Annonce

Dansk Journalistforbund: Price-brødrene udstiller sig selv

”Jeg synes, at deres jokes om rigide fagforeninger og arbejdstider rammer dem selv som baconfedt fra en varm pande,” mener formanden for Dansk Journalistforbund
Foto: Mogens Engelund/Creative Commons
Adam Price som dommer ved konkurrencen "Årets Kok 2013" ved Copenhagen Food Fair.
Brødrene Prices stikpiller og jokes om fagforeninger i ‘Spice med Price’ i den seneste episode af det populære DR-madprogram mandag rammer mest dem selv.

Det mener formanden for Dansk Journalistforbund, Tine Johansen:

”Hvis man læser artikler som denne fra i dag (Onsdag, red.), hvor kokkeelever kalder restaurationsbranchen syg, er man ikke i tvivl om, at der er brug for ordnede forhold og sundere arbejdsliv, som man kan holde til, i restaurationsbranchen,” siger hun til fagbladet Journalisten.

Det er faldet både 3F og læsere af Adam Prices Instagram-profil for brystet, at Price-brødrene i Spise med Price-episoden gør grin med fagforeningerne på et tidspunkt hvor Price-brødrenes tre restauranter ligger i konflikt med netop 3F.

De tre Price-restauranter havde indtil april i år overenskomst med 3F, men trådte ud af den - sammen med Dragsholm Slot og seks A Hereford Beefstouw-restauranter.

”Jeg synes, at deres (Adam og broren James Price, red.) jokes om rigide fagforeninger og arbejdstider rammer dem selv som baconfedt fra en varm pande,” tilføjer Tine Johansen.

Adam Price har i et opslag på Instagram afvist kritikken.

Spise med Price-episoden mandag er ifølge ham optaget længe før overenskomstforhandlingerne på brødrenes restaurant brød sammen:

”Der er INGEN forbindelse mellem programmet og virkeligheden. Det kræver en ekstrem naivitet at forestille sig, at vi kunne finde på (og at DR ville tillade …) at bruge den bedste sendetid til at kommentere på en aktuel situation,” skrev Adam Price blandt andet i opslaget.

Den programansvarlige hos DR for Spice med Price, Lisbeth Langwadt, bekræfter over for Netavisen Pio, at optagelsen af episoden fandt sted før konflikten mellem 3F og Price-restauranterne blussede op. Langwadt oplyser således, at episoden blev optaget 1. december sidste år.

Price-råd: “Sluk”

I det omtalte opslag på Instagram har Adam Price også et godt råd til de seere, der ikke kan li’ af Price-brødrene joker med fagforeninger og arbejdstidsregler:

“Hvis det ikke er din humor: fint. Skift kanal eller sluk i de minutter. Vi har i programmets 15 årige historie gjort grin med os selv og alle tænkelige autoriteter og institutioner. Jeg vælger personligt at tro på, at seerne sagtens kan se, at Spise med Price er et humoristisk madprogram, der tager maden alvorligt, men ellers joker med rigtig meget.”

Læs også Pio-artiklen: Adam Price langer ud efter 3F:", Sluk. Kom videre

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tine Johansen holder selvfølgelig med 3F,da hun også lever af sit forbund. Forstår iøvrig ikke 3F går
i pressen så længe forhandlingerne står på.

Mange kokke fordærver maden:

Hvad vil det sige at “mange kokke fordærver maden”?

Det handler ikke kun om, at der ikke er plads til mange mennesker i et køkken
Men om, at når der er for mange til at gøre en ting, bliver det ikke godt
Det handler om, at mange forskellige meninger eller måder at gøre tingene på kan betyde, at resultatet ikke bliver godt
Bruges typisk om, når en gruppe mennesker (der behøver bare at være to) ikke kan blive enige om at løse en opgave, eller løser den opgave dårligt fordi de ikke samarbejder
Det kan også betyde, at det der ellers ville være nemt at afgøre, bliver besværligt, når der er mange. Eksempel: Når for mange mennesker bliver inviteret med til et møde.
Det kan også bruges i den forstand at alle kan ikke bestemme, man at der er nødt til at være en chef
Det kan også betyde, at folk går i vejen for hinanden, når en opgave skal løses, hvis der er for mange om det.

Kombineret med:

Der skal to til tango.

Ordsproget, eller princippet, "der skal to til tango", handler om at man ikke kan være i en relation uden at påvirke hinanden. Det er uagtet om påvirkningen er bevidst, ubevidst, med overlæg eller kærligt ment. Det betyder således at hver part har et ansvar for relationen og de problemer der opstår i relationen.

De to chef de cuisine er således svære at bide skeer med:

Udtrykket, der i moderne dagligtale findes i et par varianter, nemlig enten: Det kan du bide spids på eller: Bid spids på det! betyder, at det kan du være helt sikker på. Det er altså et udtryk, en fast vending eller et idiom, der anvendes for at understrege, at man virkelig mener, hvad man siger.

Pricebrødrene bider sig fast i bordkanten og holder gryden i kog!

Når man elsker sin metier mere end noget andet er det svært at følge andres kogebog!

Mange kokke fordærver maden!

I FH er en ny chef de cuisine netop valgt og 65 andre kokke bevæger sig rundt i det samme køkken!

Pas på at holde afstand!

At holde gryden i kog er det allervigtigste for medlemmerne!

De betaler gastronomiske beløb og forventer all-inclusive morgen, middag og aften!

Så mon recepten er klar!

Mette Frederiksen forventer 3-parts-forhandlinger med 3-parts regeringen!

Makrel-madder er fruens livret!

Og er Price-brødrene leverings-dygtige i den disciplin!

I politik i Borgen handler det altid om at være med ved bordet!

For statsministeren gælder det om “at skrive sig ind i historien”!

Price-brødrene er for længst en del af historien!

Konflikt giver omtale!

I alle medier!

Omsætningen er i hus!

På Borgen, hos Elon Musk, hos brødrene Price, ….

Omtale er godt!

Alle spiser ude og en el-bil må købes!

Fagbevægelsen giver gratis reklame!

Fagbevægelsen giver igen gratis reklame!