Danmarks største minkavler på nye erhvervseventyr: Ejendomme, ost, solenergi og aktier

Tage Pedersen og Sole-koncernen har endnu ikke fået udbetalt kompensation for ophør af minkavl, men ifølge eksperter bliver der tale om et pænt trecifret millionbeløb
Foto: Kopenhagen Fur
Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Fur, medejer af Sole-koncernen
Tidligere formand for Danske Minkavlere, formand for Kopenhagen Fur, Tage Pedersen, broren Jørgen og deres tilsammen fire børn, var indtil 2020 Danmarks største minkavlere.

Gennem Sole-koncernen producerede selskabet årligt op mod 400.000 minkskind. Koncernens minkfarme, foderfabrik og pelseri beskæftigede tilsammen omkring 100 personer.

Selv om Sole-koncernen stadig venter på erstatning fra staten, fordi de måtte aflive samtlige mink og stoppe deres virksomhed på grund af coronakrisen, så har Tage Pedersen og hans familie for længst kastet sig ud i nye erhvervseventyr.

For nylig annoncerede familien Pedersen således i lokalavisen, at Sole-koncernen har planer om at opføre op mod 1.200 boliger på det areal vest for Hedensted, hvor en af koncernens minkfarme lå.

så det virker som et naturligt valg at lægge det ud til boliger

”Den minkfarm, vi har liggende derovre, har været en stopklods for Hedensteds udvikling mod vest i 30 år. Nu kommer der aldrig mink igen, så det virker som et naturligt valg at lægge det ud til boliger. Det forsøger vi så at gøre,” siger Bjarne Pedersen, adm. direktør i Sole Holding til netmediet AgriWatch.

Sole-koncernen lægger ud med at opføre 90 boliger. Senere opføres yderligere boliger i etaper.

Ejendomsudvikling og udlejningsejendomme

Sole-koncernen var allerede på boligmarkedet før minkavlen i Danmark lukkede ned.

Sole-koncernen har således længe, ifølge AgriWatch, investeret i ejendomsudviklere, opkøbt bygninger og etableret udlejningsejendomme i Trekantområdet og på Fyn.

Andre områder de tidligere minkavlere vil kaste sig over er produktion af vedvarende energi, ikke mindst solenergi, investering i start up-virksomheder som blandt andet osteproducenten Planet Dairy og investeringer i aktier.

Egenkapitalen i Sole Holding ligger på cirka 300 millioner kroner. Egenkapitalen i Tage og Jørgens familieselskaber, TP Family og JGP Family, udgør yderligere tilsammen små 300 millioner kroner.

Læg dertil at Sole-koncernen, ifølge AgriWatch, råder over 900 hektar jord.

Det er endnu usikkert, hvor meget Sole-koncernen har udsigt til at få udbetalt i erstatning for ophør af minkavlproduktionen. Men eksperter har forsigtigt over for Ekstra Bladet tidligere vurderet, at Sole-koncernen har udsigt til at få en statslig kompensation på over 110 millioner kroner.

Tage Pedersen - og Sole-koncernen - har tætte forbindelser til Venstre

Tage Pedersen - og Sole-koncernen - har tætte forbindelser til Venstre, ikke mindst Venstres grå eminence, økonomiminister Troels Lund Poulsen, der er opstillet i Hedensted-kredsen.

Tage Pedersen deltog - højst usædvanligt - i et møde i Venstres folketingsgruppe, hvor Venstres folketingsgruppe skærpede sin holdning til S-regeringens corona- og mink-politik betydeligt.

Staten har afsat knap 19 milliarder kroner til erstatninger til omkring 800 minkavlere.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Var det ikke Tv 2 der havde en dokumenter om Minkfarmens skjulte smitte ? Kan man håbe den blev genudsendt eller ties den ihjel ?

