialdemokratiet i København, Jan Salling, bekræfter derimod målingens eksistens over for Netavisen Pio, herunder at både SF og Enhedslisten ifølge målingen aktuelt står til at blive større end Socialdemokratiet i København:

Der er lang tid til november 2025

“Målingen er et øjebliksbillede. Der er lang tid til november 2025. Vi er i gang med at forberede valgkampen. Vi tog faktisk hul på den allerede i januar med kampagnen “Kom København”.

Bekymrer målingen dig ikke?

“Egentlig ikke. Socialdemokratiet har tendens til at blive undertippet, når der er længe til et valg,” siger Jan Salling til Netavisen Pio.

Hæstorp genvalgt som spidskandidat

6. april blev den socialdemokratiske overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, valgt som Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget, der finder sted i november næste år.

SF fik ved kommunalvalget i november 2021 11,0 procent af stemmerne. Det var en fremgang på 2,7 procentpoint. SF sidder på seks mandater.

De Radikale gik ved det seneste kommunalvalg endnu mere frem end SF, og landede på 11,9 procent. Partiet har fem ud af Borgerrepræsentationens 55 pladser. Oprindeligt fik de seks mandater, men Emil Sloth Andersen er sidenhen hoppet over til Alternativet.

Se mere om valgresultatet i København november 2021 her.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man må jo nok se i øjnene at de socialdemokratiske vælgere er blevet jaget ud af København på grund af de høje boligudgifter. På landsplan ligger Socialdemokratiet ca 5-7 procent højere. De større byer er blevet et fremmedord for os med kortere eller ingen uddannelse.

Socialdemokraterne har med fuldt overlæg gentrificeret København og smidt hele deres vælgerbase ud af byen. Tag en tudekiks.

Ritt Bjerregaard,s valgløfte om at at ville bygge billige boliger i København sagde SF definitivt nej til i 2009.

Æd den tudekiks selv

Ritt Bjerregaards valgløfte om at bygge billige boliger i København var ren utopi med de grundpriser, materialepriser og lønninger der var gældende mens hun var overborgmester.

Rigtigt at der kun kom 12 boliger ud af Ritts visioner om billigboliger - den lave leje holdt også kun et par år hvorefter den begyndte at stige - Boligerne ligger i Sydhavnen ( Vindrosen ) - Med Valbyparken og en lille bystrand samt det fredede rekreative naturområde Sydhavnstippen i umiddelbar nærhed - Et virkeligt attraktivt boligområde i dag -

Men ideen om de billige boliger døde ikke - arkitekten der tegnede boligerne i Sydhavnen - Viderførte tankerne og konceptet til andre modulbaserede boliger - i en skrabet udgave for at holde omkostningerne nede -
Min datter flyttede selv ind i en af disse boliger for en halv snes år siden - og betalte selv for diverse boligforbedringer- Så helt ved siden af var konceptet alligevel ikke -

I øvrigt var det også Ritts tanker og ideer der stod bag opførelsen af de populære torvehaller i København -på grunden hvor byens gamle grønttorv havde ligget -

Når der kun blev bygget 12 boliger ud af de lovede 5000 til en maxleje på kr. 5000/måned fremgår det jo helt tydeligt at Ritt Bjerregaards valgløfte i 2005 var ren utopi. Det har hun sikkert også været klar over, især når man kender hendes egne krav til egen bolig, hun var jo ikke uintelligent, men det medførte at mange stemte på hende.
Løftet blev fremsat på et tidspunkt hvor boligpriserne steg voldsomt p.g.a. Anders Fogh Rasmussen og hans regeringen + DF indførte afdragsfrie lån. Hun blev overborgmester i januar 2006 og boligpriserne toppede i 2007 op til finanskrisen i 2008 med efterfølgende kraftig nedgang i boligbyggeriet. Selvfølgelig kan man holde boligpriserne nede, hvis man overtager lejligheden som "råhus" uden indv. vægge og køkken/bad og selv skal stå for den indvendige færdiggørelse, men det kræver nok både kapital og håndværksmæssig kunnen at være en slags "selvbygger" for at kunne overtage den "billige" lejlighed.
NB! Jeg har været beskæftiget med byggeri i ca. 60 år, de fleste med projektering og byggeledelse.

