Det store Støjberg-show er startet

Taber Inger Støjberg rigsretssagen, håber hun i det mindste at vinde kampen om offentligheden. Hvilket er det vigtige for hendes politiske fremtid.
Foto: Jacob Kjerumgaard, Venstre (Flickr)
Inger Støjberg, som her ses ved Folketingets åbning i 2020, plæderer sin sag i offentligheden og ikke kun Rigsretten.
Scenen var sat, da rigsretssagen mod Inger Støjberg blev indledt torsdag.

Ikke bare de danske men også flere udenlandske medier kunne fra morgenstunden bringe historier om rigsretssagens start i Eigtveds Pakhus, i København.

Om formiddagen lå historien på forsiden af britiske BBC’s hjemmeside under overskriften “Historisk rigsretssag for dansk eks-minister

Og den tidligere udlændinge- og integrationsminister havde forinden lanceret hjemmesiden, Inger.dk, hvor hun tilbød læserne sin version og medlemskab af en såkaldt folkeklub.

Selv fortrak Inger Støjberg, der var klædt i blåt, ikke en mine på førstedagen, hvor hun fulgte med på skærmen foran sin plads. Af og til smilede hun.

Men ellers virkede Inger Støjberg upåvirket af det, der kom frem i retten, hvor anklageren forelagde sagen, som det hedder (hun bliver først afhørt mandag den 13. september).

Ikke bare havde Inger Støjberg hørt det hele før - eller læst det i Instrukskommissionens beretning.

Taber Inger Støjberg rigsretssagen, håber hun at vinde kampen om offentligheden.

Åbne døre 

Af samme grund foreslog Inger Støjberg tidligere på året forgæves, at det blev muligt for medierne at transmittere lyd og billede direkte fra Rigsrettens forhandlinger.

”Hvorfor skjule, hvad der foregår i Rigsretten?” lød det ved den lejlighed med henvisning til, at forslaget ville give alle mulighed for at se retssagen - på samme måde som borgerne i dag kan følge debatter i folketingssalen.

Inger Støjberg havde i hvert fald ikke noget at skjule, og som professor Lasse Thomassen, fra University of London, forklarer i Altinget, vil hun vil bruge Rigsretten som en politisk platform til at iscenesætte sig selv som forsvarer for det danske folk.

På den ene side er der folket, som Inger Støjberg repræsenterer, og på den anden side kultureliten og det politiske parnas.

En iscenesættelse af modsætningen

“Normalt vil folk ikke stilles for en folkedomstol, men Støjberg vil gerne, vel vidende at hun dermed kan bruge retssagen som en iscenesættelse af modsætningen mellem folk og elite, hvor det er eliten, der er anklaget for ikke at stå på folkets side, og hvor hun selv er folkets forsvarer,” lyder det.

Uværdig

Modsat den seneste rigsretssag mod den tidligere konservative justitsminister Erik Ninn-Hansen (K), som i 1995 allerede var en færdig mand i politik, da han blev dømt, opfatter Inger Støjberg sig på ingen måde som en færdig kvinde. Tværtimod.

Bliver Inger Støjberg dømt vil hun ganske vist blive kendt uværdig til at sidde i Folketinget. Men dermed er hun ikke kendt uværdig for tid og evighed.

Det var eksempelvis konsekvensen for Mogens Glistrup i 1983, da han som formand for Fremskridtspartiet blev idømt en fængselsstraf for skattebedrageri.

Dommen betød, at Mogens Glistrups kolleger i Folketinget fandt ham “uværdig” og stemte ham ud. Men Mogens Glistrups værdighed var dog tilbage på et acceptabelt niveau, da han fire år senere havde afsonet sin straf og på ny stillede op til Folketinget - og blev valgt ind.

Vil kunne blive i politik 

Inger Støjberg vil derfor kunne stille op til det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest i 2023, hvis løsgængeren selvfølgelig vel at mærke finder et parti, som vil opstille hende.

Eller hvis Inger Støjberg beslutter sig for at stifte sit eget parti og indsamler de nødvendige underskrifter til at blive opstillingsberettiget.

Sidstnævnte vil være lettere med Inger Støjbergs nye folkeklub i ryggen.

Klubben vil, ligesom Lars Løkke Rasmussens tidligere netværk  "Det Politiske Mødested", let kunne konverteres om til et parti.

Fordi Inger Støjberg netop plæderer sin sag i offentligheden, vil hun ikke have samme behov, som andre og mere traditionelle politikere, for den platform, der følger med at sidde i Folketinget.

Ét trick

Både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har fra første dag stået med armene åbne, hvis Inger Støjberg skulle have lyst til at melde sig ind - og hun deler i dag kontorfællesskab på Christiansborg med førstnævnte parti. Måske ikke overraskende har Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, også allerede tegnet abonnement på Inger.dk

placeholder

Hvorimod døren synes lukket, hvis Inger Støjberg - efter en eventuelt frifindelse - skulle drømme om at vende tilbage til Venstre. Dertil smækkede Inger Støjberg for hårdt med den, da hun gik.

