Annonce

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance: Alle har ret til at fake

Et flertal af partierne i Folketinget er enige om forbud mod deepfake i politisk kommunikation - to står udenfor
Foto: Folketinget, Steen Brogaard/Marie Hald. Grafik: Emil Vendelbo Johansen
Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti og Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance
Et frivilligt kodeks vedtaget af et flertal af Folketingets partier skal forhindre, at kunstig intelligens bruges vildledende i politisk kommunikation.

Hensigten er at kodekset skal integreres i den frivillige aftale om at bekæmpe fake news, som samtlige af Folketingets partier indgik i 2019

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har dog valgt ikke at bakke op om kodekset.

Initiativet til kodekset blev taget i maj af kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) som reaktion på, at Dansk Folkeparti havde anvendt kunstig intelligens til at generere en satirisk video af statsminister Mette Frederiksen (S).

I den falske video siger Mette Frederiksen, at hun vil afskaffe kristne helligdage som julen og påsken. Til gengæld skal muslimske helligdage indføres i Danmark som nationale helligdage.

Det er øverste niveau på en glidebane

Til Jyllands-Posten udtalte Jakob Engel-Schmidt:

“Det er øverste niveau på en glidebane, der kan ende med at underminere tilliden til hinanden og gøre enhver politisk melding, avisartikel og kunstnerisk udgivelse til potentiel kampplads for, om det er sandt eller falsk. Det ønsker jeg ikke.”

Og kulturministeren har da også grund til at bekymre sig om tilliden til politikerne. Ifølge en analyse fra tænketanken Institut for Vilde Problemer fra 2023 lå danskernes tillid til politikerne lavere end ved samtlige valg siden 1994.

Som svar på, hvorfor Dansk Folkeparti ikke ønsker at bakke op om det frivillige kodeks, udtaler formand Morten Messerschmidt til Ritzau, ifølge Politiken at:

“Vores oplevelse er, at det her er en indskrænkning af den almindelige satire og humor, som man bruger i politik, og det synes vi ikke, er rimeligt.”

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Om der var ved hjælp af kunstig "intelligens", at Mette Frederiksen forleden dag udtalte, at det hun havde sagt om danskernes dovenskab, dét havde hun ikke sagt - det kan være svært at afgøre

Men nu bliver det så også forbudt, at sige, at det man sagde, det sagde man ikke, for det vil jo så være "fake news.

Lev med det!

Snyd og bedrag er jo kendetegnet for formændene Morten Messerschmidt og Alex Vanopslagh for henholdsvis Dansk folkeparti og Liberal alliance. Så det undre mig at de fortsat får så stor opbakning til deres asociale politik, men vælgerne vil tilsyneladende snydes og bedrages.

"Dansk Folkeparti og Liberal Alliance: Alle har ret til at fake"

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er virkelig "syge i roen"...
At acceptere at fake, vil lovliggøre løgne...virkelig sygt...

Mortens kone har ikke opdaget det endnu, men det har Alex's.