Bent M
Nu var det ikke et “ råhus” min datter flyttede ind i , som jeg omtaler i mit indlæg- Men en bolig spartansk udstyret med de fornødne faciliteter som toilet/ bad -køkkenelementer dog uden diverse hvidevarer -
Så min pointe er at det godt kan lade sig gøre at gøre boligerne billigere , hvis der tænkes alternativt og ud af boksen - ( mener at huslejen lød på 8-9000 pr måned + forbrug ) hvilket må siges at være en rimelig leje i København på det tidspunkt -
Men det er da rigtigt at valgløfter har det med at miste noget af “ fortryllelsen “ når de møder virkeligheden -

Europarådets konvention om udlændinges politiske deltagelse på lokalt niveau, som alene er ratificeret af Albanien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Island, Italien, Holland, Norge og Sverige (9 ud af 47 lande, svarende til 19 procent), forpligter Danmark siden 2000 til at give valgret til kommunalvalg til enhver udlænding, der blot har haft en fod i Danmark i fire år. Valgret til Folketinget forudsætter dansk indfødsret. Derfor har vi to vidt forskellige vælgergrupper til kommunalvalg i forhold til folketingsvalg. Er det ikke 20-25 procent af Kabulhavns indbyggere, der er udlændinge?

Enhedslisten fører valgkamp i moskeer i Kabulhavn med valgmateriale oversat til arabisk, kurdisk, tyrkisk og somalisk med paroler om, at alle i verden skal have dansk opholdstilladelse, indfødsret og kontanthjælp, at 24-års reglen skal afskaffes, at børneydelser og førtidspension skal hæves og uddeles til alle muslimer i verden, og at det skal være lovligt at have sex med sin søster, bror og far.

Nielsen, en månedlig husleje på kr. 8- 9.000,00 for ca. 10 år siden er 60-80% højere end Ritt Bjerregaards valgløfte om en husleje på max kr. 5.000,00/måned, d.v.s. ren utopi da det ikke kunne indfries.
Ritt Bjerregaard (en intrigant person) blev overborgmester i 2006 og først derefter kunne opførelsen af de 5000 boliger begynde. Men først skulle der findes en eller flere byggegrunde i København, disse skulle byggemodnes med veje, kloak, varme, vand og el-forsyning incl. tlf./antenne. Måske skulle der også udføres en lokalplan før projektering, licitation og entrering med de billigste entreprenører kunne foretages. Det ville nok havde taget 1/2 til 2 år inden byggeriet kunne påbegyndes og yderlig 1-2 år inden indflytning kunne påbegyndes. Nu blev byggeriet aldrig igangsat, da kompetente rådgivere havde indset at et byggeri til den pris var uladsiggørlig. Der var forslag fremme om at opføre "skrabede" boliger med et stort rum kun med badeværelse og køkken, så kunne de kommende lejere selv stå for udførelse og placering af evt. skillevægge, men heller ikke det var rentabelt. Man kan heller ikke bare opstille skillevægge, for hvad med el/elstik i væggene? og hvordan skulle gipspladevægge fastgøres til gulve med gulvvarmeslanger uden at risikere at en skrue ramte en gulvvarmeslange? Ritt Bjerregaards forslag bar tydeligt præg af at hun var uddannet skolelærer uden indsigt i hvordan byggeri opføres og finansieres.

Bent M -
Jeg fornemmer tydeligt at du besidder en stor viden om det faglige arbejde ved byggeri - Men det ændrer nu ikke ved den kendsgerning at Ritts visioner( intrigant eller ej ) om billigboliger førte til at der blev opført lejeboliger til rimelige og attraktive månedlige huslejer med et boligindskud på ca 40.000, - Et boligkoncept som kaldes Almenbolig + - hvor lejerne står for blandt renholdelse og vedligehold af de fællesområder og derved minimerer driftsomkostningerne i boligforeningen -

Når man så ser på prisudviklingen i lejeboliger de sidste 10 år - og sammenholder det med den årlige lejeudgift en lejer i Almen + har haft - Så er der hos mig ingen tvivl om at det har været rentabelt for lejeren i Almen + - også selv om der har været en personlig udgift til diverse godkendte opgraderinger af boligen ( en udgift der i et vis omfang kan blive refunderet sammen med boligindskud v / fraflytning )

I øvrigt lykkedes det for Ritt at finde en grund til sine boliger i Sydhavnen - men slet ikke i samme målestok som det hun havde lovet - Om det skyldes politiske drillerier/ benspænd eller andet lokalplans jura - Det kan man jo kun gisne om -

Man kunne vel havde forventet at Ritt Bjerregaard, med den store politiske erfaring hun var i besiddelse af siden hun kom i folketinget 1971, havde fået undersøgt om det var realistisk og økonomisk muligt at få gennemført et byggeri af 5000 boliger til en månedlig husleje på kr. 5.000,00. Det var det ikke, men ren utopi. Der er jo lidt "letkøbt" at have visioner om noget der ikke er gennemførligt. Jeg kan også godt drømme om en verden uden militær og våbenindustri og de deraf følgende krige og ødelæggelser, men det er ren utopi så længe et flertal ikke bakker op om det, men tværtimod vælger personer som Trump, Erdogan, Putin og Xi Jinping som deres lands leder.

