Sexchikane: Anklager Poul Madsen for hykleri

Tidl. TV-chef på Ekstra Bladet anklager chefredaktion og direktion for passivitet og langsommelighed i alvorlig sag om ledende medarbejders sexchikane
Tidligere TV-chef på Ekstra Bladet, Thomas Stokholm, anklager nu Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, for hykleri i debatten om sexchikane.

Thomas Stokholm, der i dag er kreativ chef på Heartsbeats, nævner over for fagbladet Journalisten, at han i sin tid på Ekstra Bladet hørte flere historier om sexisme begået af en person i en ledende stilling.

Men der var ikke sket noget. Der var ingen sanktioner

”Inden jeg stopper, får jeg at vide, at der er flere sager på samme person. Jeg får også at vide, at sagen har været forelagt for ledelsen på Ekstra Bladet, og også for direktionen for hele JP/Politikens Hus. Men der var ikke sket noget. Der var ingen sanktioner,” siger Thomas Stokholm torsdag til Journalisten.

Han fortæller også, at han ved kvinden har klaget direkte til Poul Madsen og til direktionen. Thomas Stokholm undskylder, at i dag at han ikke gjorde noget.

Poul Madsen er skuffet

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, kalder det ”glimrende”, at Thomas Stokholm undskylder at have kendt til sexisme-sager, og antyder så at Stoklund måske selv har gjort ting, han i dag fortryder:

Han har jo været direktør i et firma før Ekstra Bladet – det kan være, han har noget at fortryde derfra

”Det er fint nok, at han nu går bodsgang. Han har jo været direktør i et firma før Ekstra Bladet – det kan være, han har noget at fortryde derfra. Men hvis Thomas i sin tid som chef på Ekstra Bladet har haft kendskab til noget af den her karakter, så er jeg ærgerlig og skuffet over, at han ikke er gået videre med det,” siger han til Journalisten.

Poul Madsen oplyser, at han har håndteret to chikane-sager inden for det seneste år, og at han har håndteret dem omgående.

Til Poul Madsens antydning af, at Thomas Stokholm måske selv har noget at fortryde fra før Ekstra Bladet, siger Stoklund til Journalisten, at han altid "sætter pris på en elegant sviner".

Leder fortsatte endnu to år

Den leder, som sagen i 2017 handlede om, stoppede på Ekstra Bladet sidste år. Ifølge Journalistens oplysninger skete det efter en omfattende sag om blandt andet sexisme.

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, skriver i en mail til Journalisten, at han ikke kommenterer personalesager. Han understreger dog, at direktionen har taget hver enkelt sag seriøst.

Opdateret 14.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ekstra Bladet med Poul Madsen i spidsen er da som altid helt ligeglade med sandheden. Det eneste der betyder noget for EB er oplagstal og fortjeneste. De menneskelige og moralske omkostninger er helt ligegyldige for dette 2. kl. dagblad.

Han et helt som han plejet!
Vi og vi bringer sandheden.
Det handler for ham om oplagstal.

Poul Madsen er efter min mening en helt igennem skidt fyr. Lige fra den første dag på EB gik han igang med at svine kongehuset, og i særdeleshed Prins Henrik. Han mobbede ham ustandselig, blandt andet ved at kalde ham konge, og benytte enhver lejlighed til at beskylde ham for at nasse og være doven. Alt hvad prinsen foretog sig var galt ifølge Poul Madsen, først da Henrik blev alvorligt syg, ophørte mobberiet. Så i mine øjne er han en led person, så det kommer ikke bag på mig, at han nu benægter fakta, hvad kan man forvente andet, af sådant et menneske ?

Penge har desværre meget magt.

Mette Frederiksen er en hykler, det er så synd for Sofie Linde, men Jeppe Kofod skal bare beklage at pigen var grædefærdig og tidligere skolepraktikant!

Annonce