Annonce

Messerschmidt vil fjerne Mette F. fra balkonen

Statsministeren bør lade dronningen stå for udråbelsen af kronprins Frederik til konge, mener DF. S-ordfører betegner udmeldingen som “politisk plat”
Foto: Folketinget/Steen Brogaard og Folketinget/Marie Hald
Morten Messerschmidt (DF) og Christian Rabjerg Madsen (S)
Ifølge Statsministeriet er det “i overensstemmelse med dansk tradition og statsskik, at den til hver en tid siddende statsminister proklamerer tronskiftet”.

Udråbelsen vil - som det var tilfældet dengang kronprinsesse Margrethe blev udråbt til dronning af daværende statsminister Jens Otto Krag (S) for nu næsten 52 år siden - finde sted fra balkonen ud mod Christiansborg Slotsplads. Udråbelsen vil finde sted på søndag kl. 15.

Men Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, mener, at statsminister Mette Frederiksen (S) bør føje sig fra balkonen og i stedet overlade udråbelsen af kronprins Frederik til konge til dronning Margrethe.

“Jeg synes, det er naturligt, at man bryder traditionen og benytter den glædelige omstændighed, at dronningen stadig er iblandt os ved at lade hende stå for udråbelsen af kong Frederik 10.,” siger Morten Messerschmidt til DR og tilføjer:

“Det her er ikke et fravalg af Mette Frederiksen, men et tilvalg af hendes majestæt dronningen.”

DF: Mette Frederiksen mangler situationsfornemmelse

På det sociale medie X har Messerschmidt i flere opslag fulgt op på sin væk-fra-balkonen-melding:

“Helt ærligt, så forekommer det en lille smule falsk, at en regering, der netop har afviklet den 270-årige tradition for store bededag, påberåber sig hensynet til traditionen som argument for ikke at lade H. M. Dronningen udpege Kong Frederik 10,” hedder det i et af opslagene.

det er en skam, at Mette Frederiksen ikke har mere situationsfornemmelse

I et andet opslag anfører DF-formanden, at “det er en skam, at Mette Frederiksen ikke har mere situationsfornemmelse i forhold til den helt særlige begivenhed, vi alle glæder os til at opleve på søndag. Men jordens undergang er det naturligvis ikke.”

S: “Uklædeligt”

Socialdemokratiets politiske ordfører Christian Rabjerg Madsen er forarget over Messerschmidts udmeldinger:

“Jeg synes grundlæggende set, at det er uklædeligt, at DF forsøger at slå plat på en så vigtig national begivenhed, som et tronskifte er,” siger Christian Rabjeg Madsen til B.T.

Han uddyber sin kritik på X:

forsøger at slå plat på en så vigtig national begivenhed

“Uklædeligt fordi Morten Messerschmidt med politisk drilleri forsøger at bringe sig selv i fokus i forbindelse med en vigtig national begivenhed, som et tronskifte er.”

placeholder

 

52 år som Danmarks statsoverhoved

Når dronning Margrethe træder tilbage som Danmarks statsoverhoved på søndag, har hun været Danmarks statsoverhoved i præcis 52 år.

Dronning Margrethe proklamerede sin afgang som statsoverhoved i sin nytårstale 31. december, og også at hun ville overlade tronen til kronprins Frederiksen 14. januar.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

DF ØDELAGDE VORES EFTERLØN - DET ER PLAT !!!!!!!

LAD DOG METTE SOLE SIG - DET KAN KUN GIVE BAGSLAG.

LAD DOG HENDE FÅ DEN ELEFANT OM HALSEN.

HUN HAR JO OPBRUGT DEN TILLID HUN SKABTE TIL FOLKET.

SEND HENDE OG ELEFANTEN TIL CIKUS EU

Som så mange andre har han også tabt sutten. Det ligner jo snart en hel epidemi efter den famøse nytårstale.

Denne udråbelse består jo dybest set ikke af andet end at proklamere tronskiftet. Om det er den ene eller anden, der gør det, kan være helt og aldeles underordbet.

Så hvis der skal være så meget bøvl om det, kan jeg da godt gøre det. Jeg skal endda gerne selv betale S-togsbilletten. Men så må vi da også kunne vende tilbage til nogle vigtigere emner derefter. Ikke?
På forhånd tak.

Sig noget gak gak så kommer du i medierne. Messerschmidt gør det løbende. Han er alene med det synspunkt. Og rønnebærrene er så sure. Den lille grønne midundelsesorm gnaver løs hos ham, den stakkels mand.

