Annonce

Fasar er langt fra alene - kriminelle på førtidspension forarger

146 rocker- og bandemedlemmer modtog i 2023 senior- eller førtidspension. Det svarer til 11,2 procent af alle bandemedlemmer - Minister: “Voldsomme tal”
Foto: TV 2
Fasar Abrar Raja, tidligere Bandidos-rocker
146 rocker- og bandemedlemmer modtog i 2023 senior- eller førtidspension.

Det oplyser justitsminister Peter Hummelgaard (S) i et svar til Peter Skaarup fra Danmarksdemokraterne:

“NSK (National enhed for Særlig Kriminalitet, red.) har oplyst, at det skønnes, at 146 personer, som pr. 1. februar 2024 var registrerede i Politiets Efterforskningsstøttedatabase (PED) som rocker- eller bandemedlemmer, modtog senior- eller førtidspension i 2023.”

Den Sorte Svane

Justitsministeren understreger, at det kræver en ressourcekrævende manuel gennemgang af et større antal personer at finde frem til, hvor mange bandemedlemmer, der modtager senior- og førtidspension.

Men i lyset af TV 2-dokumentaren ‘Den sorte svane’, der, ifølge Hummelgaard, “har belyst, hvordan nogle rockere og bandemedlemmer modtager førtidspension, imens de begår alvorlig og samfundsundergravende kriminalitet”, har ministeren alligevel bedt Rigspolitiet om at skaffe tal på bordet.

Justitsministeren henviser her blandt andet til, at den tidligere rocker, Fasar Abrar Raja, i ‘Den Sorte Svane’ selv oplyser, at han modtager førtidspension. Også den fremtrædende Bandidos-rocker Jimmy Skjoldborg oplyser i TV 2-dokumentaren, at han modtager førtidspension.

På et tidspunkt siger Skjoldborg i tv-dokumentarens skjulte optagelser således:

“Jeg har fået min førtidspension, og jeg gider ikke at lave noget, der ikke interesserer mig.”

Justitsministeren oplyser i et andet svar til folketingsmedlem Peter Skaarup fra Danmarksdemokraterne, at der i juni i år var registreret 1.305 personer som rockere og bandemedlemmer i Politiets Efterforskningsstøttedatabase (PED).

Det betyder, at 11,2 procent af landets rockere og bandemedlemmer modtog enten førtidspension eller seniorpension i 2023.

NSK oplyser videre, at 691 rockere og bandemedlemmer i perioden 1. maj 2023 til og med april 2024 modtog sociale ydelser i minimum én måned.

Minister: Voldsomme tal

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er chokeret over tallene:

Jeg synes, det er ret voldsomme tal

“Jeg synes, det er ret voldsomme tal. Jeg bliver provokeret af, at man på den ene side kan være på førtidspension, og på den anden side kan bedrive kriminel virksomhed i det her land. Førtidspensionen er et sikkerhedsnet for dem, der slet ikke kan arbejde mere og ikke noget, man kan snyde sig til,” siger hun til Ekstra Bladet.

Ane Halsboe-Jørgensen vil nu dykke nærmere ned i tallene for og tjekke, om der bliver snydt med ydelserne. Og om der er regler, der skal skærpes.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg havde en gang en genbo fra Mellemøsten. Han fik jeg en førtidspension på grund af en ødelagt ryg, men mens han ventede på afgørelsen, satte han et rækværk op omkring sin have og ikke længe efter overtog han en grill. Han var dygtig til det og jeg ved ikke hvordan det gik med hans førtidspension, men i de kredse kender de mange tricks.
Det værste var at han fik hans søde yngre importerede kone til at droppe sit arbejde, hvor hun også lærte dansk ved at omgå os, men hun blev tvunget til at bære tørklæde og opføre sig på en konservativ muslimsk måde.
Alligevel skal vi huske på, at selv om en person er på førtidspension kan han jo godt lave noget arbejde af en anden slags.

De tager jo bare imod de goder, som de socialdemokratiske vælgere stiller til rådighed for dem. Husk på, hvordan DF blev beskyldt for ikke at være stuerene, da de som de eneste i folketingssalen stemte imod det lovforslag, der tildelte Fasar dansk indfødsret i gave ved lov.

Jeg mener at kommunerne med bandepakkerne ( Al Capone metoden ) har fået værktøjet til at sikre sig at bla førtidspensionister med tilknytning til rocker bandemiljøet ikke misbruger offentlige ydelser -
Der er noget der kan tyde på at en opstramning af reglerne er påkrævet -

Nomadefolk har en fantastisk overlevelsesevne. Kan man ikke klare sig i et land? Ja, så forsøger man sig blot i et nyt!

Til sidst finder man et land hvor næstekærligheden er så indbygget i systemet at en ellers umulig menneskelig overlevelse bliver til en rimelig tilværelse med bibeholdelse af egne værdier og traditioner.

Demokratisk socialisme hedder det i det politiske sprog!

Heri ligger der mange kameler at sluge for den almindelige indfødte befolkning, der har vænnet sig til skiftende årstider og forrådssamlinger for at overleve i nordiske tempererede klima.

I inflationstider og arbejdsløshedstider og mangelsituationer skifter den demokratiske socialisme til højreorienteret populisme!

De fastboende bliver endnu mere fastboende - også i retorikken!

Næstekærligheden bliver til forargelse!

Hvad skal vi med Fasar Abrar Raja i DK?
Hvorfor er han her?
Hvad bidrager han med til samfundets opretholdelse?

Hvis Fasar Abrar Raja har dansk statsborgerskab, så tag det fra ham!
.

Han er her, fordi alle partier i Folketinget, undtagen Dansk Folkeparti, har foræret ham dansk indfødsret med et lovforslag om indfødsrets meddelelse.

Tja, jeg kan ikke helt se, hvad man kan gøre ved det. Hvis man ikke må være på offentlige ydelser og samtidigt fortsætte sin kriminelle løbebane, vil det kræve et stort kontrolsystem, som vi ikke som samfund kan være interesserede i. Det er i forvejen dem på bunden af samfundet, der lander på førtidspension o.l. ydelser, så det burde ikke undre, at kriminelle udlændinge, der ikke engang har dansk historie, moral og normer i ryggen, også hører til denne gruppe.

Jeg er ærligt talt mere forarget over, at arkedanske advokater, revisorer, kommunalfolk og ansatte i diverse velrenommerede firmaer viser sig at være villige håndlangere for de kriminelle. Når de instanser, som vi stoler på, viser sig at svigte big time og gå de kriminelles æriende, skal der slås hårdt ned, og det skal betyde en livslang plet på straffeattesten. Her skal der være tale om nultolerance!

Lige præcis, det er dem,som er de virkelige forbrydere.Men det evner man ikke,at italesætte fra politisk hold.Det skal jo helst fremstilles enkelt for de uvidene vælgere.Så her er det jo meget nemmere,at fremstille det, som et indvandre problem

"... et stort kontrolsystem ..."

Vi har da masser af kontrol.
Nogle af kontrolressourcerne kunne jo ændres til at fokusere på kriminelle på offentlige ydelser. Og advokater, revisorer, ...
.

Hvis han ikke udvises så ind til Peter Lundin og ubåds Madsen med ham.