Selvfølgelig var det valgflæsk om de mange boliger til den uhørt lave husleje det tror jeg nok de fleste er enige i - Men visioner og tanker er en del af det politiske spil - og nogle gange kommer der faktisk noget brugbart ud af det - bla det billigboligkoncept jeg har skitseret her i mine indlæg -
Og når det kunne lade sig gøre at finde byggegrunde andre steder i kommunen , godt nok med nogle års forsinkelse- Så må det også kunne lade sig gøre andre steder - Som man siger - Hvor der er en vilje er der også en vej - ;-)

Det er efterfølgende blevet et kommunalt krav i København ved lokalplanlægning at 25% af nybyggeri skal gå til almene boliger -

Enhedslisten og SF ikke er medlemmer af regeringen, modsat Socialdemokratiet. Mon (ikke) den kendsgerning spiller ind på målingen i Kbh.?

De er jo to helt forskellige vælgergrupper. Kun personer med dansk indfødsret har valgret til Folketinget. Valgret til kommunalvalg har enhver i verden, der har indåndet dansk luft i fire år.

Endelig. Det går den rigtige vej.

Det kan sgu' da ikke undre, når S' bedste bud på en overborgmester, er den politiske dværg Sophie Hæstorp Andersen

1813 skandalen er ikke glemt
.

Kan kun håbe samme tendens breder sig til resten af landet.

At Enhedslisten og SF bliver de største partier?

Så lad mig sige det: Det er IKKE et øjebliksbillede, det er en udvikling, der har været i gang længe, hvor kommunens arbejderbefolkning løbende skiftes ud med primært akademikere og universitetsstuderende, som bare stemmer helt anderledes.

Så Københavns Kommune er tabt for Socialdemokratiet, der er intet at gøre ved det, kommunen har mere eller mindre udviklet sig til et reservat for tosser med lange uddannelser og/eller studerende på skøre uddannelser, og hvor en stærkt alternativ virkelighedsopfattelse er normen snarere end undtagelsen.

Men hvis det er nogen trøst, så er Frederiksberg ikke så langt bagefter.

Som erklæret socialdemokrat ville man jo helst stemme på sit eget parti, men det kan altså nogen gange være svært i København. Måske ville det hjælpe, hvis mit parti begyndte at føre politik for de mennesker, der faktisk bor i kommunen pt.

Socialdemokratiet arbejder på at blive et middelklasseparti, som SF og Enhedslisten allerede er. Partispidserne er der allerede, hvad der kan ses i landspolitikken. I København er der stadig et efterslæb at arbejderklasse, der inden for de næste ti år vil uddø. Herefter er transmissionen gennemført, hvilket vil føre til det vi allerede ser i Tyskland. S som lilleput.
Det er ikke kun S, der har det dilemma. På landsplan er V tilsvarende på røven. Det vil næppe ramme V København, fordi V her er et middelklasseparti uden bønder(når undtages lobbyisterne fra landbruget)

socialdemokrater mener noget om badeforhæng

socialdemokrater mener noget om badeforhæng

Mona Juul mener noget om familier, forsvar og det grønne!

Man kan godt være konservativ uden at have penge!
Men man kan ikke være konservativ uden at være social!

socialdemokrater mener noget om badeforhæng
socialdemokrater mener noget om badeforhæng

Mona Juul mener noget om samfundet.

Ønsker sig et mere voksent samfund!
Ønsker et samfund hvor pengene ikke bare bliver væk!
Ønsker et samfund hvor man ikke mangler det nødvendige!
Ønsker et samfund hvor man kan holde et budget!

Er der en voksen til stede?
Lad en voksen komme til!

En med lidt erfaring!

socialdemokrater mener noget om badeforhæng
socialdemokrater mener noget om badeforhæng

Hvad vil det sige at være social?
som er optaget af eller søger at sikre lige muligheder og en (mere) ligelig fordeling af goderne i et samfund om person, holdning, politik el. lign.

Ifølge Google-søgning.

Mange års erfaring kan føre et helt nyt perspektiv på ordene “at være social”:

Man kan ikke være konservativ uden at være social!

Kigger man sig omkring indser man:

At man kan nemt være socialdemokrat uden at være social!

LAD EN VOKSEN KOMME TIL!

“Stuerene det bliver I aldrig”

Med Nyrup ved roret blev en generation af socialdemokrater som Kaare Dybvad og Frederik Vad stuerene og voksne i et tempo som aldrig tidligere er set!

Er der en voksen til stede?

En generation af voksne står på spring!

Tillykke til Mona Juul og Kaare Dybvad!

Velkommen på blå og rød stue!

Danske familiers ve og vel starter i et forsvar for danske sociale værdier og færdigheder!

Man kan ikke være konservativ uden at være social!

Der er så meget indvandrere skal lære når de kommer til lille Danmark!

Det er et øjebliksbillede
Det er et øjebliksbillede
Det er et øjebliksbillede

Vi lader billedet stå et øjeblik 🤭