Demo ved Tivoli Food Hall: “Vi ville ønske, at Tivoli bakkede op om vores krav”

3F efterlyser støtte fra Tivoli i konflikten med Tivoli Food Hall. Tivoli hverken kan eller vil presse på for en overenskomst for stadeholderne.
Foto: Sarah Scheer
Fredag bliver 3F Københavns konflikt med virksomhederne i Tivoli Food Hall markeret med demonstration og faneborg.

Med demonstrationen gør 3F København opmærksomme på deres utilfredshed med, at de 14 ikke-overenskomstdækkede virksomheder i Tivoli Food Hall har valgt at stoppe forhandlingerne og afvist yderligere dialog. Forhandlingerne om en skræddersyet overenskomst for de ansatte har foreløbig stået på i over et år.

Vi ville ønske, at Tivoli bakkede op om vores krav. Faktisk forstår vi ikke, at de ikke gør det,

Medarbejderne inden for Tivolis mure er overenskomstdækkede og har ordnede forhold, men det gælder altså ikke for madmarkedet Tivoli Food Hall. Og det er ikke i orden, mener formand i 3F København: 

“Det kan ikke passe, at der 2020 skal ligge et hjørne af Tivoli - som er så velrenommeret og har overenskomst med alle medarbejdere - som bliver lejet ud til nogen, som ikke er dækket af en overenskomst,” siger formand John Ekebjærg-Jakobsen til Netavisen Pio.  

Tre restauratører i Tivoli Food Hall er ikke med i konflikten. Det drejer sig om Espressohouse, Lobster Shack og Letz Sushi, der allerede har overenskomst.

De får løn under sygdom og pension og - måske vigtigst af alt - de kender også deres arbejdstider

Savner stærkere opbakning fra Tivoli

Tivoli har afvist, at man vil presse på for, at stadeholdere i Tivoli Food Hall får overenskomst, hvilket undrer 3F:

“Vi ville ønske, at Tivoli bakkede op om vores krav. Faktisk forstår vi ikke, at de ikke gør det,” John Ekebjærg-Jakobsen og fortsætter: 

“Når du går ind på den anden side af muren - altså går fra Tivoli Food Hall og ind i selve Tivoli - så er der masser af restauranter og barer, hvor der går unge mennesker. De går til en ordentlig løn. De får løn under sygdom og pension og - måske vigtigst af alt - de kender også deres arbejdstider.”
 

Tivoli vil ikke lægge pres på

Netavisen Pio har kontaktet Tivoli for at få svar på, hvorfor Tivoli ikke støtter 3F i, at stadeholderne i Tivoli Food Hall skal tegne overenskomst.

Presseansvarlig Torben Plank oplyser i en mail, at Tivoli ikke vil tage del i konflikten mellem 3F og de lejere i Tivoli Food Hall, som ikke har tegnet overenskomst.

Vi hverken kan eller vil lægge pres på vores lejere om, at de tegner overenskomst

Han skriver desuden, at det er Tivolis opfattelse, at lejere i Tivoli Food Hall giver deres medarbejdere gode og ordentlige forhold, og afslutter:

“Vi hverken kan eller vil lægge pres på vores lejere om, at de tegner overenskomst.”
 

Skyder ansvaret videre

Konflikten og demonstration foran Tivoli Food Hall har indtil videre ikke fået virksomhederne i Tivoli Food Hall til at genoptage dialogen med 3F.

Ring til mig, min telefon er åben døgnet rundt

I stedet skyder virksomhederne bolden hen til brancheorganisationen, Horesta.

“Vi har ikke været i kontakt med dem fra Tivoli Food Hall. De vil ikke snakke med os. De refererer til Horesta, som vi forhandlede med i september. Horesta siger, at stadeholderne i Tivoli Food Hall ikke vil. Og stadeholderne siger, at den ligger hos Horesta,” siger John Ekebjærg-Jakobsen og tilføjer direkte henvendt til virksomhederne: 

“Ring til mig, min telefon er åben døgnet rundt. Lad os sætte os ned, og få det her ned på papir.”

Konflikten trådte i kraft fredag den 24. januar, og vil blive markeret med flere aktioner over de næste tre uger, oplyser John Ekebjærg-Jakobsen.


Kan ende med sympatikonflikt 

Konflikten indebærer, at medlemmer af 3F ikke tager eller kan få anvist arbejde på de pågældende restauranter.

Det vil betyde, at virksomhederne ikke vil kunne få renset en stoppet håndvask af håndværkere

Men hvis ikke konflikten sætter skub i forhandlingerne, så er 3F København klar til at tage det næste skridt og varsle en såkaldt sympatikonflikt.

“Det vil betyde, at virksomhederne ikke vil kunne få renset en stoppet håndvask af håndværkere, og de vil ikke kunne gjort rent på fællesarealerne,” siger John Ekebjærg-Jakobsen, der dog både tror og håber, at nogle af restauratørerne vil komme komme tilbage til forhandlingsbordet.  

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce