Annonce

Mette Frederiksen til Messerschmidt: Lad nu vær'

Statsministeren opfordrer partierne til at afstå fra at lave deepfake-videoer: "Det er ødelæggende for vores demokratiske samtale"
Foto: Statsministeriet og Folketinget/Steen Brogaard - Fotografik: Anders Bredsdorff
Mette Frederiksen (S), statsminister, og Morten Messerschmidt (DF), formand
Dansk Folkeparti delte for to uger siden en omdiskuteret deepfake-video af statsminister Mette Frederiksen (S) på de sociale medier.

Mette Frederiksen (S) kommenterede for første gang videoen mandag, da hun under et nordisk-tysk topmøde i Stockholm mødte udsendte danske journalister.

Jeg synes, at politiske partier skal lade være med det her

“Jeg synes, at politiske partier skal lade være med det her. Det er ødelæggende for vores demokratiske samtale. De her deepfake-videoer er ikke sande. Det er ikke sandheden, man ser. Det er ikke den ægte vare,” lød det fra Mette Frederiksen, der samtidig advarede om, at deepfake-videoer kan medvirke til at underminere selve demokratiet og tilliden til hinanden.

Det skriver Ritzau ifølge Berlingske.

DF-video: SVM afskaffer endnu flere fridage 

26. april delte Dansk Folkeparti og partiets formand Morten Messerschmidt en video lavet ved hjælp af kunstig intelligens. Videoen forestillede Mette Frederiksen optræde på et pressemøde, hvor hun annoncerede afskaffelse af yderligere helligdage end store bededag som fridage:

Efter vores succesfulde afskaffelse af store bededag

“Efter vores succesfulde afskaffelse af store bededag har regeringen nemlig besluttet at tage det næste skridt. Vi afskaffer pinsen. Vi afskaffer påsken. Og vi afskaffer julen,” hed det blandt andet i deepfake-videoen fra Dansk Folkeparti.

placeholder

 

30. april forsvarede DF’s formand, Morten Messerschmidt, videoen på det sociale medie X:

“Der er seriøst ingen, der ikke kan se, at det her er satire. Vi har klart deklareret AI. Lad os hellere få en debat om, hvordan man kender god fra dårlig. De nye teknologier kommer, uanset om vi vil eller ej.”

Mette Frederiksen understregede mandag, at hun støtter op om kulturminister Jakob Engel-Schmidts (M) bestræbelser på at forbyde deepfake-videoer med henvisning til ophavsretten.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

“Jeg synes, at politiske partier skal lade være med det her. Det er ødelæggende for vores demokratiske samtale. De her deepfake-videoer er ikke sande."

Nej, og der er kun en vej til at løse det inden det springer helt i luften, og alle får løgne proppet ned i halsen...det kan kun gå for langsomt med lovgivning på området...

Enig.

Selvfølgelig skal det stoppes, det var nok rigtig hvad Poul Schluter Sagte om Stuerene om DF.

Undskyld det var selvfølgelig ikke Schluter men Poul Nyrup Jeg mente.

Schlüter mente nok det samme om Glistrup og Fremskridtspartiet -

Først var der Muhammedtegningerne!

Nu kommer de som en boomerang tilbage i hovedet på politikerne som deepfake-videoer!

Friheden har sine begrænsninger!

Nu kan alle se det!

Problemet er blot at Mette Frederiksen og ingen andre i regeringen gik til valg på at afskaffe Store Bededag!

Kun komikken og humoren og satiren kan gætte på:

Hvad bliver det næste?

Mette Frederiksen store problem?

Hvad er bomben i turbanen til næste valg?

Spekulationerne i oppositionen er allerede i gang!

Solgt som iklædte Muhammedtegninger nu sat i bevægelse!

Enig, det er uværdig og meget Dumt..det er usmagelig og egoistisk og nedgøre andre .med den slags..
Skulle ikke tro det er voksne der gør sådan noget, enig det skader...
Selvom "man har sin frihed bør den bruges med ansvar &respekt 🌼

Stop jer selv !!!
Hvad er i for nogle selv fede 🤪
Uden humor og ironi bliver det sgu for selvhøjtidelig, som Jacob Haugaard sagde folk uden humoristisk Sans skal ha invalidepension.

Spørg du Kim Bilsøe, Divia Das, Anders Lund Madsen, Mads Mikkelsen m.f om de synes AI er “humor og ironi”. Det skal stoppes, og det kan ikke gå for hurtigt,

"De her deepfake-videoer er ikke sande. Det er ikke sandheden, man ser. Det er ikke den ægte vare,” lød det fra Mette Frederiksen, der samtidig advarede om, at deepfake-videoer kan medvirke til at underminere selve demokratiet og tilliden til hinanden."

Og det kommer fra Lev Med Det-Mette, som på egen hånd - sammen med Barbaren - afskaffede tilliden til politikere og deres deepfake-politik ved at lyve under Corona-krisen, ved at mørklægge borgernes mulighed for indsigt i ministrenes "arbejde", og ved at afskaffe store bededag, fordi der er krig i Ukraine!

Billedet ovenover er iøvrigt et manipuleret billede af Mette Frederiksen, som hun ønsker at se ud!