Annonce

Nyt våben mod dem, som snyder mens andre ”går på arbejde, tjener en ærlig løn og betaler deres skat”

Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og politiet samarbejder om nyt indsatsteam, som skal gøre op med de groveste tilfælde af social dumping og brug af illegal arbejdskraft
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Peter Hummelgaard(S), justitsminister
Sager om social dumping og illegal arbejdskraft dukker op igen og igen.

Derfor er Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og politiet gået sammen om et nyt indsatsteam, som skal slå ned på den slags.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

”Både som justitsminister og tidligere beskæftigelsesminister er jeg rigtig glad for, at vi har styrket den fælles myndighedsindsats mod social dumping. Det er ikke alene afgørende for at sikre bedre arbejdsvilkår for den enkelte,” siger justitsminister, Peter Hummelgaard, (S) og tilføjer:

”Det er også vigtigt for at komme kriminalitet i udvalgte brancher til livs. Det undergraver vores samfund, når kyniske kriminelle snyder statskassen for store beløb, mens andre mennesker går på arbejde, tjener en ærlig løn og betaler deres skat. Det skal vi sætte hårdt og konsekvent ind over for.”

Det nye team, som nu er i gang, blev aftalt i sidste års arbejdsmiljøaftale.

Aldeles uacceptabelt

”Det er aldeles uacceptabelt og skader fællesskabet, at enkelte virksomheder bevidst forsøger at omgå reglerne. Ordnede forhold og en fair konkurrence gavner os alle,” lyder det fra beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Ane Halsboe-Jørgensen glæder sig derfor over det nye samarbejde:

”Derfor er det godt, at vi har oprettet det tværgående indsatsteam, så myndighederne arbejder endnu tættere sammen og kan hjælpe hinanden med at optrevle svære sager og få fat i bagmændene.”

Den korrekte skat

I Skatteministeriet ser minister Jeppe Bruus (S) det nye indsatsteam som en naturlig forlængelse af en i forvejen god indsats: 

”Kontrolindsatsen virker, og derfor er jeg også glad for, at vi styrker indsatsen mod social dumping yderligere med det nye specialiserede team. Medarbejdere fra Skattestyrelsen er sammen med politiet og Arbejdstilsynet med til at sikre, at flere udenlandske virksomheder og arbejdstagere overholder danske regler på skatte- og afgiftsområdet og betaler korrekt skat og moms til statskassen.”  

Glæde i Bruxelles

Marianne Vind er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, og hun er, som sine partifæller i Danmark, fuld af rosende ord om den nye indsats, som ifølge Vind er kommet godt fra start.

”Det er ikke længe siden, at den her specialstyrke var på sit allerførste besøg på en virksomhed, hvor der var mistanke om social dumping. Nu har de otte sager kørende allerede.”

Det skriver Marianne Vind på Facebook, og fortæller lidt om hvad hun vil arbejde for på omrdået fra sin plads Bruxelles:

”Så skal vi sørge for, at den forretningsmodel slet ikke kan betale sig. Derfor kæmper jeg i EU for, at vi indfører et ID-kort for vandrende arbejdstagere, og sikrer meget mere kontrol med social dumping.”

placeholder

For nylig fandt myndighederne i en landsdækkende indsats problemer hos flere virksomheder fordelt over Danmark.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvordan kan det komme bag på nogen, at social dumping florerer i stor stil?
Vi har jo haft en blå regering de sidste mange år! Og i blå kredse hedder det sig jo at enhver er sin egen lykkes smed!
Snyd eller bliv snydt! Fagforeningerne (altså ikke fagforretningerne) har jo råbt op om problemet i årevis!!
Og lige lidt har det nyttet!
Men nå, bare rolig! S har løsningen; De har jo ingen kvaler, pensionistbyrden betaler!!!

Julle du har ret ,det er pensionisterne der må holde for, i al den tid mette har siddet ved roret er
pensionisterne sakket bagud i forhold til den øvrige befolkning. Selv hvor inflationen var størst
var der ingen hjælp at hente. Pensionisterne tilhører den lavest lønnede gruppe, ikke desto mindre
har de også fået den % vise laveste lønpålæg.

Tjaaa, der er over en million pensionister! HVIS du har ret i, at de gennem 50 år, har stemt forkert, og stadig gør det, så burde man jo tage op til fornyelse, om stemmeretten er berettiget???

Endelig. Et våben mod folk, som tjener millioner af kroner på arbejdsfrie indtægter, mens hårdt arbejdende lønmodtagere skaber værdien bag hver en krone uden af få noget ud af det andet end ondt i ryggen og pension som 74 årig.

Det er i vært fald sådan et våben vi mangler mod udbytning af de fleste af de få.

Mette Panik er ved at køre socialdemokratiet i smadder.

Det var Anders Fjog der reducerede dansk forsvar til et spejderkorps og Lars Uløkke der smadrede sundhedsvæsenet og indførte regionerne. At vælgerne har mistet hukommelsen og er blevet medløbere til yderste højrefløj, er deres egen skyld. Det bragte også Hitler til magten i Tyskland og Trump i USA.

Præcis sådan er det. Særligt de yngre generationer er nærmest helt historieløse og uviden om forholdene.

Fair nok at i gør noget ved det. Men hvad med at i begynder at gennemgå de mennesker der for mange år siden er tilkendt førtidspension og som rent faktisk godt kan arbejde. For dem er der godt nok mange af i Danmark. De penge kunne spares der kunne jo bruges til de pensionister der får en så lav pension at de dårligt nok kan få råd til at blive boende i deres hus