Annonce

Bramsen i hårdt angreb på LA-profil: “Liberal Alliances nærighed over for disse familier er slående”

“Bliv endelig ved Trine Bramsen. Det bekræfter mig i at jeg rammer rigtigt,” lyder det retur fra Sólbjørg Jakobsen, som mener at støtten til enlige forsørgere skal sættes ned
Foto: Folketinget/Marie Hald og Folketinget/Marie Hald - Fotografik: Anders Bredsdorff
Sólbjørg Jakobsen (LA) og Trine Bramsen (S)
Liberal Alliances politiske ordfører, Sólbjørg Jakobsen, mener, at enlige forsørgere i en række tilfælde forgyldes af det offentlige - og at mange enlige mødre snildt kan klare sig for mindre støtte fra staten.

“Balancen er blevet skæv, når enlige forsørgere prompte gøres til stakler af det offentlige, mens familier nærmest per automatik er ressourcestærke,” sagde Sólbjørg Jakobsen tidligere på måneden til Berlingske.

Sólbjørg Jakobsen fortæller til avisen, at hun selv har prøvet pludselig at blive enlig forsørger - og at hun nærmest følte sig forgyldt af det offentlige.

Som kun 20-årig blev Sólbjørg Jakobsen skilt fra sin daværende mand. Hun blev alene med et lille barn.

Men Sólbjørg Jakobsen følte sig ikke som en stakkel. Faktisk havde hun aldrig haft det bedre økonomisk end efter sin skilsmisse.

Det skyldtes, ifølge LA-folketingsmedlemmet, at hun pludselig fik mere i SU, friplads i daginstitutionen, højere boligstøtte, børnetilskud og børnebidrag fra sin nu forhenværende mand. 13.531 kroner tikkede hver måned ind på hendes konto efter skat.

Efter skilsmissen havde jeg pludselig luft i økonomien

“Efter skilsmissen havde jeg pludselig luft i økonomien. Nu kunne jeg spare op til en bil, mens jeg var studerende og enlig mor,” fortæller Sólbjørg Jakobsen.

Hun bedyrer, at hun sagtens kunne have klaret sig for mindre. Uden dog at sætte beløb på.

Bramsen: “Det skal vi være stolte over”

Socialdemokratiets ligestillingsordfører, Trine Bramsen, glæder sig over, at Sólbjørg Jakobsen ikke selv havde økonomiske problemer, da hun blev enlig forsørger som ganske ung:

“Men at det skal føre til et angreb på andre enlige forsørgere, er at gå i meget små sko,” skriver Bramsen i en kommentar i Berlingske.

Bramsen fremhæver, at titusindvis af enlige forsørgere og deres børn har levet i fattigdom op gennem danmarkshistorien.

Nogle børn, skriver Bramsen, endte på børnehjem eller blev bortadopteret. Andre blev sendt ud på arbejdsmarkedet i en tidlig alder. Børnenes muligheder i livet var markant dårligere end børn fra familier med to forsørgere.

Bramsen glæder sig over, at man politisk gjorde op med fattigdommen for enlige forsørgere:

“Det skal vi være stolte over. Særligt i en tid, hvor alle råber på, at der bliver født flere børn.”

Bramsen minder om, at man som enlig forælder er alene om at dække regninger til husstandsforsikring, vand, varme og el.

Og der er kun én til at betale for sandaler, skoletaske og de 1.700 kroner, det koster, hvis barnet vil gå til svømning: 

Det er en forståelse for, at det kræver noget ekstra at være enlig forsørger

“At man som enlig forælder kan få lidt ekstra hjælp fra samfundet, er ikke at behandle de enlige forældre som stakler. Det er en forståelse for, at det kræver noget ekstra at være enlig forsørger – og sikre, at børn af enlige ikke er lige så meget bagud på point fra start, som de ellers ville være.”

Trine Bramsen konkluderer:

“Liberal Alliances nærighed over for disse familier er slående.” 

“Bliv endelig ved Trine Bramsen”

Sólbjørg Jakobsen mener på sin side ikke, at hun går i for små sko.