Politisk har Inger Støjberg gennem årene udviklet sig til en såkaldt one-trick pony, med ét trick på programmet, nemlig udlændingepolitikken, så på den måde er der ikke noget i hverken Nye Borgerlige eller Dansk Folkepartis programmer, som skræmmer hende. Diskussioner om EU, topskattelettelser - eller for den sags skyld coronakrisen - synes i hvert ikke for alvor at have kunnet hidse Inger Støjberg op de senere år.

Men Inger Støjbergs jydske vælgersegment, hun er født og opvokset på Skive-egnen, hvor hun også er valgt, ligger nok bedre til Dansk Folkeparti end Nye Borgerlige. Inger Støjberg fik 28.420 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2019 og kan derfor potentielt set trække mange vælgere med sig. Rigsretssag, dom eller ej.

Der er i alt afsat 38 retsmøder frem til slutningen af november, og dommen ventes afsagt inden jul.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Inger har sine tilhængere, som nok vil være der om hun så blev dømt eller ej. Men vælgerne bryder sig ikke om folk der lyver i flere omgange. Og mener de er hævet over loven. Og det er det hun har administreret efter. LLR har p.t indsamlet 6700 underskrifter De grønne frie eller hvad de hedder 16.000. Jeg tro ikke de komme rind nogen af i FT. Og jeg tror ej heller IS vil kunne få sit eget parti, hun må vælge DF eller NB. hvis hun vil fortsætte i politik. Man kan ikke kun have et punkt, man skal have politik på alle hylder.

Uanset resultatet er rigsretssagen fuldstændig spild af tid og penge. Der var i Ingers tid tale om 28 ægtepar med en mindreårig hustru. De blev i nogle tilfælde adskilt kortvarigt mens sagsbehandlingen foregik, og efter alt at dømme skete sagsbehandlingerne som de skulle - med en individuel behandling.
Inger har sagt og skrevet meget vrøvl undervejs, men er det pengene værd at bruge dem på denne sag?
Burde pengene ikke bruges på en minksag i stedet: Hvorfor skulle minkerhvervet udryddes i Danmark?

Ja ja Gunnar og tak!

Du udstiller på bedste vis, at den laveste IQ-gruppe i Danmark altid vil bakke op om "deres Inger" uanset hvad.

Hvorfor tror du min IQ er lav? Og hvorfor tror du Inger er "min" Inger? Jeg har aldrig stemt på damen, og har heller aldrig drømt om det.

Minkerhvervet var en stor underskudsgivende virksomhed.

Minkerhvervet ville under alle omstændigheder blive nedlagt, da man i Danmark ikke tillader dyremishandling.

Hvad er det for en afskyelig måde at behandle dyr?
At indespærre ikke-domesticerede dyr som mink i små metalbure, hvor de ikke kan få opfyldt deres naturlige behov (udover at yngle og æde.)

(men dig og dit segment er vel åbenbart ligeglad)

Hvis minkerhvervet havde været underskudsgivende, så var det nok ophørt af sig selv. Men det tror du måske ikke på?
Og du spiser garanteret hverken kyllinger eller æg, vel?
Velbekomme.

Jeg kan godt forstå at danskerne begynder at sammenligne Folketinget med en børnehave.
Hverken Støjberg eller Mettes minksag er en rigsret værdig.
Partierne er begyndt at inddrage Rigsretten i det politiske fnidder.
Højt uddannede jurister mener, at hvis Støjberg bliver dømt, så vil det være en meget mild dom.
Ergo, nummeret før tidsspilde.
Men politikkernes idioti med at oprette dyre Rigsretter, kommissioner og udvalg i håbet om at kunne finde lidt småfejl, som man kan profilere sig på, har efterhånden taget overhånd, og må stoppe.

Og hvis Inger Støjberg intet havde foretaget sig, så havde det også været galt.
Og sikkert også en rigsretssag værdig.
Der er nogen partier der ALDRIG bliver tilfredse.
Ingen nævnt ingen glemt.

Du har en pointe Hans Jensen
Fnidder på Christiansborg fremmer politikkerleden
Som vælger og skatteyder kan man føle sig magtesløs og uden indflydelse
Dog synes jeg indtil videre, at regeringen har lagt sig i selen og arbejder seriøst og målrettet.
Oppositionen derimod har ingen plan og fokuserer mest på at finde fejl og mangler ved regeringen
Husk på det mærkelige pressemøde under den tidligere VLAK regeringens sidste krampetrækninger.
Som jeg husker det var det Inger Støjberg, Troels Lund Poulsen og Ulla Tørnæs, som nærmest profetisk advarede danskerne om at stemme på Socialdemokratiet. Hvis S kom til magten ville det resultere i en strøm af indvandrere og asylansøgere osv
Selv den indkaldte presse måtte måbe.
Det var virkelig useriøst og tåkrummende lavt niveau

Hvis Støjberg stillede op som Merkels afløser i Tyskland ville hun brage ind som ny kansler.