1) Minkfarme bredte ikke smitte på samme niveau som fætter/kusine bryllupper i Kabulhavn og Festegnen, de frisører uden dankortterminaler, der nægtede at holde lukket, samt de vandrere der tror, at Israel har manipuleret med vaccinerne for at udrydde Palæstina.

2) Minkerhvervet producerede økonomisk overskud til samfundet. Den nye massetilvandrede befolkning fra MENAPT koster ifølge Finansministeriet mindst 35 milliarder kroner i rent nettounderskud hvert år, når alle indtægter er modregnet med udgifterne.

Det er 4.000 kroners underskud hvert sekund, hver time, hver dag, hver uge, hver måned, hvert år. Årti efter årti. Til gengæld for knivstikkerier, skyderier, gaderøverier og gruppevoldtægter.

Kim leider -
Det undrer også mig at den udsendelse ikke genudsendes - Den dokumenterede jo med tydelighed hvordan de “ uskyldige minkavlere “ bevidst ignorerede myndighedernes anvisninger om covidtest af deres medarbejdere , hvor flere af dem var ansat i et løst forhold på forskellige minkfarme , og dermed var en potentiel kilde til at smitten løb gennem minkfarmene - Og dette var samtidig med at pandemien bredte sig i et tempo -der med sundhedsmyndighedernes anbefalinger nødvendiggjorde forskellige restriktioner der skulle holde smitten under kontrol -

I øvrigt er det en falsk fortælling, når det påståes at erhvervet var en succeshistorie og overskudsgivende -når alle tilgængelige oplysninger, fortæller en historie om et erhverv der vari krise og underskudsgivende gennem flere år -

Det er som om der er noget galt, når nogle landsmænd opnår en stor indkomst.
Det er der sjældent. En stor indkomst betyder en stor skat, som betyder et stort bidrag til fællesskabet.
Og hvis man ikke bryder sig om millionærer i Danmark, så er man en kedelig, misundelig socialist.
Da jeg læste nationaløkonomi, hed det sig ellers at socialister godt kunne være millionærer.

Dem som har en stor indkomst har som regel også en "skatterådgiver" til at hjælpe med finde alle muligheder for fradrag og investeringer så de kan minimere skattebetalingen så meget som muligt. Deres store forbillede er A.P. møller-Mærsk, som i 2022 havde et overskud på mere end 200 milliarder og kunne "nøjes" med at betale 4 milliarder heraf i skat. Overskuddet skete alene p.g.a. "ublu" høje fragtpriser p.g.a. krig og Corona, men som de siger i de kredse, de tager den pris markedet kan bære uanset egne omkostninger. At fragtpriserne var unaturlige høje ser vi nu da da Mærsk i sit sidste kvartalsregnskab har udmeldt at det er 80% lavere end samme kvartal i 2022, og "kun" var på ca. 10 milliarder, så de må nok til "at spænde livremmen ind".

Gunnar Johansen bestod du eksamen i Nationaløkonomi ?

Selvfølgelig.

Det er trist at høre al den negative omtale af au-pair pigerne, der vil altid være nogen der misbruger systemet,
og det er dem man hører om. Alle dem der er glade for at være her, og har et godt forhold til deres værtsfolk
hører man ikke om. Angående lønnen er pigerne vel godt tilfredse ,da den er høj i forhold til lønnen hvor
de kommer fra. Man skal ikke glemme at når danskerne tager på ferie i Au-pair pigernes hjemland, så er der
ingen der brokker sig over de lave priser, det er vist det man kalder at være dobbeltmoralsk.

Bent, hvordan ved du at pigerne er godt tilfredse ? Du nævner at lønnen er høj i forhold til hvor de kommer fra, rigtigt men nu er de
her i landet hvor alting er rasende dyrt i forhold til deres hjemland, så bør lønnen også afspejle de danske priser og ikke hvad tingene koster i Thailand eller Philippinerne.

Beklager mit indlæg er kommet på forkert side.

Annonce