På det sociale medie X skriver hun i en debattråd:

“Bliv endelig ved Trine Bramsen. Det bekræfter mig i at jeg rammer rigtigt i kampen for et mere simpelt og balanceret system, med mindre kassetænkning.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Socialdemokraterne har altid været dygtige til at bruge andres penge og det er ikke blevet bedre
med mette ved roret.

Hvad mener du? Er Socialdemokraterne blevet værre til at bruge andres penge?

Jammen så kan Sólbjørg Jakobsen jo fint nøjes med 1/3 af sin offentlig betalte løn som folketingsmedlem. Nu hvor hun sagten kan klare sig for lang mindre end 13.531 kr. om måneden.

I går kunne man læse KU anser barnløse som landsforrædere.

Det er meget meget uhyggeligt og meget meget skræmmende, med det samfundssyn unge højreorienterede politikere fremlægger.

Hvor ER jeg glad for, at jeg har våbentilladelse.
Mit haglgevær er jeg parat til at bruge på højreorienterede, så deres forældre bliver landsforrædere ....

Et ægteskab i mellem 2 lavtlønnede med 3 børn vil være væsentligt dårligere stillet end en enlig mor med 3 børn. Rent økonomisk stiller staten på den måde, næsten et krav til hende om at blive skilt, for det ville stille, både hende og børnene langt bedre.

Det har du nok desværre ret i. Og det ville måske have pyntet lidt, hvis Bramsen også havde haft øje for det ..

Men Sólbjørg Jakobsen følte sig ikke som en stakkel. Faktisk havde hun aldrig haft det bedre økonomisk end efter sin skilsmisse.

Det skyldtes, ifølge LA-folketingsmedlemmet, at hun pludselig fik mere i SU, friplads i daginstitutionen, højere boligstøtte, børnetilskud og børnebidrag fra sin nu forhenværende mand. 13.531 kroner tikkede hver måned ind på hendes konto efter skat.

Om ovenstående regnestykke kunne friste til skilsmisser???

Og tænk hvis det kunne dække over et dårligt valg af ægtefælle til sit barn?

Mangel på rettidig omhu bliver ligefrem belønnet?

Til gengæld kan samfundet glæde sig over flere børn, hvis en kvinde står i valget imellem abort, adoption eller at blive enlig mor, idet økonomien ikke bliver det afgørende???

Men barnets tarv? Retten til en nærværende mor og far hele livet???

Men kvindens tarv? Retten til at leve det perfekte liv med den perfekte partner?

Et liv på det jævne med indbyggede fejlbeslutninger i en ungdom med al for megen druk, fester og rejser???

Staten forsøger at rydde op i det værste ungdoms-ligegyldighedsliv-på alkohol, stoffer og “vi har det skide sjovt”???

Bare ikke for barnet! Skilsmissebarnet! Staten rydder op! Som efter et Roskildefestival uden genbrug! Videre til den næste fest!

9 måneder senere rydder alverdens ministerier op!

Pædagoger, folkeskolelærere og socialrådgivere kender virkeligheden og ender som gode socialdemokrater, der rydder op efter Europas mest fordrukne teenagere og unge langt op i tyverne!

Den skandinaviske model!

Oliepengene sender os snart ned på anden pladsen!

Der er nok for Sólbjørg Jakobsen og Trine Bramsen at diskutere!

De uskyldige skilsmissebørn bør fortsat være focus!

Opdragelsen af Danmarks ungdom til at blive fornuftige og ansvarlige forældre, så flest muligt antal børn og unge ikke ender som skilsmissebørn, ja, det er en hel anden diskussion, som de to damer formodentlig overhovedet ikke mener hører hjemme i diskussionen.

Det var ellers her pengene kunne hentes!

Fra 2003 til 2013 lå skilsmissetallet i Danmark imellem 14.000-16.000. Fra 2013 til 2015 steg tallet til næsten 20.000. Siden er det faldet til 10.000 i 2019. Herefter steg det til 16.000 i 2020. Siden er det faldet til godt 13.000 i de efterfølgende 3 år.