Støjberg klarede det som tyskerne i dag ville have ønsket at Merkel havde klaret!

Rettidig omhu for et lands fremtid!

Den mor der af ren humanisme lader sig slå på af egne børn, har tabt kampen for en retfærdig fremtid..

Land følg eller land fly!

Må vi voksne også have lov at være her!

Opdragelse er af det gode!

Vi lever i en tempereret niche!

Ørkenfolk må lære at samle forråd og skaffe tag over huset før vinteren sætter ind!

Ren overlevelse for børn, indvandrere, flygtninge...

Der findes kun den hårde måde mod nord, hvis man vil overleve.

På lang sigt og på kort sigt!

Inger Støjberg fra det Jylland hvor intet kommer af sig selv!

Bortset fra 12-tals pigerne der flytter til København.

Og glemmer alt om hvor foder, mad, kød, mælk, honning, fisk, kyllinger, kartofler, havregryn, æbler, og grundlæggende erfaring kommer fra.

Sygehuset i Holstebro smadrede Løkke. Sygeplejerskerne smadrede Frederiksen. Lærerne smadrede Thorning.

Nu vil hele det socialdemokratiske menageri smadre Inger.

Et parti der kæmper for ligestilling og enhver skal yde sin pligt og kræve sin ret.

I et Danmark hvor man er barn indtil man bliver 18.

I et Danmark hvor enhver skal arbejde og yde sit bidrag og overholde de gamle fælles spilleregler.

Spilleregler der gav en forholdsvis stor befolkning i et vindblæst, regnfuldt og forholdsvis goldt og øde landskab.

Læbælter blev sat op for folk og fæ, korn og afgrøder!

Og landet blomstrede!

Nu fjernes læbælter af uvidende fremmede og uerfarne humanister, der tror at paradis på jord/i Danmark skabtes af teoretikerne i København.

The humanist show must go on!

Indtil en indfødt jyde kæmper imod!

Erfaringens Stonehenge fra det Jylland der blev Danmarks kornkammer indtil LEGO, B&O og Ålborg Portland fandt sine nicher og de damer ønskede en minkpels.

Det oprindelige jyske grundfjeld er lig Støjberg!

Merkel vil som pensionist ønske hun havde haft denne kvindes mod.

Die dumme Dänes var ikke så dumme endda!

Men nu slås de som vikinger om jura, politik og hvem der er mest social!

Slås det vil de!

Og det bemærkes denne fredag i BBC, Nrk og svr.

Ingen artikler om Mette Frederiksen der svigtede kvinderne og sygeplejerskerne.

Lutter udenlandske artikler om vikingen der forsvarer eget land mod udefra kommende traditioner imod dansk lov og ligestilling og tradition.

Det alle tyskere efterspørger i dag!

Og måske lærer en tysk socialdemokrat lektien af det lille land mod nord.

Sådan som Mette Frederiksen lærte lektien!

Og nyder de lånte fjer, der erstattede minkpelsen!

Jeg fatter virkelig hvor Støjbergs felttog er på vej hen.
Hun forfægter det synspunkt, at hun ville bekæmpe barnebrude i Danmark. Som eksempel fremhævede hun forleden, at hun som minister stødte på et tilfælde, hvor en 14 årig pige var tvangsgift med en 28 årig mand.
Hvad hun glemte at fortælle var, at netop det par var blevet tvangsadskilt under den gældende ordning før hun kom med sin instruks. Der har hele tiden været mulighed for en sådan adskillelse, og det Støjberg udrettede var sådan set at fjerne retten til en individuel vurdering og hensyntagen i den enkelte sag og erstatte det med en rigid regel, der maskinbehandlede sagerne.
Føj for den - det var dog en fæl betonbureaukratisk facon, der passer rigtigt dårligt til en skånsom og hensynsfuld sagsbehandling med sigte på at varetage perternes interesse frem for at score point til eget politiske brug til nok et hak i lagkagen.
Tænk at noget forstandigt menneske kan få sig selv til at købe den selvpromoverende røverhistorie. Realiteten er at hun på det groveste tilsidesatte almindelige humanitære hensyn for at fremme sine egne tvivlsomme politiske ambitioner som landets strammertante nummer 1.

pbp: helt enig. Det er en skændsel at Inger Støjberg fik lov til st gå linen ud
Hun skulle være blevet indkaldt til 'en kammeratlig samtale'
Det virker meningsløst at bruge så mange penge (skattekroner) på det, som kommet til at fremstå som et stort show og propaganda fra Støjberg selv. Desværre er flere medierne jo medløbere...det siger sig selv. De lever jo af skandaler. Det er Christiansborg, når det er værst.

Annonce