Ja rigtigt. Han skulle hellere bekymre sig om sit parti, de har trods alt kun 4,5% af stemmerne, men det er
åbenbart vigtigere for M.M. at få ændret på en tradition der har været her i mange år, og efter min mening:
"Han er simpelt hen for YNKELIG"

Og når rønnebærrene har fået sådan en gang frost som i år, er de ikke sure mere og så kan han jo godt æde dem. Gid han må kløjs.

Messerschmidt begynder at ligne Glistrup: Den begavede elefant i glasbutikken!

Ja bortset fra, at han ikke er begavet

Meld-Feld-Messerschmidt er da begavet. Han fik vennerne i Retten i Lyngby til at frikende sig for misbrug af EU-midler....

Så er charlatanen Messerschmidt på banen igen. Han skulle aldrig være gået ind i politik, men skulle have søgt ind som ekspedient i er herretøjsmagasin.

Det er en gratis omgang for Messerschmidt og andre, der mener som ham. Det ville Dronningen aldrig gå med til; hun skal ikke rodes ind i noget politisk fnidder. Hun vil heller ikke på den måde stille sig selv i centrum. Det har vi andre til. Også til at tage imod de hånlige kommentarer, der følger med.

Danmark er et folkestyre og ikke enevælde, og derfor er det naturligvis en repræsentant for folket der udråber en ny konge, når vi nu har den besynderlige ordning her i landet. Man har på fornemmelsen, at lederne i Dansk Folkeparti altid køber deres sko en tre fire numre for små. Messerschmidts seneste flop er foreløbig det seneste i en lang perlerække af den slags sure opstød.

Er det virkelig kun mig der synes, at pressen i disse dage sylter rundt i en meget langtrukken og overdimensioneret falden på halen skamrosning af de gongelige gestalter, og bruger timer på pseudonyheder og personglacering i et omfang, der i relevans ligger lige under hamrende ligegyldigt pladder på skalaen for meningsfuld journalistik.
Hvem har dog formået at hypnotisere TV og 70% af danskerne til at opføre sig som viljesløst underdanigt folkekvæg.
Selv Mette Frederiksen er ramt af vanviddet og er blevet royalist, og det er bestemt ikke for at lefle for de 70 % af danskerne, der udgør zombiekorpset, i en periode, hvor det kniber med meningsmålingerne.
Det er fandme uhyggligt, do.

Poul, du har ret i at det er skruet op på et uhørt højt niveau.
Men din bemærkning om at befolkningen er viljeløst og underdanig, er noget gevaldigt sludder.
Hvis det skulle være rigtigt, ville det jo betyde at kongehuset har magt, og det er jo ikke tilfældet.
Man kan da ikke være viljeløs og underdanig over for nogen der ikke udøver indflydelse.
Men at folk er lidt hysteriske ses jo også når superstjerner ankommer til byen.
At du så ikke er fan, er jo dit frie valg. Men at de 70 % har en anden mening, og udtrykker den, det er demokrati.

Nej, du er ikke ene. Til gengæld får vi mere tid til fornuftige eller sjove beskæftigelser, for vi mister jo intet så længe medierne står stille i tomgang, hvilket ganske vidt forurener!

Der er for meget had her i kommentar sporet. I alle går for vidt.
Traditionen siger at Statsministeren skal udråbe den nye konge, når den den gamle Tronholder er død.
Vores elskede Dronning er ikke død, og hun har læst tegnene og trækker sig, hvilket er utraditionelt, men også korrekt.
Lad hende nu nyde den sidste tid.
At Mette skal udråbe Frederik, handler ikke om politik, men om symbol.
Danmark er et demokrati, og tidligere har det været et "råd" der forhandlede om hvem der skulle være konge af Danmark, indtil Enevældet kom, hvor kongen udråbte sig selv og indførte Arverækken til tronen.
Så blev demokratiet indført, og det blev nu igen "rådet" som er dagens folkevalgte Statsminister der udråber kongen.
Jeg er ikke vild med Mette, og så da gerne at det er Dronningen der gør det, men selvfølgelig kommer det ikke til at ske, grundet symbolet i den handling, der kan ødelægge vores demokrati.
Hold en ordentlig Tone, både @Messersmidt og alle de hadefulde kommentatorer.
Dette drejer sig ikke om politik, men en nødvendig handling.
@Mette skal så ikke bruge dette til at proklamere sig selv,, for igen igen. Dette skal ikke handle om Politik, men beskyttelse af Demokratiet.