Om 2024 med EM i fodbold, tour de France og OL får skilsmissetallet til påny at stige, vides ikke!

Emnet interesser ikke danske politikere!

Kun de økonomiske konsekvenser!

Alle andre politiske områder som sundhed, militær, folkeskole, miljø, boliger, klima, ja, der diskuteres årsag og virkning, mål og midler, osv.

Hvordan reelle besparelser på “pludselig fik hun mere i SU, friplads i daginstitutionen, højere boligstøtte, børnetilskud og børnebidrag fra sin nu forhenværende mand. 13.531 kroner tikkede hver måned ind på hendes konto efter skat.”, ja, det kræver jo et bedre partnervalg.

Vælg den rigtige ægtefælle første gang!

Sikke besparelser for staten!

Engang hed det kvindes frigørelse!

Nu venter vi blot på de fornuftige beslutninger!

Af frigjorte kvinder!

Men hvad med mandens frigørelse?

“Bare gør som Mette siger”

Partnervalg i en salig ungdomsberuselse har affødt tusinder og atter tusinder af skilsmissebørn!

Staten betaler!

Fordi pædagoger og folkeskolelærere og socialrådgivere engang havde flertallet i folketinget!

Forkælede unge behøver snart ikke mere denne støtte må vi forstå!

Frigjorte kvinder der tager ansvar for egen situation og livsførelse!

Måske godt hjulpet af rige forældre, hvis noget går galt!

En opvaskemaskine, en bil, etc.

Kvinders frigørelse 2.0 vil nogen måske mene!

I hvert fald i LA!

Sólbjørg Jakobsen har fået sin Cand.Jur. betalt af danske skatteydere. Herunder enlige mødre. Sådan en
uddannelse havde Sólbjørg Jakobsen fårmodenlig ikke haft mulighed for, hvis hun selv skulle betale for den. Den koster vel over 1.200.000 kr.. Og den har oven i hatten banet vejen for den politiske karrie hun i dag har.

Og ingen af dele ville være muligt hjemme på Færøerne, som årligt får omkring 650.000.000 kr. tilført af danske skatteydere - Selvom Færøerne er sten rige.

Jeg kan ikke forstå såkaldte ressourcestærke mennesker kan være så tonedøv over for udsatte mennesker, når de selv har fået et så priviligeret liv stillet gratis til rådighed af danske skatteydere.

Der skal meget mere fokus på de mange penge hun fik fra sin eksmand. Det er der rigtig mange der ikke får

Det glæder mig at høre, at enlige forsørgere kan give deres børn en værdig opvækst. At det er os skatteyderne, der bidrager til dette, kan jeg ikke se er et problem. Vi betaler jo i forvejen til både kampfly, som vi ikke har brug for, og erhvervsstøtte til firmaer, som ifølge den liberale ideologi skal kunne klare sig selv. Så hvad er egentlig problemet?

Egoistpartiet Liberal Alliance går ind for flere fattige, så lønnen kan trykkes yderligere. Og så op i røven med børnene.

Hørt Niels Duus Nielsen

Der er kommet en økonomisk ubalance mellem enlig forsørger og børne familie med far og mor. Familien er i unåde hos nogle magtfulde feminister som Bramsen. Da mænd ikke selv kan føde børn er den økonomisk præmiering af enlig forsørger give samfundet flere 100.000er af fortvivlede og ensomme mænd med dårlig helbred og korte liv. Samtidigt fødes der alt for få børn til at Danmark kan består med et folk og en velfærd stat.

Kære Sòlbjerg

Det offentlige forgyldte dig ikke, det var din nærige mand, som ikke delte sin indtægt med dig imens i var gift, der var årsag til at du følte dig bedrestillet som enlig forsørger.

2 indkomster i èn bolig, vil altid være højere end 1 indkomst.

Staten bare overtage forsørger rollen fra mænd. Det har medført 100.000er af mænd har en ensom, korte og elendige liv der ender med fortvivlelsesdød ( selvmord og dødelige midbrug).28% af alle 50 årige mænd har ingen nærfamilie eller børn.